Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп- 3470vsGL40

Featured Replies

Здравейте!

Налага ми се да закупя по-сносен лаптоп, освен ако не искам да пукна от скука. Накратко работата ми е да правя нищo, като имам свободен и горе долу сигурен wireless. Моделите които гледах не ги подставям под съмнение за гледане на HD филми, в общи линий най-тежкото приложение ще бъде World of Warcraft(казвам си без бой :))

В ценовия клас който мога да си позволя най-доброто е HD3470 и Intel GMA 4500 Gfx (GL40). Ето съответните предложения:

3470

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=38981

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39197

интел

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39266

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40096

За момента се насочвам към АТИ, главно заради цената. Процесорите не ме вълнуват особено, до момента не съм успял да натоваря десктопа както трябва. Може би предимство има втория интелски вариант, защото е 45 нанометров и би трябвало да харчи по-малко ток.

Иначе ако някой има впечатления, или е гледал чартове моля да каже мнение. И не на последно място, интелските варианти имат по-голям дисплей, и ако видеокартата е релна конкуренция на ати-то си струва инвестицията. Имам впечатление от GMA 3100, много зле.

Благодаря предварително, поздрави!

................................................................................

.............................

Пиша като редакция тук до какъв извод стигнах, интелския вариант безусловно отпадна като се порових малко. Бях чел преди няколко дни че били изкарали нещо уж хубаво но не е така. Спирам се на АТИ-то, защото в същия ценови клас е 8200, и мисля че за мойте цели geforce-a ще се представя по-зле.

Редактирано от accel (преглед на промените)

Моделите които гледах не ги подставям под съмнение за гледане на HD филми, в общи линий най-тежкото приложение ще бъде World of Warcraft(казвам си без бой :))

За HD си прав но за 1080р не съм много сигорен!

Ати 3470 е доста по-добра карта от интел 4500. Ако трябва да избирам бих избрал този http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39197

1.Сравнително добро видео

2.Процесорът Т3200 има по висока честота от T5450 , а това според мен не може да се компенсира от повечето кеш

3.Има 802.11 n - не е кой знае какво предимство, но пък е добре да го има :)

Редактирано от redplane (преглед на промените)

интел няма хардуерно ускорение на филми, няма и да има никога, а ако се появи няма да бачка с филми които не са оригинални и не са на блу рей. ати пък не могат да напишат читав драйвер с работещо ускорение за лаптопите си, докато за настолните имат... нвидия имат работещо ускорение щото знаят как се пишат драйвери... ако ще гледаш матрьошки или рискиваш с ати от 3 серия нагоре (има шанс да изкарат работещ драйвер) или играеш на сигурно с нвидия (за да има ускорение - от 8 серия нагоре) набутването с кеш няма смисъл и не оправдава средствата - дали ще е 1 или 2 или 3 мб се в гъз (същото важи и за шината на процесора) като си с насрано интелско видео, което по книга е dx10, а за производителност на нивото на dx7, пък за хардуерно ускорение се иска dx9

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.