Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След ресет на Bios не ми работят USB

Featured Replies

Здравейте, преди месец-два имах проблем с ОС. Реших да преинсталирам и тогава видях, че иска парола за всичко.

За Рипеър, за Преинстал за Деинстал за абослютно всичко. Става въпрос за HP и е много стар, то за това не намерих инфо за моя комп в нета.

Накрая извадих батерията или от къде да знам там кво направих и с много късмет успях да си инсталирам един умрял от глад Уиндоус ЕксПИ сървис пак 3 - Ебати пумията. Но проблема ми е, че след тази моя ламерска намеса .. сега немога да си ползвам мишката и клавиатурата в USB.

Какво съм направил, някой има ли идея ?

И какво да направя за да ги оправя ?

Възможно ли е да са изгорели нещо ?

Нищо не разбирам от Софт/Хард и ОС, за това ако някой реши да помага .. да ми пише по-простичко :]

Редактирано от KALEVRA (преглед на промените)

Най-вероятно в BIOS имаш при зареждането му по подразбиране са забранени опциите позволяващи ползването на USB клавиатура и мишка. Трябва да разрешиш и Legacy USB.

Влез и се огледай в BIOS или дай модел на дънната платка за да те насочим.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор
Най-вероятно в BIOS имаш при зареждането му по подразбиране са забранени опциите позволяващи ползването на USB клавиатура и мишка. Трябва да разрешиш и Legacy USB.

Влез и се огледай в BIOS или дай модел на дънната платка за да те насочим.

Проблема е точно в това, че няма никъде информация за дъното ми.

HP VECTRA VL 800

System Number: P2081A

Serial Number: FR15025216

Неискам да влизам в BIOS и да барникам, защото съм страшно ограничен в тази тема. Не искам да оплескам нещата.

Ако ти се занимава, може да ми кажеш стъпка по стъпка, как и къде да влезна и какво точно да гледам и търся.

Но между другото мисля, че си напълно прав. Най вереоятно забранени опции при зареждането

Свали си CPU-Z.На mainboard ще си видиш модела на дъното.В биоса търси раздел integrated peripherals или нещо подобно,а в него-usb keyboard support и usb mouse support.

P.S.След като ги сложиш на enabled,натискаш F10 и enter,за да се запаметят.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор

Ето версията на Дъното ми. Но не можах да намеря никъде за USB ports. Намерих информация че е празен, тъй като в момента няма нищо в буксата. Иначе, като пускам камера, принтер или някакви други компоненти с USB порт - работят!

За инфото за системата позлвах Everest.

85581832.th.jpg

61495792.th.jpg

58051622.th.jpg

usbf.th.jpg

Инсталирах CPUID-z от линка, който ми даде.

mainboardk.th.jpg

А сега ще влезна в BIOS и ще погледна за integrated peripherals и USB portovete

Еми нищо не стана. Неможах да влезна, иска парола за всичко. А аз не я знам .. няма как да видя кое ми е активирано и деактивирано.

Не искам да влизам в BIOS и да барникам
Нема не искам, ако не искаш си стой без USB-та. Най вероятно USB портовете са забранени по подразбиране и трябва да ги включиш от биос
  • Автор
Нема не искам, ако не искаш си стой без USB-та. Най вероятно USB портовете са забранени по подразбиране и трябва да ги включиш от биос

Еми по-скоро не мога, а не че не искам. Вече казах че съм абсолютен ламер и нищо не разбирам, дори и елементарна обща култура.

Като ми се стартира компа имам стандартния бял екран с логото HP.

F2 setup i F8 Boot Menu . В сетъпа нямам достъп, иска парола.

Така че незнам от къде как да влзена и кво да направя

Всъщност работят ли USB портовете или не ?

Работят с други устройства, само клав. и мишка не работят

Имам същия проблем със клавиатурата,някой е пипал някаде и неработи показва ми това,A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32)

За да влезеш в биоса натискаш F2 и търсиш integrated peripherals.А пробвал ли си с друга клавиатура и мишка или да не би да има някакви драйвъри за тях?

Приятел щом не знаеш паролата за БИОС направи следните стъпки .

Ще ти обесня какво да направиш !

1.Изключваш компютърът и го оставяш около 20-30 мин. изключен от ел.мрежата. Това е с цел разреждане на кондензатори.

2.Левият капак на компютърът кагоато предният панел е към теб капкът се пада левия когато зачдната част е към теб се пада десен.

3.Огледай дъното и ще видиш една батерия на него извади е . И премери волтажът и ако е под 2 волта е смени защото след време ще имаш проблем с нея.

4.Постави старата(новата) батерия в леглото .

4.затвори копютърът и го включи .

5.До колкото си спомням от настройките се променяха само USB conffigoretion но за всеки случаи запиши си данните от БИОС на едно лишче

6.Когато отидеш в раздел USB conffigoretion ще дадеш всичко на Enabled тогава трябва да ти работят клавиатури и мишли със USB буски ако и тогава вече несе получи ме съмбява че проблемът ще е Хардуерен

За да влезеш в биоса натискаш F2 и търсиш integrated peripherals.А пробвал ли си с друга клавиатура и мишка или да не би да има някакви драйвъри за тях?

