Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с usb flash

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем: Инсталирах си windows XP от USB направих си флашката с тази програма (клик)

Проблема е че след инсталиранетона acer 110/8GB ми показва следния прозорец след включването му снимка 1

Като сложа влашката ми показва следните прозорци снимка 2 и след това снимка 3 Тогава Windows тръгва БЕЗ проблеми и работи добре, във влашката има останали 4-5 файла с обща големина по-малко от 1 мб с именна boot и други

та как мога да го направя да тръгва без флашката :huh::)

Благодаря на всички предварително :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Направил си без да искаш супер здрава защита а? - никой не може да ти пусне компа без флашката :)

Вземи един диск и си направи repair на инсталацията или от него зареди конзолата и от нея си пусни командите:

c:\fixmbr

c:\fixboot

• Автор
Направил си без да искаш супер здрава защита а? - никой не може да ти пусне компа без флашката ;)

Вземи един диск и си направи repair на инсталацията или от него зареди конзолата и от нея си пусни командите:

c:\fixmbr

c:\fixboot

Благодаря за отговора но не можах да разбера какво данаправя, би ли повторил

нещата ама малко по-просто :P:lol6: Благодаря

Редактирано от vllado (преглед на промените)

Взимаш един диск с инсталационен Windows и стартираш компа да зареди от него - все едно ще инсталираш наново. И там някъде в един момент (в началото) инсталацията пита: нова инсталация ли искаш, repair на предишната ли да направи (да инсталира върху стария ти вече Windows с цел да го поправи) или да влезеш в Recovery console - което си е един орязан DOS със десетина команди. От тях ти трябват двете от предния ми пост.

stdask, колегата има нетбук Acer Aspire One 110 (8GB SSD) и няма как да boot-не от CD. Освен, ако не си купи външно USB CD/DVD устройство. Или пък със SATA/IDE to USB Adapter да използва налично CD/DVD.

vllado, с Ubuntu май не се харесахте ;) .

Изпълнил ли си изискването, написано на последния screenshot и в последното предупреждение?

ВАЖНО!!! Не изваждайте флашката от USB-то преди да е завършила инсталацията и в графичния режим. ...

Наистина е важно да спазиш точно, описаните стъпки. Ако не ги спазиш, се получават такива проблеми при стартиране.

Ако си ги спазил, но все пак имаш проблеми, може да погледнеш този пост на автора на програмата и да опиташ с редактиране на boot.ini. Или да прегледаш онази тема и евентуално там да потърсиш помощ.

Може и да прочетеш тази част от ревю на Aspire One 110 и да прецениш дали ще e по-добре с XP.

Ако си решил "да е гарга", защо да не е рошава? Само ще ти пусна мухата за Windows 7. Има линкове към упътвания на тази страница, както и тук специално за AAO110 (авторът говори за инсталиране с дни??, не с часове, заради ниската скорост на SSD-то).

Тези акробатики с инсталация на Windows от USB не са от най-лесните. Затова не може да очакваш някой да ти напише подробно упътване, а само да те насочи към готова информация.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор
stdask, колегата има нетбук Acer Aspire One 110 (8GB SSD) и няма как да boot-не от CD. Освен, ако не си купи външно USB CD/DVD устройство. Или пък със SATA/IDE to USB Adapter да използва налично CD/DVD.

vllado, с Ubuntu май не се харесахте ;) .

Изпълнил ли си изискването, написано на последния screenshot и в последното предупреждение?

Наистина е важно да спазиш точно, описаните стъпки. Ако не ги спазиш, се получават такива проблеми при стартиране.

Ако си ги спазил, но все пак имаш проблеми, може да погледнеш този пост на автора на програмата и да опиташ с редактиране на boot.ini. Или да прегледаш онази тема и евентуално там да потърсиш помощ.

Може и да прочетеш тази част от ревю на Aspire One 110 и да прецениш дали ще e по-добре с XP.

Ако си решил "да е гарга", защо да не е рошава? Само ще ти пусна мухата за Windows 7. Има линкове към упътвания на тази страница, както и тук специално за AAO110 (авторът говори за инсталиране с дни??, не с часове, заради ниската скорост на SSD-то).

Тези акробатики с инсталация на Windows от USB не са от най-лесните. Затова не може да очакваш някой да ти напише подробно упътване, а само да те насочи към готова информация.

Първо Благодаря за отговора :) , има нещо такова че "с Ubuntu май не се харесахте" laugh.gif

Когато исталирах не съм вадил флашката до момента с WELCOME пробвах с различни windowа по няколко пъти всики тът едно и също БЕЗ флашката не тръгва :huh: пробвах и това което ме посъветва колегата stdask питаме дали съм сигорен да замести някакви си неща и съответно после нищо sad.gif Сега ще пробвам с друга програма да направя буутваща влашка може и да пробвам windows 7 ;):speak:

Иначе ми е ясно че няма как подробно да ми се описват някакви неща това е нормално има предостатъчно инфо за това

Благодаря за помоща ще продължавам да се мъча с това животинче biggrin.gif

• Автор

Е не е истина колко било просто всичко просто трябвало да направя следното:

"За стартирането- можеш да го оправи като влезеш в новия Windows чрез флашката и премениш в c: boot.ini всичките стойности на rdisk(N) на N-1, или ако е 1 да стане 0." Просто прябвало да напиша 2 нули :P

Страшно много благодаря на trosho :rolleyes::beer::wors:;)

В момента лаптопа си работи перфектно и се стартира БЕЗ проблеми БЕЗ флашката :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.