Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тениска прави кардиограма

Featured Replies

240B.jpg

В Португалия е създадена и пусната в производство "умна тениска" (Vital Jacket), която информира постоянно своя притежател как работи неговото сърце.

Тази тениска на 21-ви век прави кардиограма и веднага може да предупреди човек, ако има нежелателни симптоми, опасни за неговото здраве.

В основата й е разработката на 42-годишния изследовател Жуау Паулу Куни от университета в северния португалски град Авейру.

Той смята, че неговото изобретение, над което се е трудил повече от 20 години, ще помогне на хора след операции или прекарали инфаркт.

Тениската е пето поколение, струва стотина евро, а от предшественичките й я отличава по-голямото удобство.

Сега всички джаджи са скрити с самото изделие, което е разработено от компания "Биодивайсис" (BioDevices.pt), съвместно с португалската текстилна компания "Петратекс" (Petratex), обличаща олимпийския шампион по плуване Майкъл Фелпс.

източник

Сега очаквам да изобретят и детски гащички, сигнализиращи в червено поне 5 мин преди на мъничето да му се приходи по малка или голяма нужда и ги признах. biggrin.gif

Проблема с гащичките е че никой няма да се осмели да ги направи - нали после производителите на памперси ще го линчуват.

не разбрах как ще си следиш кардиограмата? с огледало?

хахаха ми то това лесно, ще си намери човек да му казва biggrin.gif Стига това чудо да е полезно ... Абе тея изобтрения не ме кефят ... само ги дават по TV-то или се печтат по вестниците , че са направени, че са полезни и работят, а само учените ги имат или пък някой супер богат чичко .. biggrin.gif

И аз искам да имам някои от тях biggrin.gifbiggrin.gif

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

Напомня ми за песента на Крафтверк...

Интересно изобретение. Интересно ми е да видя как работи ;)

не разбрах как ще си следиш кардиограмата? с огледало?

На теб пък за какво ще ти бъде да си я "следиш" ?

Да не би да разбираш нещо от ЕКГ ?

В мометна някои линейки са снабдени с ЕКГ-апарати, които изпращат направената кардиограма чрез мобилната мрежа в специализини центрове, където ЕКГ-то се преглежда от специалист, който преценява дали пациентът да бъде докаран при него за преглед и лечение.

С тези "тениски" процесът може да се направи още по-лесен - няма да има нужда от повикване на "бърза помощ", време за реакция, разпитвания по телефона, време за това линейката да отива на адреса ,да се поставят електроди и т.н. за да се прецени състоянието на пациета - дрехата която носи той сама ще изпрати кардиограмата, специалистът ще прецени и на момента ще се знае този пациент къде трябва да отиде за лечение.

Новината е чудесна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.