Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забавено стартиране на компютъра

Featured Replies

На диска който е на IDE контролера сложи джъмпера да е Master.

На диска ,който е на SATA контролер(долния),сложи джъмпера също да е Master, като в BIOS укажи да боотва от диска със SATA контролера.

Ако не може да стане тогава опитай:

На диска който е на IDE контролера сложи джъмпера да е Slave,оптичното устройство пробвай без джъмпер.

На диска ,който е на SATA контролер(долния),сложи джъмпера остава Master.

Какви джъмпери те гонят за САТА диска, че и на мен ми стана вече интересна тая тема angry.gif

eXasis, направи няколко (пред)последни опита. Откачи стария ИДЕ диск, остави само СД-то и новия. Опитай да го инсталираш. Ако си пипал много настройките в БИОС му дай един ресет и започни отначало. Това е менуала на дъното - цък на страница 32 трябва да ти се появи САТА диска (няма значение на коя позиция, от 2 до 5 а СД-то ще е на 1 или 2-ра, няма значение коя е), нагласи го да бутира от СД-то - страница 34 и докладвай rolleyes.gif Ако инсталацията на Уин-а каже, че не вижда никакъв тв.диск смени натсройките от страница 36/37. Успех wink.gif

Цената ще бъде около 20 до 30 лева според зависи за това упражнение плюс транспортните разходи, които не се броят, нали rolleyes.gif

Едит: Сбърках номера на едната страничка huh.gif

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Сийгейт си имат дйъмпери нищо че са сата, само 4е са за друго а не за мастер/слейв. А доколкото това с капацитета маи й вече почти всички нови дискове го правят този номер да си изгубят пълниъят капацитет. Случвало ми се е с чисто нови сигейтове и хитачита все по 1ТБ които са моделите. Интересно от какво ли е, става на всякакви компютри този проблем, може да се оправи със Seatools програмката от сайта на сигейт като се ресторне капацитета по подразбиране на диска и естествено всичко на него отива. Та така не всичко ново е хубаво и работи подобаващо!

• Автор

^^ Благодаря ти, имаш една бира от мен! (аз не пия :mad:)

Утре и без това се пада събота, имам време да си експериментирам с компютъра.

Ситуацията обаче е вече малко по-объркана. Първо след като си оправих диска на 1ТВ, пробвах да инсталирам уина и беше същата работа - това вече го споменах, така, после влязох в Acronis Disk Director изтрих този партишън, на който не ставаше да се инсталира със същата грешка и исках да създам нов, примари, активен. Защо обаче казвам "исках"... защото все пак не стана работата, след като дадох да се сейфат промените на компютъра, програмката заби, чаках 10-15 минути и реснах компа. След това пак си влязах в Hiren's Boot CD-то и този път реших да пробвам с Partition Magic, като я пуснах излезе, че като диска е "Extended" е възможно да се загубят някои данни, да ми го направи на "ExtendedX", натиснах ОК, без да чаткам какво всъщност има предвид :D, след което се рестартира компа. Влязох пак в Partition Magic и ми излизаше някаква грешка, "едикакво си not found" на сийгейта, на макстора изглежда всичко беше наред. Рестартирах компютъра и този път пробвах с някаква друга подобна програмка, с която се работеше лесно. В нея пък ми излизаше, че новия твърд диск е 820гигабайта, но си казах "не съм за 180гб, пък и като се върна в Windows, ще ги оправя" :biggrin: Оттам уж си направих нов примари актив партишън, макар че старите бяха с променени букви (вместо D - C и нещо от този род?!) и за това също убедително реших, че ще го направя като инсталирам Windows-a. Оказа се обаче, че програмката ми е показвала, че имам 3 хард диска, а не 2. :D Като 3-тия беше същия като сийгейта и ми беше много странно, на всяко място различни параметри излизат, различна информация, различни букви на партишъните и тн. Запазих промените и рестартирах компютъра, сложих диска на OS-a. Тогава ми излезе, че в новия твърд диск има само 1 партишън, който е празен. Реших да пробвам и какво да видя... взе че стана и почна да се форматира партишъна, зарадвах се в първия момент. От друга страна ме хвана яд, че съм изгубил всичката информация на новия диск, а там имаше някой доста важни неща за мен. Но все пак ми беше приятно, че най-сетне ще си инсталирам уина като хората. Форматирането започна малко бавно, стигна до 2% и чак тогава видях, че всъщност мястото в новия твърд диск е едва 1ГБ, а не 1ТБ и ми отново ми стана много тъпо, последва рестарт и ей тогава ми писна да се занимавам и се отказах. Абе общо взето искам да ви кажа, че се получи тотална обърквация и от този дълъг подробен пост, мисля че си личи. Утре ще продължа да го гърча, а в крайна сметка понеделник ще го занеса на сервиз.

