Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Джебчии нападат плажовете

Featured Replies

Джебчии нападат плажовете

09 Юни 2009, 10:19

Източник: Nеws.dir.bg

6_10def7.jpg

Джебчийки, обединени в стройна организация, атакуват морските курорти и плажовете през лятото. “Нашата организация е много пъти по-добра от тая на МВР”, казва крадла пред в. "Труд".

Гердан от 1 евро? Ако го вземете, загазихте!

Сър, виж, виж! Чудесен гердан за едно евро! Само днес! Провиква се на развален английски кръшна мургава мома и без да чака отговор, закичва наниз раковини на зачервен германец. И докато чужденецът успее да измъкне гердана от шията си, девойката вече е изчезнала. Но с портфейла и окачения на кръста марков фотоапарат на туриста.

Това е един от най-разпространените сценарии, по който джебчийките в Слънчев бряг ловят жертви. Една от легендите в занаята - Елена Фараона, преди дни пристигнала в курорта. 22-годишната дама от бургаския град Българово крадяла от 10-годишна. На “занаят” при нея идвали да се учат много невръстни ромчета. Самата тя също си имала наследник - наскоро между два сезона родила, за да не си спъва работата през лятото с “отпуски по майчинство”.

“Всеки ден пристигат нови джебчии”, притеснен е шефът на полицейското управление в Несебър Стайко Манев. Миналото лято униформените в курорта все пак успели да дадат на съд 20 крадли. Множество били и разбитите банди. От 500 обира, официално регистрирани за лятото на 2007-а, през следващия сезон те намалели на 170.

Всеки ден цивилни ченгета надявали банските и дебнели по плажовете кой тършува по хавлиите и саковете на чужденците. Отряд за бързо реагиране с велосипеди също успял да хване няколко джебчийки.

Джебчиите, също както просяците, си имали кланове и подразделения. На едни бил разпределен плажът. Други “ловували” по спирки и край хотели. Трети успешно съчетавали “две в едно” - проституция и кражби. “Млади, добре изглеждащи момичета, с приличен английски.” Така описвали крадлите в полицията ужилените туристи. Слънчев бряг е притегателен център и за румънските джебчии. По неофициални данни те си докарвали по 200 евро на ден.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Като се замислям, на мен не ми се е случвало да ме освиткат по такъв начин.

Интересно ми е има ли някой, който е пострадал от такива по морето и дали ще сподели?

Защото все четем за такива неща, но нито аз, нито мой близък или приятел не е бил потърпевш. То да чукам на дърво и да не се случва де...

Професионалисти бе biggrin.gif

Те, че са си професионалисти, професионалисти са си! Надали всеки ще може да обере човек по време на покупки в хранителен магазин. Така ми разправяха за една жена, която я обрали докато си избирала сирене. Джебчийката й бръкнала в чантата, извадила парите от портмонето, после пак го пъхнала и духнала.. Тея манговци са първи в кражбите... направо... си е сейбъл мейбъл работата laugh.gif

А морето си е рай за тях... но смятам, че на 90% техни мишени са чужденците.

Като мишки са! biggrin.gif

Докато се усетиш и са те обрали :sobbing:

А морето си е рай за тях... но смятам, че на 90% техни мишени са чужденците.

Ми да щото чужденците откъде да знаят, че циганите крадат biggrin.gif

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Ти да не мислиш, че се краде само в България? Просто повечето чужденци, които идват тук са по-възрастни хора. Младоците пируват по цяла нощ и през деня спят, така че тях трудно ще ги оберат на плажа biggrin.gif

Ааа знаят знаят. Нали родните аборигени пътуват по цяла Европа да крадат. Такива трябва да се съдят по бързата процедура, защото с такъв род дребни дела се затормозява и без това тромавата ни съдебна система.

Бе, като знам ква разправия си е да си извадиш наново всички лични документи, карти, и кво ли още не след като те ограбят...ако хвана някоя крадла..собвственоръчно ще й изпочупа пръстите един по един.. :ph34r:

Нормално си е - там сега им е нивата, която трябва да жънат :ph34r:

Приветствам идеята им да отидат на морето- така поне във градовете из вътрешността на страната ще мирнем малко.

Пък и с тен ще се върнат - разберете ги и тях бе хора - и те искат на море да отидат, тен да хванат, да си поживеят малко.Съчетават полезното с приятното .

Аз нали по същия начин ще ходя на море тази година -хем ще работя на плажа, хем ще съм на море :grimace:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.