Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Евроизборите 2009-прогнози, резултати, очаквания

Featured Replies

видях предварителните резултати, защото изборният ден в БГ беше приключил, а тук оставаше още час, видях и че СДС/ДСБ могат да успеят да вкарат депутат, та отидох до посолството и гласувах за първите след тях (Лидер), който също не ме кефят, но поне да им изядат депутатчето дано, предпочитам депутат от Лидер в ЕП

Боже, прибери си версиите!

Гласувах...

• Отговори 176
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не, не съм гласувала и съм доволна, че така постъпих...

• Не!Не съм гласувала...и аз се чудя..дали си имах причина да не го направя..или просто не пожелах.....!

П.С Аз също неможах да гласувам.. трябваше да пътувам към 80 километра за това.. не си заслужава труда.. но за парламентарните ще си раздвижа задника и аз ;)

Язък за предизборната кампания на АТАКА обаче, таква хубава музика и клипче бяха избарали хахахаха biggrin.gif

Не се и съмнявам,че ще го раздвижиш. С възвратно-постъпателни движения и в позиция "партер", по стар анадолски обичай :)

Май "язък" за 200 000-те пластмасови лентички с номер "4", които ДПС поръча преди изборите и с които циганите ходиха да гласуват днес. Защото средния представител на електората на ДПС е с интелигентност, малко по-ниска от тази на маймуна и не е в състояние да запомни една цифра в продължение на три минути biggrin.gif И въпреки това, както и въпреки предизборния водевил "Борисов - Станишев", АТАКА са с повече гласове от резняците!

леле,мале негласували дпсе-та а ние пътувахме и с часове чакане пред посолството....

ооо , братя стойте си в 19 век и това е..

adXok, не можеш да обвиняваш Турция, затова че ядем турски домати. И аз искам да ям български, сочни и вкусни домати, но уви, управляват ни дупедавци, които ще продадат и майка си за 30 сребърника. Българското правителство не защитава българското производство...

видях предварителните резултати, защото изборният ден в БГ беше приключил, а тук оставаше още час, видях и че СДС/ДСБ могат да успеят да вкарат депутат, та отидох до посолството и гласувах за първите след тях (Лидер), който също не ме кефят, но поне да им изядат депутатчето дано, предпочитам депутат от Лидер в ЕП

И аз почти това направих, но по друг начин - наказах всички накуп и гласувах за местния представител, а не за българските :) Имам право да гласувам или за БГ парламент или за местен. И избрах месния. Все пак не съм в БГ заради всичките тези накуп без изключения - като почнеш с Костов и свършиш с Бойко - нито един не става да гласувам за него.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

три уши,

за да узнае един народ как да се усъвършенства, трябва да премине през най-лошите състояния.

Между другото това важи като цяло за човечеството, което в огромната си част е болно от материализъм, защото така е дресирано.

Конкретно за нашия случай - да, производството ни е такова.

За мен няма по-важни идеи от тези:

1. Ако народът си има земя, годна за обработване и раждане на плодове, народът трябва да я изпозлва напълно за своето изхранване.

2. Земята е на този, който я обработва физически (или поне да има пропорционален дял от това, което тя произвежда)

3. Всеки да има правото да се образова, колкоото и до където иска

България е зле по тези фундаментални точки. Пшеницата ни даже е (х)американска и обект на далавери.

Както гръцките хронисти са казали: ако българите бяха обединени, щяха да са най-силният народ в Европа

Естествено , че гласувах!

Всеки уважаващ себе си българин ще го направи. Надявам се, че за парламентарните избори повече хора ще се събудят от летаргията си и най после

ще си дадат скъпоценния вот . За да няма после излишни коментари от сорта -- а бе тия кои ги избра, пак ли тия ,трябваше да гласуваме и прочие.

Мисля си ,че за да не се оплакваме и плачем е нужно всеки да отиде и пусне своя глас -той е уникален и незаменим !!!