@TheOne79, аз пък някъде прочетох, че изобщо всички дънни платки на Гигабит имат такива подобни проблеми и не са виновни твърдите дискове.

Сори за дългия коментар. :whist:

Чао.

Редактирано от eXasis (преглед на промените)

Утре и без това се пада събота, имам време да си експериментирам с компютъра.

Програмката след бутиране в дисковете на Уин ХП или Виста или на Уин 7 е напълно достатъчна за разделянето и инсталацията. Не обърквай толкова много системен софт. Особено на Сийгейт, тя се използва само в краен случай при съвсем други случаи и ситиации ! И не се товари с излишна информация към момента. Закачи само новия диск, оправи БИОС да го вижда на 100% и действай. БИОС трябва да го вижда като 1ТБ!! И после, след като и без това вече информацията я няма (speak.gif ) изтрий всички видове дялове и партицийки, които са сътворени до момента... и започни на ново и на чисто с нови, формат и т.н.. Успех в борбата wink.gif

• Автор

За сега всичко тръгна по вода и може би няма да се налага да го водя никъде, от сд-то на уина изтрих стария партишън на сийгейта и създадох нови 2 партишъна(излязаха като C partition1 [unknown] и D partition1 [unknown]) единия 300гб за Windows(даже май съм попрекалил с размера) другия 700гб празен, в момента се форматира и е на почти 45%, малко по-бавно става, но явно е от големия размер, въпроса ми е после мога ли да намаля размера на партишъна и да си направя нов, и струва ли си цялата тази работа? Ако не, здраве да е, не ми е чак толкова важно.

Благодаря за отзивите и помощта на всички и се надявам всичко от тук нататък да е наред. :wors:

Поздрави,

Габриел :beer:

• Автор

Инсталирах Windows-a и всичко е наред с него. Но все още има един проблем - новия хард диск не се detect-ва от първия път, чак като рестартирам се оправя работата. Обнових БИОС-а, но проблема все още е на лице, сега даже се чува някакъв звуков сигнал като включа компютъра след shutdown или hibernate, който явно значи, че не може да го буутне. Странното е, че като го рестартирам си ги разчита нормално и двата хард диска, явно при първо стартиране му отнема твърде много време(действително е така, забавя се на скрийна, който ми позволява да вляза в БИОС), за да разчете новия хард диск и го оставя като "None", тоест все едно въобще го няма. Не мога да си обясня на какво се дължи, всички настройки в БИОС-а са автоматични за IDE Devices, на буут приорити съм задал новия хард диск и съм го направил първо да буутва флопито, после хард диска и накрая cd-rom. БИОС-а е от юли 2008-ма, доколкото си спомням, ъпдейтвах с ютилитито на гигабит @BIOS, четох че с него е доста по-опасно, но при мен се обнови без грешка. Исках да се опитам и да ъпдейтна и firmware драйвърите, но според сайта на сийгейт няма нужда от това, тъй като съм с CC1F. В интернет срещнах много хора с подобни на моя проблеми, най-вече с гигабит дънни платки, та може би е нещо от дъното, но пък моята поне при ребуут си ги разчита нормално - ей точно това ме мъчи...

ПП: Написах наново поста си, тъй като вече се престраших и пробвах различни вариации за оправяне на проблема, а и не исках да става трети пореден коментар, съжалявам много, ако темата ви пречи - тя ако става въпрос вече е твърде много офтопик, но не ми се искаше да отварям нова и да пълня форума с глупости, само една е достатъчна.

Редактирано от eXasis (преглед на промените)

Здравейте на всички.Първо искам да започна с оговорката че не съм много навътре в материала,въпреки това се реших да попитам за моя проблем.По принцип нямам проблем с мащинката ми или по точно казано проблема ми се появява периодично при стартиране на компютъра.Когато започне самото стартиране всичко тръгва нормално но после на монитора ми излиза черен екран с някакво съобщение а по долу имам изброени няколко опций за стартиране.Познати ми са само две да стартирам компа под safe mode или да стартирам windows -а нормално като се появява таймер и след като времето изтече pc -то стартира.Понякога обаче не успява да стартира изобщо,като след като времето изтече просто си остава черен екран а компа издава много странен звук.Все едно се опитва да зареди но черния екран си остава като се налага да го рестартирам няколко пъти преди да стартира нормално.Това е.Ако не съм Ви обяснил както трябва извинявайте но просто не знам как по друг начин да опиша проблема си.А пък ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще се радвам да сподели нещо по въпроса.Благодаря Ви предварително.Успех :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.