Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows и ново PC

Featured Replies

Значи моя проблем е или хардуерен или софтуерен така че ако се окаже че е хардуерен моля не ме съдете за допусната грешка.

Та значи закупих си ново PC, всичко точно, качих му XP Professional и всичко точно. Но след около 2 седмици употреба при поредното стартиране на компютъра ми изкара някакво съобщение за липсващ файл в Windows/system32/ . Казах си "добре, windows, простено му е" и го преинсталирах, но след около седмица пак даде подобно съобщение. Отново повторих процедурата. Но пък след това започна постоянно да се сбозясва. Всяка сутрин ставах и го преинсталирах, цял ден работи добре, изключа го вечерта и на другата сутрин отново. Та помислих си аз да не би да е нещо HDD-то повредено и го занесах на сервиз. От там ми изтъкнаха "нищо му нямаше преинсталирахме само windows-а". Та въпросния сервиз е от там от където го закупих PC-то и е още в гаранция. Та дадох им 20лв макар че бях останал с убеждението че 100% са направили някой low level format или някоя друга глупост. Та не знам как, но използвах компютъра още 2месеца без проблем докато не ми изкара отново позната до болка вече грешка. Този път след преинсталацията нямаше проблеми и си го ползвах, но след около 2 седмици всичко започна да се повтаря. Та сега съм 4 дни след последния преинстал. HDD-то ми е Hitachi 150GB.

Качвам всички драйвъри за дъното.

Въпроса ми е това от Windows-а ли е или определено е от HDD-то ?

Мерси

Винаги един и същи ли файл казва , че му липсва. И ако да, то кой е ?

При преинсталацията правиш ли формат или само преинсталираш върху стария Win?

Според мен проблема ти е софтуерен и без да съм 100% сигурен, ми намирисва на вирус или на някоя програма, която инсталираш и тя ти скапва Win-а. Дай малко повече инфо. Какви програми ползваш , къде ходиш в I-net. Каква ти е антивирусната.

:bye:

Ако липсващия файл е един и същ и грешката е една и съща, то бъди сигурен, че с течение на времето този проблем ще стане по-чест. Имах подобен проблем. Инсталираш, всичко ОК и след време - хоп - нещо такова. При мен се рестартваше компютъра заради липсващ файл. Форматираш, преинсталираш. Няма проблеми известно време и пак същото. С течение на времето този проблем ставаше все по-чест гост. Накрая ставаше на 2-3 дни.

Оказа се твърд диск с фабричен дефект на плочите. Смених го.

Друга причина може да са ти скапани драйвери за SATA контролера. Предполагам, че диска ти е SATA.

Така, че първо си свали последните драйвери за SATA контролера от сайта на производителя на дънната платка. Запиши си ги на читава дискета за да нямаш ядове.

Ако и след това продължава проблема - то тогава проблема е в твърдия диск или в дънната платка и по специално SATA контролера на дъното.

Към мнението на nickfox бих добавил и проблеми с паметта, може да се пробваш да тестваш и нея с memtest86+.

на мен много ми се вярва че е от някоя програма или от две или три програми които не си взаимодействат добре помежду си.

всеки път като инсталираш windows качваш ли едни и същи програми?

както написаха по горе напиши какви програми ползваш?

успех

• Автор

Значи грешката не винаги показва един и същи файл. Понякога даже ми показваше windows/drivers/ . Съмнява ме да е от програмите тъй като точно същите ги имам на старото ми PC, а там не съм преинсталирал от 3 месеца и си хвърчи.

Програмата посочена по-горе си я дръпнах, но не ми показа никакви грешки или проблеми.

Питам Ви защото не съм от София а от там съм закупил компютъра и не мисля да го разкарвам нагоре-надолу само за един преглед и да ми кажат отново "нямаше никакъв проблем".

Значи грешката не винаги показва един и същи файл. Понякога даже ми показваше windows/drivers/ . Съмнява ме да е от програмите тъй като точно същите ги имам на старото ми PC, а там не съм преинсталирал от 3 месеца и си хвърчи.