Успех на следващия вот!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е В България да направят както в Гърция. Там глобата е 500 евро ако не отидеш да гласуваш , а ако примерно работиш в Атина , а си от Солун - ДЪРЖАВАТА ти плаща пътните разходи да идеш да гласуваш- но е задължително. Как няма да гласувате ? Хайде на тези избори не е чак толкова важно , но на следващите , жалко че за 1 месец няма да мога да гласувам защото 19 Юли ставам на 18 . И каквото прогнозирах в 1 тема това излезна

Казах на 1-во място Герб , 2-ро Бсп , 3-то Дпс и за 4-то има спорове между атака и другите партии :yanim: Така и стана , може да съм на 17 но не гледам разни глупости , а и винаги гледам НОВИНИТЕ. Просто се интересувам от това което става в държавта която израстнах и в която ще живея...

Вие го обърнахте на пазар! Явно немалко хора не могат да дадат прост отговор на прост въпрос. Който гласувал, гласувал, мандалото падна

• Автор

Европейците наказаха управляващите

6_112078.jpg

08 юни 2009 / News.dir.bg

Наказвайки управляващите, подкрепяйки екстремистите или поставяйки на преден план местни проблеми, ето как гласуваха 27-те страни от ЕС, обобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

В Австрия евроскептичен кандидат отбеляза значителна победа, а управляващите социалдемократи понесоха най-тежкото си изборно поражение.

В Белгия десните партии, искащи по-голяма автономия във Фландрия, получиха обществена подкрепа, а преговорите за реформи засенчиха европейския вот. В България дясно-центристката опозиционна партия ГЕРБ победи социалистите от управляващото мнозинство на Сергей Станишев.

Във Великобритания спечелиха консерваторите, управляващите лейбъристи останаха трети дори след евроскептиците. Крайнодясната Британска национална партия спечели 2 места, което накара депутатът Тони Лойд да заяви, че много хора трябва да се "засрамят" от начина, по който са гласували.

Консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел удържаха победа над лявоцентристките си опоненти в изборите, които се смятат за "суха тренировка" за общите избори през септември.

В Гърция управляващите консерватори понесоха първото си поражение от 5 години. Социалистическата опозиция удържа победа срещу преследваната от скандали Нова Демокрация.

Близо 60% от датчаните гласуваха, определяйки освен евродепутатите и промяната в законите за наследяване на монархията. Броенето на гласове продължава в датските територии, но опозиционните социалдемократи спечелиха.

В Естония най-голямата опозиционна партия, Партията на центъра, получи обществената подкрепа и 2 депутатски места в ЕП. Кипърската опозиционна консервативна партия спечели повече гласове от комунистите на президента Димитрис Христофиас, но загуби едно от трите си места. В Чехия, която е ротационен председател на ЕС до края на месеца, участваха под 28% от гласоподавателите. Подкрепяните от президента Вацлав Клаус евроскептици не спечелиха място.

Националистите и евроскептиците от "Истинските финландци" спечелиха първите си депутатски места. Управляващите партии отбелязаха загуба на обществено доверие.

Дясната партия на френския президент Никола Саркози спечели около 28% от гласовете на изборите за ЕП, като остави опозиционните социалисти назад със 17%. Председателят на Националният Фронт на Франция Жан-Мари льо Пен, заяви, че партията му е станала "жертва" на "медиен бойкот", а избирателната кампания е била "манипулирана".

В Унгария дясноцентристката опозиционна партия Фидес спечели решителна победа с 56,37% от гласовете. Управляващите социалисти загубиха половината си поддръжници и 5 депутатски места. В Ирландия партията на премиера Брайън Коуен понесе загуба в паралелните местни избори. Главната центристка опозиция Файн Гейл излезе начело на тези избори, очаквайки резултатите от европейските избори.

Италия беше страната с най-силно участие в изборите за ЕП с 65% избирателна активност. Премиерът Силвио Берлускони спечели победата с 35,5% от гласовете, въпреки скандал, развод и разследването за злоупотреба на държавни средства.

