Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

компа ми фрийзва

Featured Replies

Здравейте, след месец яко главоблъскане реших да споделя моя проблем, дано някой помогне защотот вече нямам нито идеи, нито нерви.

Проблема ми е следния :

Компютъра ми фрийзва след 5-10 мин , но само когато включа някоя игра (иначе се държи стабилно без никакви проблеми) без значение коя игра, тъкмо си влезнал да играеш и след има няма 5-6 мин компа фрийзва и само рестарт го оправя.

- Отначало си мислех че е от видео картата (FX5200 128/128) смених я с 6200 128/128 AGP, но пак същата история.

- Второто нещо което направих бе да си сменя охладителя на процесора, понеже имаше леко прегряване

- после си подмених всички драйвъри с последните стабилни версии излезли в нет-а (говоря за видео, аудио и дъно)

- пак същата работа sad.gif

- след което си смених и захранването понеже видео картата се захранва допълнително та си помислих че няма вътък за захранване на всичко по компа ми

В общи линии това е гадния проблем , който немога да си обясня защо е така и как да се справя с него . . . затова реших да попитам вас приятели мои може би все някои има идея както и някакво друго решение за моя проблем

Благодаря ви предварително

В момента кошницата ми представлява следното:

OS: Microsoft Windows XP Professional SP2 final / SuSe 10.0

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

АMD Athlon Barton 2500+ (1833MHz) L2-512MB

Asus A7V8X-X ,VIA VT8377 Apollo KT400,

512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Hitachi HDD 160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100

Albatron NVIDIA GeForce 6200 AGP , 128/128 MB TV-OUT ,(nVIDIA Detonator 81.95)

17'' SAMSUNG SyncMaster 713N

LITEON CD-ROM LTN526S (52x CD-ROM)

TOSHIBA ODD-DVD SD-R5272 (DVD+RW:8x/4x, DVD-RW:8x/4x, DVD-ROM:12x, CD:32x/10x/40x DVD+RW/DVD-RW)

Ще споделя от опит. Много хора ще кажат, че това е най-простото решение. Преминах през това, което казваш и ти. По сервизи и т.н. Едно към едно същия проблем. 5-6 мин. и зависваше или както там му викате. Направих му една чиста инсталация и се оправи.

Аз и паметта сменявах и всичко, което и ти си казал.

Не казвам, че при теб ще се оправи, но не пречи да опиташ. Аз след като преинсталирах всичко на ново (от до) се оправиха нещата.

Това е от мен. Пробвай да "започнеш на ново".

Успех

• Администратор

Ми като гледам останало е само паметта да тестваш ... пусни един DocMem (http://www.simmtester.com/page/products/doc/download.asp) мисля, че проблема ти е в паметта.

Другото за което се сещам е ъпдейт на BIOS-а

Може, може и от паметта да е. И аз сменявах 3 вида и т.н. Не аз де, оня човечец в сервиза. Душичката му се взе. Всеки път ми казваше, че е оправен и като се приберех вкъщи пак същото. 2 седмици повече време прекарвах там от колкото вкъщи. :baby: Накрая преинсталирах и си дойде на място работата.

• Автор

честно да си призная още като си го купих компа и паметта ми правеше големи злини, наложи се да дам двойно повече пари за сегашната само и само за да подкарам компа да тръгне, а що се отнася до всичко наново, ми незнам колко такива наново да направя (вчера беше маи за 5 или 6 път).

не мисля че е от паметта но съм длъжен да пробвам все пак, други съвети

то това DocMem май иска floppy а аз нямам такова sad.gif

някоя друга подобна програма за тест на паметта

• Автор

направих и тест на паметта си но всичко при нея си е O.K.

незнам вече sad.gif аре някой да помогне, неможе някой да не се е сблъсквал с такива проблеми или пък да разбира малко повече от такива проблеми

Провери си добре всички компоненти дали са легнали правилно в слотовете, процесора дали е добре монтиран, кабели за данни и кабели захранващи.

Ъпдейтвай BIOSA както ти е казал Kal.

Опитай само MS Windows XP SP2 без SUSE.

И накрая ако си пробвал всичко и си сменил сума ти неща, то май остават твърд диск и дънна платка.

При мен нещата протичаха почти по същият начин.Интересното беше,че процесора се товареше на 100% дори и на токущо инсталиран на чисто Уиндоус.Смених захранване,видеокарта....оказа се проблема идва от ъпдейт на биоса.Върнаха ми старата версия( на биоса) и нещата се оправиха!

Според мен има несъвестимост между поцесор и дънна платка. Прегледай поддържаните процесори, макар че вероятността за това точно този Бартън да не е вътре е много малка. Смяната на Биоса ще разреши този проблем, така че това е следващата стъпка. Ако и оттова не се оправи имаш проблеми с процесора sad.gif

Както @Kal каза, ще се наложи ъпдейт на BIOS-а. Ако се затрудняваш с това следвай инструкциите ми.

Първо трябва да си свалиш новата версия на BIOS за твоето дъно. Аз ти препоръчвам 1013 (ето още линкове в случай, че има проблем с първия: 1, 2, 3). Следващата версия е бета и затова ти препоръчвам по-старата, но ако искаш опитай с нея. След това трябва да си свалиш програмата Aktuelle ASUS LiveUpdate Version (препдполага се, че я имаш на диска с драйверите на дъното ти). Ако я нямаш опитай се да я свалиш от тук. След като направиш всичко това прегледай статията Ъпдейт на BIOS при дънни платки Gigabyte, която съм написал и се ориентирай по нея как да ъпдейтнеш BIOS-a с програмата. С две думи:

Свалящ новата версия на BIOS. Сваляш и програмата за ъпдейт на BIOS. Пускаш програмата. Правиш копие на сегашния BIOS и го записваш на дискета или друг вид носител. След това зареждаш новата версия на BIOS в програмата и даваш да се ъпдейтне. Това е.

П.П. Нямам дъно Аsus под ръка, за да пробвам, но се надявам да стане и да се оправи проблема ти чрез този ъпдейт.

Успех! cool.gif

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

• Автор

значи за сега проблема изглежда се реши, но все още не съм пробвал дали ще се появи отново при евентуално по-продължително играене ( примерно 2-4 часа ).

Но честно казано доста тестове направих (дъно,процесор,видео,памет,хард диск, преинсталл нановоя смяна на хардуер и други подобни) и всичко премина без провали ... накрая реших да пробвам с някоя програмка за ускоряване на игрите като GameGain, GameXP и др. (мислех че тези помагала действат за ускоряване на игрите при по-слаби машини) ... и точно GameXP ми помогная поне засега нямам този проблем (не фрийзва поне при игра от порядъка на 30-40 минути), но мисля да послушам съветите ви и да направя ъпдейт на BIOS-а си и да пробвам пак, дано излезе нещо че проблем се решава лесно, стига да го откриеш sad.gif

Благодаря на всички които споделиха мнението си cool.gifcool.gifcool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.