Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Bluetooth мишка

Featured Replies

Здравейте!

От скоро ползвам такава мишка Bluetooth Microsoft Notebook Mouse 5000

Има някакъв гаден проблем - не мога да я "събудя", когато я оставя да бездейства по-дълго време. Не реагира на движение, бутони, скрол. :)

Ако се усетя навреме и я изключа преди по-продължителната пауза, и после я включа, си заработва нормално след няколко секунди.

Понятието "по-дълго време" е доста неопределено, но не мога да го дефинирам по-точно. Може да е след няколко (3-4) минути или повече. Случвало се е като я размърдам, например след половин час, да си заработи.

Ако не е "забила", работи нормално и след рестартиране на компютъра. Също и след подмяна на батериите.

Да допълня - мой съсед ползва от доста време същия модел мишка и въобще не я изключва, дори лаптопа му да е изключен. На практика я изключва, само когато е свалил акумулаторните батерии за зареждане. И двамата ползваме Win'XP SP3.

Ползвам Faronis Deep Freeze и след рестартиране, мишката заработва пак нормално. Ако обаче горното ми се случи в размразен режим, се налага да стартирам Wizard-а за търсене и присъединяване на нов Bluetooth хардуер. :speak:

Нуждая се от някакъв съвет, как мога да премахна това (бих го нарекъл) отстраняване на хардуера.

Благодаря!

изключи си APM, провери от дивайс мениджъра дали й е пусната някава фунция за пестене на електричество...

виж ACPI и APM

иии... нямаш ли някакво копче за реконект отдолу? малко такова?

• Автор

..., провери от дивайс мениджъра дали й е пусната някава фунция за пестене на електричество...

иии... нямаш ли някакво копче за реконект отдолу? малко такова?

В Devise Manager не виждам не виждам такава опция.

1394 Net Adapter аз съм го спрял, т.к. не го ползвам засега.

Виждам, че Bluetooth LAN Access Server Driver е Disabled. Не помня това да съм го деактивирал, както и дали преди се появяваше в Devise Manager???

Отдолу има бутонче за включване откриваем при разпознаване, но това е само за първоначално присъединяване. (Или при смяна на устройства - закачане към друг компютър.) След задействането му трябва да стартирам Wizard-а, както за търсене на ново устройство.

Благодаря за линковете! (Ще ми отнеме време да ги разчета.)

П.П. :help: Нищо не разбрах от Wikipedia.

Настройките за захранването ми са на енергийна схема "Home/Office Desk". Не се е случвало да проверявам как ще се държи при работа на батерии.

П.П.-2 За експеримента - току що оставих мишката в покой за 35 мин. Само я размърдах и заработи. :P

Очаквам мнения от притежатели на такъв модел мишка или ползващи я!

П.П.-3 Стартирах конвертиране на филм повече от час. Не бях вкъщи за около час и половина, връщам се, мишката заработи.

Малко след като записах филма, мишката остана в покой за 2-3 минути и ... изчезна ???

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

• 1 година по-късно...
  • Автор

Подновявам старата тема, т.к. мишлето Bluetooth Microsoft Notebook Mouse 5000 пак ми направи същия гаден номер! :rolleyes:

Мислех, че проблема се появяваше само при ХР. Не ми се е проявявал на Vista - ползвал съм я много малко като ОС.

Сега съм с Windows 7 x64. Преди месец се сетих, че имам и безжична мишка. :) До днес работеше напълно нормално.

Бездействието не се отразяваше на функционирането й. "Събуждаше" се веднага.

Акумулаторните батерии са зареждани преди няколко дни (а издържат по няколко месеца).

Преди малко ми отказа, както работех с нея. :mad: Този път не бях в "замразен режим" и ще трябва да я инсталирам пак като нов хардуер.

Ще съм благодарен, ако някой може да сподели опит с такова животинче! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.