Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно мишка Canyon

Featured Replies

Здравейте,купих си мишка Canyon CNR-MSL4 и да ви попитам след като я включа,мишката си работи,но отдолу лазера не свети.На какво се дължи това ? И също така,когато е върху Маус Пад показалеца се движи доста гадничко в смисъл такъв,че движенията му са доста неравномерни,докато е без пад-а всичко си е Окей. И да попитам има ли някакви програмки освен вградената в Уиндоус-а,за настройване на мишката.Благодаря предварително.

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

Лазерните мишки не светят , лъча не е във видимата част на спектъра .

Ако ползваш подложка , трябва да е равна , по принцип е излишна , само на стъкло , огледална и грапава(неравна)повърхност не работят нормално .

Успех ;)

И на моята лазерна мишка лъчът не се вижда. Купих специална подложка на Hama за оптични мишки ... и резултата беше катастрофален - дори на стъкло се движи по-добре ohmy.gif

На обикновена текстилна подложка няма проблем.

Ако има допълнителни бутони, има смисъл да слагаш допълнителни програми, стига да е дошла с диск със софтуер, иначе карай така.

• Автор
И на моята лазерна мишка лъчът не се вижда. Купих специална подложка на Hama за оптични мишки ... и резултата беше катастрофален - дори на стъкло се движи по-добре ohmy.gif

На обикновена текстилна подложка няма проблем.

Ако има допълнителни бутони, има смисъл да слагаш допълнителни програми, стига да е дошла с диск със софтуер, иначе карай така.

Еми тя моята подложка мисля,че е текстилна защото отгоре покритието е като плат,но пак не се движи както трябва и ми се струва,че ще карам само на плота ;)

Подложката не трябва да е шарена, а да е от един цвят - най-добре черен!

Аз примерно движа плъшока върху покривката на масата, и когато попадна на шаренийки веднага литва!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

ей, и ся ако ми и обясниш какво значение за лазера има цветът...

Аз примерно движа плъшока върху покривката на масата, и когато попадна на шаренийки веднага литва!

Не е там проблемът. Въпросната подложка е равномерно сива, с отпечатана черна мрежа от квадратчета със страна ок. 0,5 мм. Явно има несъответствие между дължината на вълната на лазера и размера на мрежата. С обикновена оптична мишка всичко е наред.

авторе, от CANYON нищо добро не съм чул - пробвай различни повърхности и ако не стане я връщай бързо, докато е в гаранция.

Купих специална подложка на Hama за оптични мишки ... и резултата беше катастрофален - дори на стъкло се движи по-добре ohmy.gif

да не си и ти с CANYON?

...

да не си и ти с CANYON?

Не, с Tevion. Струваше ми 10 лв заедно с акумулаторните батерии преди 3 години. Това е една от най-сполучливите ми покупки на техника ;)

edit: проверихте ли за едвазабележими влакънца пред лещата?

Не, с Tevion. Струваше ми 10 лв заедно с акумулаторните батерии преди 3 години. Това е една от най-сполучливите ми покупки на техника ;)

явно. съжалявам, че нямам впечатления, но не открих дори да имат официален сайт, та не можах да разгледам модните серии

защо не пише никой с мишка, която струва над 10 лв?

какво се очаква от периферия със стойност 5 евро? още толкова да бяхте дали поне... иначе - КЗП (пичовете, които забраниха друга марка, не по-малко опасна от CANYON - вентилаторите CROWN за по 15 лв.)

Ventilator%20CROWN%20GC%208830%20Golden.jpg

...

какво се очаква от периферия със стойност 5 евро? още толкова да бяхте дали поне...

О, подигравай се колкото искаш. Мишката си работи перфектно и ни най-малко не и пука точно за твоето мнение. Това че не се разбира с подложката не е повод да си посипвам главата с пепел.

Добре, че има заблудени души да си купуват мишки по 50 евро, може да си ги окачват на врата, това снобарията е голяма работа.

О, подигравай се колкото искаш. Мишката си работи перфектно и ни най-малко не и пука точно за твоето мнение. Това че не се разбира с подложката не е повод да си посипвам главата с пепел.

Добре, че има заблудени души да си купуват мишки по 50 евро, може да си ги окачват на врата, това снобарията е голяма работа.

не говоря за снобария, а за здрав разум, който ще ти подскаже, че щом е 10 лв. в магазина до вас, значи търговеца я взима на 5 от прекупвача, който на едро я взима за 3.50, които пичове внасят с контейнерите същите, ама им излизат по 1.50 + пътните разноски от Китай, където пък цялото това сложно "устройство" им стува не повече от 10 евроцента. таа... поне не изисквайте качество.

...................

................

Aми да напиша нещо, защото имам лазерна мишка над 10 лв. - Logitech RX 1500. Мишката работи перфектно на незамърсени повърхности.

А за геймърите - най-добре е да се ориентират според мен към разни по-маркови подложки. Да речем Razor. След като са се изръсили яко за компа (+лазерна мишка от висок клас), една подложка направо няма никакво измерение с цената...

не говоря за снобария, а за здрав разум, който ще ти подскаже, че щом е 10 лв. в магазина до вас, значи търговеца я взима на 5 от прекупвача, който на едро я взима за 3.50, които пичове внасят с контейнерите същите, ама им излизат по 1.50 + пътните разноски от Китай, където пък цялото това сложно "устройство" им стува не повече от 10 евроцента. таа... поне не изисквайте качество.

Навлизаме в безсмислени спорове. Щом ти казвам, че тази мишка е работила 3 години по минимум 6 часа на ден, здравият разум трябваше да ти подскаже, че въпреки принципната ти правота, може да се попадне и на изключения. Междувпрочем същата мишка съм я срещал и по 25, и по 30 лв. Просто аз я взех от директния вносител.

Щом ти казвам, че тази мишка е работила 3 години по минимум 6 часа на ден, здравият разум трябваше да ти подскаже, че въпреки принципната ти правота, може да се попадне и на изключения.

да, според мен определено трябва да пуснеш тото с такъв късмет.

;)

И моята мишка е от въпросната марка, струваше ми малко над 30 лв. Мишката не е лоша, но си има и недостатъците - някой идиот е сложил копче от дясната страна, което много лесно се натиска по невнимание, та ми се наложи да го изключа. Ако някой я ползва с лявата ръка ще му е също толкова удобна, но двете копчета вляво ще му пречат. Освен това е много по-чувствителна от оптичните мишки и при повдигане на сантиметър, както обикновено правех за да си я наглася при игра на counter-strike мишката продължаваше да работи. За останалото нямам забележки.

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

За да не отварям друга тема ще попитам тук.Та.. купих си лазерна мишка CANYON CRN-MSL4 100dpi проблема е например в шутърски игри, когато мръдна мишката рязко в някоя посока курсора се връща веднага в старата посока.... много е досадно.Същата работа и на десктопа.. пак същата работа.Със старата ми мишка Logitech няма такъв проблем.Пробвах с различна чувствителност на мишката - и пак така.Може ли да се оправи това?

Редактирано от Delirium (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.