Новата латвийска партия Граждански Съюз спечели 24,32%, докато партията на етническите руснаци в страната Център Хармония беше втора с 19,53% от гласовете.

В Литва консервативната партия на премиера Андриус Кубилиус получи 26,53%, но участваха само 20,57% от избирателите.

В Люксембург екзитполовете показват, че Социал-християнската партия на премиер Жан-Клод Юнкер лесно е спечелила законодателните избори. Едновременно с това бяха проведени и изборите за ЕП. Партията е спечелила от 55% до 57% т гласовете срещу 40% за Националистическата партия.

Крайнодясната Партия за Свобода на Холандия беше големият победител на изборите в страната, печелейки 17% от гласовете и 4 от 25-те холандски места в първата си европейска кампания.

В Полша управляващата либерална гражданска Платформа спечели 45,3%. Партията на близнака на Лех Качински, Ярослав, получи 29,5%.

Португалския премиер Жозе Сократес и неговите социалисти понесоха тежка загуба, докато гласоподавателите се преместиха в крайно ляво, показват почти пълните резултати.

В Румъния екзитполовете показват, че крайнодесните се завръщат в камарата заедно с левите социалдемократи и десните либералдемократи, които образуват румънската управляваща коалиция.

В Словакия управляващата лява партия Смер получи 32,01% от гласовете, но ултранационалистическа партия спечели място сред едно от най-ниските избирателни активности в Европа с 19,64%.

Словенската опозиционна дясноцентристка Демократическа партия разгроми управляващите социалдемократи.

В Испания консерваторите от опозицията победиха социалистите на Сапатеро в изборите, които се считат за тест за правителството по време на най-тежката рецесия от 15 години и нарастваща безработица.

Шведската Пиратска Партия, която иска да легализира обмена на файлове през Интернет и да засили защитата на личните данни в мрежата спечели първото си място в Европейския Парламент.

• Автор

Борисов - премиер само в краен случай

6_1120a4.jpg

08 юни 2009 / News.dir.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази увереност в компетентността си да бъде следващия премиер на България, но подчерта, че “ако се наложи, няма да управлявам сам, а с всички тези хора.

Всички се учим, включително и от грешките си. Това е нормално”, каза още столичният кмет, цитиран от vsekiden, на пресконференцията в НДК след вота да европарламент.

Според него фактът, че той не оглавява депутатска листа, показва, че си е дал сметка, че ако се налага да оглави в правителство, то ще е защото няма друг вариант.

“Оставил съм си варианти за действие и мога да избера най-добрия за държавата и за партията. Нямам болни амбиции”, призна Борисов.

"Убеден съм, че най-добрата награда за него ще е да стане премиер. Той става на 50 г. на 13 юни, смятам, че това ще е добър подарък, който заслужава", коментира председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от bTV.

Самият Борисов отклони въпросите за евентуални коалиции след изборите за национален парламент с аргумента, че на този етап този въпрос не стои пред него. Още на президентските избори ГЕРБ са протегнали ръка към Синята коалиция и никога не са я прибирали, заяви столичният кмет.

“Разбира се, сега анализаторите ни ще разгледат как сме се представили и тогава ще дадем отговор. Всеки преследва своята цел като политическа партия”, каза още той.

Единствено по отношение за евентуално коалиционно сътрудничество с партия “Атака” Борисов беше конкретен. По неговите думи “колегите с действията си направиха неприемливо за нашите европейски партньори да сме коалиция с тях".

Лидерът на партията видя в победата на ГЕРБ гаранция, че дясноцентристките сили в Европа ще бъдат на власт и в България ще се случат добри неща.

"За ГЕРБ гласуват младите, успелите и работещи хора и хората на средна възраст, които искат децата им да се върнат в България", категоричен бе той.

По думите му, водената от кандидат евродепутатите предизборна кампания, е доказала, че ГЕРБ не е лидерска партия и може да съществува и без него.

