Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бригада в чужбина

Featured Replies

Абе оглеждам се за някакви бригади в чужбина ама много информация няма.Студент съм 2ри курс.Постоянно чувам кой ходил в Англия,Гърция, Испания... брал не знам си какви зеленчуци, плодове и т.н. и с колко бона се върнал. Някой може ли да разясни как стоят нещата. Става въпрос за сезонна бригада 3 месеца.Доколкото знам се тръгва месец юни, но чух, че някой за заминали и по-късно, началото на юли.Фактически за 2 месеца.И тъй като аз спах естесвено пропуснах цялата работа. Конкретно ме интересува, щом може да се замине за 2 месеца, дали не може и за 1 ? Ако разполагате с някаква информация, давайте линкове.Или пък фирми, с който сте работили и сте останали доволни, предлагали са коректно отношение и т.н. Изобщо искам да се информирам как стоят нещата. :P

Определено няма да си много очарован,ами точно обратното !

Разбира се ти можеш да опиташ,но аз лично не мисля,че точно тези сезонни бригади са спасението за да ти оправят финансовото положение за няколко месеца напред.

Разбира се ако имаш много добри познания по английски език,можеш да разгледаш малко по-подробно ето този UK-сайт http://www.gumtree.com,който е доста полезен и винаги актуален за хора търсещи,намиращи и предлагащи работа или според това,което искат да намерят или най-успешно да се информират.

Пожелавам ти успех и дано се оправдаят все пак твоите очаквания.

Редактирано от Lestath (преглед на промените)

• Автор

Определено няма да си много очарован,ами точно обратното !

Разбира се ти можеш да опиташ,но аз лично не мисля,че точно тези сезонни бригади са спасението за да ти оправят финансовото положение за няколко месеца напред.

Разбира се ако имаш много добри познания по английски език,можеш да разгледаш малко по-подробно ето този UK-сайт http://www.gumtree.com,който е доста полезен и винаги актуален за хора търсещи,намиращи и предлагащи работа или според това,което искат да намерят или най-успешно да се информират.

Пожелавам ти успех и дано се оправдаят все пак твоите очаквания.

Ще погледна сайта, а иначе какви очаквания да имам, няколко познати ги чувам, ходиxa браxa ягоди 3 месеца в Англия и се върнаxa с по 10-12хилки.Коли си взеха, отделно електроника от там си купили. Пък и друго си е да взимаш по 5-6 лири/час. Тук за 3 месеца тия пари никак ама никак не може да се направят. :ph34r:

Ще погледна сайта, а иначе какви очаквания да имам, няколко познати ги чувам, ходиxa браxa ягоди 3 месеца в Англия и се върнаxa с по 10-12хилки.Коли си взеха, отделно електроника от там си купили. Пък и друго си е да взимаш по 5-6 лири/час. Тук за 3 месеца тия пари никак ама никак не може да се направят. :clap:

Лошото е, че си закъснял. Една от племенниците ми бере ягоди в момента но процедурата по наемането и стартира още април. Имаха поне две интервюта, няколко срещи и разяснения предварително. И да, иска се да бачкаш там. Който не работи и не си изпълнява нормата бива връщан незабавно. Още първата седмица имаше върнати. И миналата и тази. Няма тънта-мънта, хората плащат но искат и работа. Имат си отговорници на всяка група. Понякога дори са българи. Но си изпълняват задълженията и не разчитай да те покрият или нещо подобно, познато и масово от нашите ширини. В лагера им има поляци, румънци и компактна група българчета. Келешите от Полша и Румъния са доста трудни на моменти за съвместна работа и живот, доста са разглезени и с по-лошо възпитание от нашенци.... Кофти е и да имаш румънско циганче за бригадир/отговорник... cool.gif Имай в предвид и, че е доста задушно в парниците, влажно и горещо. Не е за човек с някакви проблеми с кръвното, кръста и вестибуларния апарат. Те така, успех в делата ;)

• Автор
Лошото е, че си закъснял. Една от племенниците ми бере ягоди в момента но процедурата по наемането и стартира още април. Имаха поне две интервюта, няколко срещи и разяснения предварително. И да, иска се да бачкаш там. Който не работи и не си изпълнява нормата бива връщан незабавно. Още първата седмица имаше върнати. И миналата и тази. Няма тънта-мънта, хората плащат но искат и работа. Имат си отговорници на всяка група. Понякога дори са българи. Но си изпълняват задълженията и не разчитай да те покрият или нещо подобно, познато и масово от нашите ширини. В лагера им има поляци, румънци и компактна група българчета. Келешите от Полша и Румъния са доста трудни на моменти за съвместна работа и живот, доста са разглезени и с по-лошо възпитание от нашенци.... Кофти е и да имаш румънско циганче за бригадир/отговорник... cool.gif Имай в предвид и, че е доста задушно в парниците, влажно и горещо. Не е за човек с някакви проблеми с кръвното, кръста и вестибуларния апарат. Те така, успех в делата :angel19:
Ооо аз проблеми с работа и дисциплина нямам никакви...писнало ми е да бачкам по 8-10 часа за 25-30лв нон-стоп.Там поне си струва да бачкаш стабилно за парите, които дават, а тук... Така че с нищо не могат да ме стреснат работата и бригадири/техници. Дори в момента бачкам временно озеленяване...то не са камъни по 100+ кг, копане, жега...Отделно доста съм работил по строежи общак/тежка работа/. Това е най-малкия проблем.

Конкретно да те питам, като оставим настрана тези интервюта и наставления, някакви такси взимат ли фирмите за услугата или работят на принципа на бюрата по труда?Конкретно за Европа, че за САЩ съм чул, че взимат доста. Някакво ориентировъчно заплащане от фермите можеш ли да споделиш? Да си правя изводите. А няма и да откажа информация за конкретната фирма, чрез която се е класирала племенницата ти. :help wanted3:

П.П. Пък ако не тази година, другата вече ще знам и ще се класирам някъде. :help wanted:

Редактирано от juslen (преглед на промените)

Не ми се иска много да пиша по тази тема,но...!

Аз съм тук от една година и определено написаното от теб по-горе не ми се струва сериозно,защото тук самата действителност е много по-различна и доста хора,който дойдоха тук с големи очаквания останаха доста разочаровани от илюзията наречена Англия.

Един от най-добрите сектори за изкараване на добри пари доскоро беше в строителството,но сега и там нещата не са никак обещаващи особенно ако си без професия работещ в тази свера получените пари за седмица са от сумата между 200/250 до към 300,но ако си тук работещ към агенция абсолютно невъзможно е човек,твърдо решен да спести посочената от теб (по-горе сума) само за два или три месеца,което повярвай ми практически е само една огромна фантазия и нищо повече.

За бригадите незнам как,е но и за там ситуацията доколкото знам не е много добра и то най-вече при заплащането.

Ако трябва с теб да бъда откровен.

Бих ти казал да опиташ,но не идвай тук с големи очаквания и надежди,че ще направиш големи пари за два или три месеца,защото повярвай ми

аз лично познавам хора тук,който са от години с най-различни професии работещи за сериозни английски компании и най-лошото в случая беше,че сега когато светът е в рецесия/световна криза тяхните заплати бяха доста сериозно орязани,но и разбира се това се отнася и на техните аглийски колеги.

Преди да стегнеш куфарите за UK много добре се информирай,дори и да дойдеш тук не си мисли,че ще направиш големите пари за относително кратък срок.

Ако искаш да станеш,като мен на снимката много добре се замисли...

Много ще ти е трудно,но изборът си е изцяло твои.

post-100492-1246740900_thumb.jpg

Редактирано от Lestath (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.