Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с нета

Featured Replies

Здравейте!

Ето го моят проблем, имам нов I-NET доставичк и не мога да се свържа с интернет. При старият ми доставчик използвах PPPoE връзка, но с новият съм си с нормален LAN, със статичо нереално ИП. На WIN нямам никакъв проблем. Трябва ли да изтрия PPPoE конфига на Ubuntu или какво трябва да направя за да си настроя нета?! Влизах в System/Admin/Network tool там въпросът ми е дали трябва да е на lo или на eth0.

Мерси предварително.

такааа..значи няма начин да се ползва lo защото тази "структора" отразява вътрешните връзки в машината ти , защото в линукс всичко е подчинено на идеята клиент- сървър и даже когато си пускаш аудиоплеера , пак се имитира мрежова свързаност между тези 2 части - нищо , че са на 1 компот ... За съжаление не мога да кажа как точно ще се получи конфигурация на убунту - това чудо нито го имам , нито ще го имам и затова всичко , което бих могъл да кажа ще е изсмукано от пръстите ;) ...очаквай включване на форумния справочник - колегата trosho cool.gif

• Автор

Ок, мерси все пак! Ще чакам включване от от другите съфорумници.

man ifconfig

Интерфейса ти е eth0

А колегата, който се сложи гордо Дебиан в подписа си... големи изсмувакници, честно.

Дали знае, че и в Windows има localhost ???

Настройките на статичен IP адрес за eth0 може да се направи най-лесно през иконата на Network Manager. Наскоро, в другата тема за шерването, бях пуснал този линк. Надявам се да помогне и тук. Не мога да помогна с друго, защото не разбирам много от мрежи.

Не знам дали трябва да се изтрие настройката за PPPoE. Предполагам, че не, защото в Network Manager има възможност за избор коя връзка да се използва. Други хора са много по-наясно с нещата и се надявам да ударят едно рамо.

В конзола като su се пише:

ifconfig eth0 192.168.0.123 netmask 255.255.255.0

със съответните настройки.

• Автор

Благодаря на всички отговорили ли ми. Оправих се сам с ето този линк, който намерих благодарение на поста на @trosho

offtopik:

А колегата, който се сложи гордо Дебиан в подписа си... големи изсмувакници, честно.

Дали знае, че и в Windows има localhost ???

предполагам , че този съм аз cool.gif ..за изсмукваниците съм предупредил предварително , и все пак не ми е ясно защо не си съгласен със твърдението за клиента - сървъра ...което даже не е и мое , а съм го взел директно от моя автор Мат Уелш .... но все пак може да се окаже , че си по сведуш по въпроса .....като прочета книгата ти по тази материя , ако ми се види вярна и теб ще цитирам .... laugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

Относно бозицата - защо въобще я вмъкна точно тук , това не го загрях , честно ... cool.gif На мен лично неми пука , не знам за другите .... biggrin.gif

//ReOfftopic

Въобще нещо каза ли или само така си говориш?

"Tвоя автор" (сигурно си му агент, не знам) да не би да говори за сървър ама не "мрежова свързаност"? И не е измислено нито от него, нито за линукс - във всички ОС се работи така със сервиращ сървиз, дето му викаш сървър, и клиент, ползвател на инфомрацията (GUI или няма значение). Както в Уиндоус, контрапункт на твоет "така е в линукс".

А както се конфигурира интерфейс линукс Дебиан, така се прави и в 90% от останалите дистрибуции. Ifconfig, но ти си спец сигурно само с GUI.

И може за разнообразие, да поставяш правилно линкове :singer:

Внимавай, хапе ;)

Оффтопик на офтопика :)

Сега видях , че съм се нахендрил на плямпалото във форума , човек , който просто не може да не се заяде с някого , даже и само за да оправдае написаното под аватара си ..... оказа се обаче , че той бил и медиум , който веднага разбира кой какво ползва , как го ползва , също така разгадава и номера на водомера само като види в колко часа се е логнала "жертвата" cool.gif Говори си ...не ми пречиш ...ще ида да се уча как се слагат линкове .... все пак е важно да има стремеж и за знания .....разбииш ли.... biggrin.gifbiggrin.gif

п.с сега малко сериозно : мога да се съглася , че моето твърдение не е точно , че не е в контекста с основния въпрос и т.н ..... това е подробност .... повече ме подразни фактът , че си позволяваТе да се гъбаркаТе с труда на човек , който даже не сте и чел вероятно , и като добавим необосновано и непредизвикано заядливият Ви тон колега , мисля че нещата са на път да излезнат от добрия тон .....което не е от полза за никого предполагам ...затова предлагам ако има нещо да си кажем , има лични .....

Лично аз възприемам тази малка словестна еквалибристика просто за ...спортна проява БЕЗ зла умисъл ( както е при мене) ако не е така ..... пак има лични ....

Успех :P

Редактирано от juve (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.