“Ние сме победители, колкото и да не ви харесва. Бихме ги и този път”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “Бихме за втори път и то с болшинство след местните избори. 100 и кусур годишна партия превърна цялата си кампания в кампания срещу един човек – срещу мен. От днес започва промяната, която не се е случила за последните 20 години”, каза още Борисов.

Резултатът от евровота показва устойчив ръст на ГЕРБ, смята лидерът на партията. “Почнахме заедно с НДСВ, които сега се борят за 1 глас. Ако не се бяха появили по-малки десни партии, щяхме да имаме повече депутати. Мисля, че имаме добър резултат”, обобщи той.

Според Борисов черната кампания срещу него не е спряла, но той няма от какво да се страхува. “Да продължат така. колкото повече компромати, толкова повече печелим”, заяви той. Надявам се прокуратурата и ДАНС да поработят малко по-сериозно върху купуването на гласове.” Той призова съдия Константин Пенчев да каже кой е оказал натиск върху най-висшия съдия да не регистрира Синята коалиция. “Тогава можем да говорим, че в България може да спре процеса за опорочаване на изборите”, отсече Борисов.

Резултатът ни удовлетворява, макар че ако изборите бяха в един ден - той щеше да е по-добър, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ посочи, че от страна на партията му е имало толерантност към останалите политически сили и демократичност в провеждането на кампанията и на изборния ден.

„Надявам се полицията, ДАНС, прокуратурата да издирят и да санкционират всички, които са опорочили изборния процес”, каза Бойко Борисов. Кметът на София очаква кампанията срещу ГЕРБ преди следващите избори да стане още по-ожесточена. По думите му БСП ще продължи с черния PR срещу него, макар и това да не е дало очаквания резултат на изборите за ЕП.

---------------------------------------------------------------------------------------------

За мен лично всичко е ясно отдавна, но след тези му думи не мисля, че ще се случи нещо интересно и различно в следващите избори.

Коалицията идва. И е готова да управлява.

Въпроса е само с чий мандат ще се случи това и кой точно ще е премиер.

Абсолютно.

Едно обаче не ми е ясно - на 5 юли , след като дойдат автобусите от Турция, колко ли процента ще вземат НДСВ ? Защото сега им беше лесно - ниска избирателна активност + малко гласове за ДПС = доста партии рескочили бариерата.

На парламентарните избори обаче, нещата в уравнението ще се променят -в това съм сигурен и какво става с коалицията ?

• Автор
На парламентарните избори обаче, нещата в уравнението ще се променят -в това съм сигурен и какво става с коалицията ?

Ще добавя само, че Меглена Кунева ако не беше в листата на НДСВ, тия нямаше да ги има като партия вече.

А относно коалицията - ГЕРБ, БСП, ДПС.

За мен това ще е крайния резултат, а дали бъркам, ще разберем след по-малко от месец.

Mда.

Само че аз залагам на ГЕРБ+БСП+НДСВ (ако последните успея да прескочат бариерата).

Всъщност -наистина -след месец ще разберем, нали така ?

Загубилият плаща сметката ;)

Смешно е да се твърди че е възможна коалиция ГЕРБ-БСП , и който го твърди има някакви задни цели.

ше ви кажа защо!

Ами по птростата причина че за Бойко ше е много ПО-БЕЗБОЛЕЗНЕНА една коалоция със СДС и дори с Атака , отколкото е долните и нечистоплътни мурафети на ТЮРКО-КОМУНИСТИТЕ.

И преди да се говори за коалиции след 5-юли, требва да се знаят резултатите .Който е наясно как се разпределят

мандатите в БГ парламента , ше знае че днешните резултати ако си представим че се случат на 5 юли ще има стабилно мнозинство герб сдс атака дори и ндсв.

така че леко с манипулациите че Бойко ше прави коалоция с ТЮРКО-КОМУНИСТИТЕ.

тва са приказките на лелките-станишевки пред блока .тва го знаем.

Абсолютно.

Едно обаче не ми е ясно - на 5 юли , след като дойдат автобусите от Турция, колко ли процента ще вземат НДСВ ? Защото сега им беше лесно - ниска избирателна активност + малко гласове за ДПС = доста партии рескочили бариерата.

