Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

K310i flashing до W200i

Featured Replies

Здравейте. Искам да попитам дали ще мага да флашна моят к310и до w200и. Откъде мога да си намеря firmware (MAIN файл) и FS файл за w200. И как мога да разбера какав е цид-а на моя к310и?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Най-лесно като го свържеш към xs++. Там пише всичко за телефона и софта. Потърси в датата, там има много софтове за сонита. :wors:

Тфа с флашването е пълна загуба на време и е адски мн нервене...Имах го тоя тел 2 пъти го прецаках и се отказах....Ся новия успях да го флашна до няква неофициална версия на фирмуера за Г502..И това само да мога да сложа някой ти пач там...Едва ли има мн ползва от крос-флаш между к310 и в200...Нито ще имаш място за музика ( нали получаваш Walkman player v1.0)..Друго което можеш д анаправиш е да му сложиш някой пач и акустика и това е....Флаш картинки и теми....Просто ти казвам не си губи времето с нищо

А иначе ето ти нужните линкове..Надявам се че с руския нямаш затруднения..

Как да си инсталираш USB flash driver

Флашване с XS++

Флашване с SEtool2 lite

Достъп до файловата система на вече флашнатия до W200 телефон където по-горе споменах смяна на акустики и т.н.

Линк за да свалиш JDflasher

Линк към инструкции по всякакви операции

Ами това в последния линк ще намериш абсолютно всичко нужно..Този сайт ТопСе от него гледах как да си флашна новия тел и като по късмет успях този път :huh:

Да добавя две неща начи не съм много сигурен ама по доста форуми съм чел че след като флашнеш до ЦИД 53 после не можеш да глашнеш към нищо друго освен по нова версия фирмуер с ЦИД 53 тоест не можеш да върнеш към по-стари верси на в200 или да флашнеш обратно към к310 (при което не знаем защо ще го прави някой при положение че си е играл да го флашва до в200) ...Също ти препоръчвам да прочетеш тази темичка макар че не е особено подробна

W200 Melinda Generic CDA102737 16 R1A GENERIC AMERICA 2

W200 R4HA014 FS AMERICA 2 RED52

W200 R4HA014 MAIN GENERIC ME RED52

Само да знаеш твоят тел е A100 DB2012 старите сони ериксони се флашват малко по-трудно и по доста от форумите са описани различни начини...избери и след само един начин дали ще е с XS++ или с SEtool2lite...Фирмуера към който съм ти дал линкове + финализацията се препоръчва от почти всички форуми в който съм намерил тема урок за флаш к310@в200 тъй като е ЦИД 52 а не 53 и мисля че той е последния ЦИД52 фирмуер за В200

АМИ УСПЕХ Дано не се провалиш като мен

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

• Автор

Значи намерих firmware, FS i finished за w200 biggrin.gif , както и XS++ и Setool2 lite, но дойде друг проблем: не мога да свържа тел-а с нито една от програмите :huh: :huh: . Някой ще обясни ли подробно как става?

П.П.: Правя следното: изключвам телефона, вадя батерията, вадя сим-катрата, слагам батерията, задържам С и включвам кабела, пускам С, и телефона седи изключен оставям го така и изтичат 30 сек и програмата ми изкарва следното съобщение: при XS++ - Connecting phone failed! и след това съобщение телефона се свързва в оффлайн режим, както е и обиконвено! :) :) ;)

Също така в системното меню намерих само версията на софтуера и нищо повече а именно - R4DA044 както и на нов ред следното: prgCXC1250466_GENERIC_DO R4DA044

EROM: R3A005

prgCXC1250476_EROM_DB2010_DORIS_FOTA_FLAFLA_SIBLEY.

Може и нищо да не значат тези кодове но е само това :huh:

Забравих да спомена, че съм със windows 7 build 7068. Възможно ли е и от него да преви тези мизерии.

• Автор

Мисля че не. Откъде да си го намеря?

Има го в датата. Пиши в търсачката. SE USB FLASH DRIVER и ще ти излезе.

• Автор
Има го в датата. Пиши в търсачката. SE USB FLASH DRIVER и ще ти излезе.

Сега инсталирам ХР във виртуалната машина и ще пробвам директно от там дано стане! biggrin.gif

Редактирано от nahi (преглед на промените)

• Автор

Намерих флаш драйвера, обаче от архива успях да инстална само usb_flash_driver, а останалите 4 папки нз как да ги запиша! Някакви идеи?

• Автор

Свързах се, но ако някои знае откъде мога да намеря фирмуеър за w200 с CID49 ще съм му много благодарен

Свързах се, но ако някои знае откъде мога да намеря фирмуеър за w200 с CID49 ще съм му много благодарен

Виж доколкото четах по нета и съм търсил ЦИД49 за В200 не намерих а и не съм чувал....Прави го ЦИД52 така и така може и да не го бараш повече нататък....Знам само че твоят к310 трябва да е ЦИД49 в SE-NSE така пишеше в една темичка

Доколкото знам най-ниския ЦИД за в200 е 50 .....Сам реши кой фирмуер да ползваш...Аз лично бих си останал на 52 поради причина че фирмуера е стар с ЦИД 50 ...