Колега дори и да не е качи драйвър за клавиатура мишка те ще работят ак БИОС е правилно настроен.

Това го знам защото аз също съм със USB клавиатура и мишка и когато преинсталирам Уиндолс клавиатурата и мишката си рабптят без проблем без драйвър.

дравйрът се качва за така наречедите допълнителни или спешиални бутони :rolleyes:

• Автор
Приятел щом не знаеш паролата за БИОС направи следните стъпки .

Ще ти обесня какво да направиш !

1.Изключваш компютърът и го оставяш около 20-30 мин. изключен от ел.мрежата. Това е с цел разреждане на кондензатори.

2.Левият капак на компютърът кагоато предният панел е към теб капкът се пада левия когато зачдната част е към теб се пада десен.

3.Огледай дъното и ще видиш една батерия на него извади е . И премери волтажът и ако е под 2 волта е смени защото след време ще имаш проблем с нея.

4.Постави старата(новата) батерия в леглото .

4.затвори копютърът и го включи .

5.До колкото си спомням от настройките се променяха само USB conffigoretion но за всеки случаи запиши си данните от БИОС на едно лишче

6.Когато отидеш в раздел USB conffigoretion ще дадеш всичко на Enabled тогава трябва да ти работят клавиатури и мишли със USB буски ако и тогава вече несе получи ме съмбява че проблемът ще е Хардуерен

Колега дори и да не е качи драйвър за клавиатура мишка те ще работят ак БИОС е правилно настроен.

Това го знам защото аз също съм със USB клавиатура и мишка и когато преинсталирам Уиндолс клавиатурата и мишката си рабптят без проблем без драйвър.

дравйрът се качва за така наречедите допълнителни или спешиални бутони :P

Ами тва съм го правил вече, с разликата че не съм изчаквал 20-30мин. и не съм измерил колко волта е батерията.

Може и да под два волта, утре ще пробвам ..

Дано да е от това.

А между другото някъде из Everest мернах за секунди, че батерията ми е - изключена

Ами тва съм го правил вече, с разликата че не съм изчаквал 20-30мин. и не съм измерил колко волта е батерията.

Може и да под два волта, утре ще пробвам ..

Дано да е от това.

А между другото някъде из Everest мернах за секунди, че батерията ми е - изключена

1.Батерията ти неможе да е изключена

2.По принцип волтажът няма значение с това дали работят USB или не

3.Батерията е важна защото с нейна помощ БИОС запомня зададените му промени а и с слаба батерия компюърът може да има неточен часовни но това е малък проблем може дори ако падне повечко изобщо компа ти да не тръгне

Но спокоино аз от както си бях зел компа нее сменях тоази пролет при почистването е смених защото ми изоставаче касовника но най-интересното беше че не изоставаше всеки ден а някаде за седмица дъжи часът и после пак изостане

• Автор
1.Батерията ти неможе да е изключена

2.По принцип волтажът няма значение с това дали работят USB или не

3.Батерията е важна защото с нейна помощ БИОС запомня зададените му промени а и с слаба батерия компюърът може да има неточен часовни но това е малък проблем може дори ако падне повечко изобщо компа ти да не тръгне

Но спокоино аз от както си бях зел компа нее сменях тоази пролет при почистването е смених защото ми изоставаче касовника но най-интересното беше че не изоставаше всеки ден а някаде за седмица дъжи часът и после пак изостане

Е от всичко, разбрах че трябва да си сменя батерията (ако е за смяна) за да се ресетне БИОС-а и да няма пас като искам да ползвам Сетъпа. Само че се съмнявам паролата да се махне. Но така или иначе утре ще пробвам.

А каква батерия да си взема ? Има ли значение какво е дъното ми ?

Аз качих некви скрийншотове в по-горните постове, погледни ако не си и ми кажи каква батерия да си взема

Е от всичко, разбрах че трябва да си сменя батерията (ако е за смяна) за да се ресетне БИОС-а и да няма пас като искам да ползвам Сетъпа. Само че се съмнявам паролата да се махне. Но така или иначе утре ще пробвам.

А каква батерия да си взема ? Има ли значение какво е дъното ми ?

Аз качих некви скрийншотове в по-горните постове, погледни ако не си и ми кажи каква батерия да си взема

Няма значение какво е дъното ти, батерията би трябвало да бъде CR2032.

Прилагам ти и едно ръководство в което има как да ресетнеш администраторската парола в BIOS ако си я забравил и как се настройва BIOS!

Успех!

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор
Няма значение какво е дъното ти, батерията би трябвало да бъде CR2032.

Прилагам ти и едно ръководство в което има как да ресетнеш администраторската парола в BIOS ако си я забравил и как се настройва BIOS!

Успех!

Ей благодаря ти. Аз бях сигурен че ако сменя батерията, няма да се ресетне паса, но трябваше да опитам все пак.

Ще опитам с това ръководство, ако не се справя ще пиша тук когато имам некви спънки

• Автор

Успях да ресетна паролата си, след това от Integrated Peripherals настроих на Auto и Enable за USB и сега вече всичко е наред :)

Благодаря ви на всички, DoGa .. ръководството е супер, мерси много !

:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.