Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се свири в кръчмите!?

Featured Replies

Здравейте, хора!

Може ли някой да ми отдели 2-3 мин и да ми напише един примерен списък с песни, които се свирят по ресторантите (кръчмите). Понеже имам синтезатор и целта ми е лятото да ида някъде да изкарам малко пари.

От Монтана съм, ако това може да ви помогне.

Това е краткият ми списък с песните, които зная (умея да свиря):

1. Чичово хоро

2. Драгана Миркович - Плачи земьо

3. Сека Алексич - Аспирин

4. Сашо Роман - Мой ангеле

5. Леко хоро

Моля помагайте с избора! cool.gif

Бой кючеци яко и нЕма се плашиш,т'ва е картинката по кръчмите ;) Даже ако си намериш и един потен циганин с барабаните да обикаля масите...тогава си N1

Да не те отчайвам ама ако знаеш само тези песни никой няма да те наеме и то на морето.Много труд трябва да положиш...Вземи си лаптоп-напълни го с инструментали и ако нямаш и певица..не знам колега закъде си се запътил... angry.gif

Щом ти само ще свириш смятай си го сам. Една песен е 4-5 минути макс. За да изкараш една вечер (5-6 часа минимум) колко песни ще ти трябват?

И me4o777 го е казал много добре. Само с 1 синтезатор за къде? Без певица няма да стане работата.

аз пък искам мъж да ми пее

иначе момечето ако може да пее, не му трябва певица , пуска си на "синтезатора" ритъм, брас , щрайх и ... "сам войнът е войн". но поне четири части от по половин час програма трябва да има, и пияниците като кажат изсвири ми еди-кое си , и размахат петдесетачки ,да може да го изпълни. и всичко зависи от собственика на заведението. ако иска ще го наеме, ако не -не.

а иначе днес в jobs.bg мернах някяква агенция която прослушвала музиканти.

Обикновено е 45 минути музика и 15 минути почивка. Кой ще го наеме за 2 часа вечер? Освен това: да не би да е лесно да пееш 45 минути без почивка? Ами да ви кажа не е.

Това не става ей така, решаваш и тръгваш. Иска се опит и подготовка. Освен това се предпочита да има певица, не певец.

Тооо така нестава моето момче(момиче) представи се какъв си що си,можеш не можеш и тнт. То всеки изка пари да изкара, но занаят не се дава, винаги има време да изядеш боя в крачмата. Трябва ти стаж поне 10г, тряа ти име, тряа ти имидж, отначало се пее без пари,щот ще те зарибят и ще ти бият шута. Шефа казва така: Щом пее ефтино, толкоз ще му е пясната.И запомни едно, никога не подбивай пазара!!! cool.gifcool.gifcool.gifcool.gif

И след като изпълниш дадените по-горе умести съвети, гледай предвалително да си уредиш мястото за свирене, че да не стане като в "Оркестър без име".

• 2 седмици по-късно...

eee-ee, хора донякъде си е така в кръчмите,аз от 15 години в кръчми бачкам,има кръчми и кръчми

има места се свири от чалга на горе има и тъй наречените бели кръчми,дето се свири естрада!на пример от 5 години съм в ресторант ,където само естрада работим на годината 5-10 пъти да се наложи някоя чалгийка да направим заради- кинти естествено но не всеки ден е бабин ден както е казал народа!и в други държави е така.винаги почти дето има чалгии има и кинти!имам народна певица дето освен народно и македонско и сръбско знае и доста вечни чалгии-казваме им парсаджийски песни-пример:

1-побелях остарявам,2-плачи землю,3-за тебе братко,4-циганин най лепши,5-на ивана това онова

6-преслава една две от най известните,7-куковица,шуми яворе,лепи громе мой,записано е у времену,пиле на цеца и задължително стари шлагери като :продават се мамо белите манастири,

някое друго танго и още стотина дет се вика за кръчма,задължителни песни!от там на сенте всичко се поднася според клиентите и настроението на гостите,аз дори през паузите и дискотеки правя,няма как!на времето се търсиха музиканти дето свирят,а сега освен свирня песни,и шоу трябва да се прави!така е!бачкайте не се плашете!

да не говорим и за звука-от уредба нагоре трябва да имаш за да си нещо!

в германия например един колега отиде със два стари динакорда поодраскани малко и шефа където щеше да работи като ги видя в багажника му каза да не ги вади въобще и да се пребира от където е дошъл!тъй,че звука трябва да е на ниво за сегашната 2009-та година!

Редактирано от lopes-broko (преглед на промените)

трябва почти от всички жанрове да се свири музика или поне от всички!за да може да не се изтърват пари!човек който свири в кръчма трябва да е готов на всичко и да може да отреагира във всяка една ситуация и да има готови пърчета,за всеки всус на клиентите!

• 3 седмици по-късно...
Здравейте, хора!

Може ли някой да ми отдели 2-3 мин и да ми напише един примерен списък с песни, които се свирят по ресторантите (кръчмите). Понеже имам синтезатор и целта ми е лятото да ида някъде да изкарам малко пари.

От Монтана съм, ако това може да ви помогне.

Това е краткият ми списък с песните, които зная (умея да свиря):

1. Чичово хоро

2. Драгана Миркович - Плачи земьо

3. Сека Алексич - Аспирин

4. Сашо Роман - Мой ангеле

5. Леко хоро

Моля помагайте с избора! cool.gif

Отговори ми на следните вьпроси,за да ти препоръчам съвет:

1- Имаш ли музикално образувание или някаква школа .

2- Работил ли си в оркестър

3- Пял ли си и свирил ли си пред публика.

4-Отколко години свириш.

5-Какви инструменти имаш.

6-Кола имаш ли

7-Знаеш ли в какво заведение искаш.

8-Имаш ли уговорка за някоя кръчма. и т.н

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.