Програмата посочена по-горе си я дръпнах, но не ми показа никакви грешки или проблеми.

Питам Ви защото не съм от София а от там съм закупил компютъра и не мисля да го разкарвам нагоре-надолу само за един преглед и да ми кажат отново "нямаше никакъв проблем".

<{POST_SNAPBACK}>

Можеби имаш лоши сектори на твърдия диск. Има една програмка HDD Regenerator можеш да пробваш с нея.

На мен ми се вижда като проблем с паметта, най-вече защото грешката е на различни файлове, ако имаш 2 банки памет пробвай ги по отделно, когато вземе да забива компютъра.

Другото което се сещам е повреден инсталационен диск на Windows, нищо че не си казва проблема по-време на инсталацията, след това се получат кофти неща.

Третото което ми идва на ум е да си видиш напреженията които изкарва захранването.

• Автор

Ами пробвах доста неща, но не знам дали има ефект ... Не ми се прецаква при всяко включване. Въпроса е че когато Windows-а работи нямам абсолютно никакви проблеми, ни то се товари нито забива. "Спека" е при включването ... Знам че е най-сигурно да го занеса в сервиза, но ако ми отговорят че отново му няма нищо ще подивея ...

Имах точно същия проблем. Оказа се, че при мен е несъмвместимост между дъното ASROK, което е с чипсет на VIA и харда кото беше SATA. Проблема е че тези чипсети и SATA нещо не се понасят. Ти не си споменал какъв ти е хардуера така че говорим малко на изуст, но все пак аз ти казвам при мен как беше. Смених харда с паралел ATA и засега да чукна на дърво нямам проблемите. Дано помогнем с мненията си.

По-нагоре прочети и мнението на nickfox, той също ти казва нещо подобно.

Редактирано от ru4kata (преглед на промените)

Имах точно същия проблем. Оказа се, че при мен е несъмвместимост между дъното ASROK, което е с чипсет на VIA и харда кото беше SATA. Проблема е че тези чипсети и SATA нещо не се понасят. Ти не си споменал какъв ти е хардуера така че говорим малко на изуст, но все пак аз ти казвам при мен как беше. Смених харда с паралел ATA и засега да чукна на дърво нямам проблемите. Дано помогнем с мненията си.

По-нагоре прочети и мнението на nickfox, той също ти казва нещо подобно.

<{POST_SNAPBACK}>

По принцип VIA чипсета и SATA няма проблем поради простата причина, че чипа насеверния мост на чипсета VIA ( KT400, KT600, KT880 и следващите за с. 754 и с. 939 ) и чипа на южния мост са производство на VIA. Проблем се оакзва често скапана дискета за драйверите на SATA контролера. Чете се, зареждат се драйверите при инсталация, не ти дава грешка, но после започват ядовете. И докато разбереш, че това е проблема, ти се взема здравето.

Това също е една от възможните причини.

• Автор

Hardware-а ми е една от слабите страни и се доверих напълно на един приятел който ми препоръча тази конфигурация. Той ползва същата и няма проблеми. А именно:

Motherboard: ASUS A8N-SLI DELUXE - s.939, nForce4 SLI, HT, 1000, 4xDDR400 Dual ch., 2*PCI-EXPRESS 16x, Audio, Marvell PCI LAN , 2*ATA133+ 4*SATA, RAID (0,1), RAID (0+1), 10x USB 2.0, 2*IEEE 1394a, ATX

CPU: AMD ATHLON64 3000+ /s.939

FAN: ZALMAN CNPS7000B-ALCU, Meden, S462/478/754/940

RAM: 2 x DDR 512MB 400MHz PC3200 A-DATA

VIDEO: ASUS EN6600GT/TD - GF6600GT PCI-EXPRESS, 128MB DDR, Dual VGA, DVI-I, TV OUT

HDD: 160GB 7200 HITACHI 8MB Cache SATA

CASE: DELUXE MD302, 300W CE, silver/black

POWER SUPPLY: FORTRON ATX 350W ATX FSP350-60 with PFC but with 12sm FAN

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.