Това за рейсовете е абсолютно верно. Костов и Бойко взеха сега почти максималния си резултат, а ДПС и БСП тепърва ще фалшифицират и купуват гласове. Не забравяйте, че циганите този път не бяха купувани и те малко гласуваха. Ако се вдигне активността, РЗС и Лидер изпадат и се повтаря старата песен на нов глас. Две партии и посредата Доган. Перспективата е доста лоша.

Това за рейсовете е абсолютно верно. Костов и Бойко взеха сега почти максималния си резултат, а ДПС и БСП тепърва ще фалшифицират и купуват гласове. Не забравяйте, че циганите този път не бяха купувани и те малко гласуваха. Ако се вдигне активността, РЗС и Лидер изпадат и се повтаря старата песен на нов глас. Две партии и посредата Доган. Перспективата е доста лоша.

Реалист си ;)

Лидер са прикачен съд на ДПС.

така че по-добре да ги няма.ДПС-Видин е агитирало за Лидер и там цялата циганска махала е гласувала за тва

корумпе Ковачки.

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

• Автор
Не забравяйте, че циганите този път не бяха купувани

Тук бъркаш, ама няма да се втурна да обяснявам защо.

Разликата е, че сега подгряват само, а основния вот ще е на следващите избори.

А и за купуващите е по-евтино, защото дават пари за 2 в 1.

хареса ми един коментар, който прочетох в мрежата:

"Започвам да вярвам на БСП и ДПС като казват, че Световната Криза слабо ни е засегнала - твърдият им електорат е още жив!"

Европейската народна партия е спечелила най-много гласове, Зелените са постигнали по-добри резултати, а големите губещи са социалистите (Тимъти Херитидж от Ройтерс;извадки)

Социалистите наказани в цяла Европа

Дясноцентристките партии постигнаха добри резултати в повечето големи европейски икономики.

Според неокончателни резултати Европейската народна партия е спечелила най-много гласове, Зелените са постигнали по-добри резултати, а големите губещи са социалистите.

"Като цяло резултатите сочат неоспорима победа за онези партии и кандидати, които подкрепят европейския проект и искат ЕС да дава политически отговори на всекидневните грижи", отбеляза късно снощи председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Дясноцентристките партии спечелиха в големи страни като Франция, Германия, Италия, Полша.

Страните, в които управляващите партии претърпяха поражение,са Великобритания, Испания, Чехия, Латвия, Унгария, Ирландия, България, Естония, Португалия, Швеция, Гърция и Словения.

Цитиран е председателя на парламентарната група на Партията на Европейските социалисти Мартин Шулц, според когото провалът на левоцентристите се дължи на вътрешнополитически причини.

Германската канцлерка Ангела Меркел победи коалиционните си партньори от Германската социалдемократическа партия и това я прави фаворит за спечелване на парламентарните избори през септември.

Френският президент Никола Саркози също си осигури удобна победа. Това важи и за Силвио Берлускони в Италия и Доналд Туск в Полша, отбелязва изданието.

В Испания опозиционната консервативна Народна партия постигна първата си изборна победа в национален мащаб от почти девет години, макар и с малка разлика пред Испанската социалистическа работническа партия на премиера Хосе Луис Сапатеро.

Управляващите партии в Ирландия, Гърция, Словения, България, Финландия и Малта обаче претърпяха тежки поражения, посочва "Индипендънт".

Тежкото положение на левоцентристките формации, изразило се най-ярко в кризите, обхванали социалдемократите в Германия и лейбъристите във Великобритания, се задълбочи още повече след изборните резултати в други големи държави от ЕС като Франция, Италия, Полша и Испания.

Левоцентристите очевидно не успяват да извлекат политическа полза от обстоятелства, които се предполага, че могат да увеличат подкрепата за тях във време, когато Европа преживява най-тежката икономическа криза от десетилетия, изтъква вестник "Гардиън".

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.