Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам въпрос за Рам паметта

Featured Replies

Здравейте ,бих искал да попитам ,тъй като не съм много запознат ,да ми препоръчате Рам памет за тази оперативна система.

2310-152 SEMPTRON 2600 ,256MB,80GB,GF 5200 128MB

Тая "оперативна система" като я гледам е била оперативна преди 5-6 години. Ако смяташ да я ползваш за игри и/или гледане на филми с HD резолюция не се харчи за памет ами направо я сменяй цялата система.

• Автор
Тая "оперативна система" като я гледам е била оперативна преди 5-6 години. Ако смяташ да я ползваш за игри и/или гледане на филми с HD резолюция не се харчи за памет ами направо я сменяй цялата система.

Знам ама... се пак нещо да ми препоръчаш?

Е като е била оперативна преди 5-6 години какво и пречи да продължи да е оперативна!!!

Защо трябва филмите да са HD? Диска е 80 GB, така че определено не е нужно да са HD.

Сега по темата.

Не си казал каква е дънната платка. От нея зависи каква памет можеш да сложиш. Предполагам че и тя няма да е от скоро. Така че ако неможеш да смениш цялата система си избери евтина памет. Да кажем 1 GB, ако дъното поддържа двуканален режим 2x1 GB. Честотата сигурно ще е 667 MHz.

• Автор

На дънна платка пише SiS- 748

Процесор AMD Semprom @ 1466 MHz

Понеже цените на DDR паметите са завишени (за сравнение, 1GB/DDR2/800MHz струва около 25-30лв). Това е отново маркетингов трик от страна на производителите, защото в днешно време компютрите с дъна, поддържащи само DDR1 (DDR) памети са малко и дали потребителя ще купи нова памет или ще сменя цялото дъно, това за производителите не е от особено значение, защото парите така или иначе си отиват при тях. Моят съвет е, ако купуваш DDR памет, купи си я от някой онлайн-аукцион (пр. aukro.bg), цените там са горе-долу нормални, но тук (както и навсякъде) я има вероятността да попаднеш на некоректен търговец, но си струва да опиташ. Аз от споменатия сайт си взех 2x256/DDR/333Mhz за 15лв, която все още работи безпроблемно.

И наистина можеш да споменеш какво целиш чрез този ъпгрейд за да ти кажем дали си струва инвестицията.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Ако няма да слагаш виста и не целиш да играеш на най новите игри (а ако това ти е целта -ново поне дъно с спроцесор и рам поне 2гб)

- сигурно имаш 1 платка 256?!DDR266/333/400

варианти

1. слагаш оше една платка DDR 256 - вървят по 10 лв. по обяви а дори и за 5 съм срещал

2.слагаш оше една платка DDR 512 вървят по 20-25лв. по обяви

3.слагаш оше една платка DDR 1гб. вървят по 45-55лв. по обяви

и гледаш да са като тази която имаш -DDR 333/4000мх?

но като не си спец първо виж поне дали долната част (дето се пъха в слота!) на платката която взимаш е същата както тази която имаш!!!

Редактирано от martab (преглед на промените)

Човек каза дъното, отговориха му, че поддържа DDR памет - значи трябва да вземе DDR памет, DDR2/3 са електрически и физически несъвместими с въпросното дъно.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.