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

• Автор
Виж доколкото четах по нета и съм търсил ЦИД49 за В200 не намерих а и не съм чувал....Прави го ЦИД52 така и така може и да не го бараш повече нататък....Знам само че твоят к310 трябва да е ЦИД49 в SE-NSE така пишеше в една темичка

Доколкото знам най-ниския ЦИД за в200 е 50 .....Сам реши кой фирмуер да ползваш...Аз лично бих си останал на 52 поради причина че фирмуера е стар с ЦИД 50 ...

Аз пробвах с цид52 обаче ми дава грешка и при SEtool2 и при XS++ ми дава unsupported combination.

Всъщност ето какво ми изкарва. Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.11

supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52

Loaded 51 flash descriptors

if you like LITE edition - please visit www.setool.net and buy FULL.

ChipID:8040,EMP protocol:0301

PHONE IS RED RETAIL PRODUCT

FLASH CID detected:49

Speed:921600

Flash ID check:897E

Flash props sent ok

OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI:35155901476141 CERT:RED

FLASH CID:49 COLOR:RED

Model:K310i

MAPP CXC article: R4DE001 prgCXC1250231_GENERIC_CO

MAPP CXC version: R4DE001

Language Package:MEDITERR

CDA article: CDA102576/4

CDA version: R5A

Default article: cxc1250474

Default version: R4DA044

Operator: 000-00

USERCODE:0000

RESTORATION FILE PRESENT FOR DETECTED FIRMWARE

Elapsed:7 secs.

Elapsed:7 secs.

file can't be found or opened

Elapsed:0 secs.

Flash props sent ok

FLASH CID:49 COLOR:RED

Model:K310i

MAPP CXC article: R4DE001 prgCXC1250231_GENERIC_CO

MAPP CXC version: R4DE001

Language Package:MEDITERR

CDA article: CDA102576/4

CDA version: R5A

Default article: cxc1250474

Default version: R4DA044

Operator: 000-00

USERCODE:0000

RESTORATION FILE PRESENT FOR DETECTED FIRMWARE

Elapsed:8 secs.

Elapsed:8 secs.

Abort all operations.

phone pre-boot failed,possible RECOVERY needed.

Elapsed:4 secs.

LDR:060718 0842 LIE_DB2010_FLASHLOADER_R2A003_CXC1326738

Flash props sent ok

unsupported combination.

Elapsed:6 secs.

П.П.: А я да попитам къде се слагат MAIN и FS файловете? Във firmware upgrade pack, MISC files, RESTORE files слага ли се нещо или само във графата files: :P

Моят K310i беше ъпгрейднат към W200i.Попринцип съм към сайт за телефони и разбирам от поддръжката им.Малко ръчкане из гугъл и си готов.А ето какво пчечлите и губите от флашинга:

+Паметта ви става 27,7MB

+Плейърът се подновява с WALKMAN 1.0

+Екраните при влизане и зилзиане са на WALKMAN

+Поддръжка на флаш обекти

+Режим на полет(само плейер)

Попринцип няма копче за намаляне.В W200 няма My Shortucts меню.Бутонът за въпросното меню става бутон за увеличаване на звука.Камера бутонът става бутон за WALKMAN MEDIA PLAYER.Намалянето на звука става чрез задържане на бутоните 0 и 8,и поеатпното натискане на бутона за плейера до жеаланата стойност.

Използването иначе е много читаво,но някои WAP страници ням ада ви разпознаят телефона.

• Автор

Излезна проблем флашнах го до к510и, но като го пусна дава само син екран! :question: А иначе по спомен като въведа ПИН и като набирам някой звани! Свързва си се с компа, пращам песни.... обаче само син екран! Някакви идеи?

Излезна проблем флашнах го до к510и, но като го пусна дава само син екран! :stop: А иначе по спомен като въведа ПИН и като набирам някой звани! Свързва си се с компа, пращам песни.... обаче само син екран! Някакви идеи?

Сложи си дисплей драйвер.Попринцип флашинга до k510i е наоълно безмислен,защото блутута няма да работи,а аз знам че за това го флашвате.Също така е възможно като е флашнат на 510 и камерата да не работи. ПРИ ФЛАШИНГ НА ТЕЛЕФОН КОЙТО НЯМА БЛУТУТ ДО ТАКЪВ КОЙТО ИМА ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ,НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО Е!!!

Ако ще го флашваш,флашни го до W200i.Там всичко си работи нормално+ че получаваш walkman плейер и флаш възможности.

• Автор

Мога ли по някакъв начин от к310 да извадя само дисплей драйвера. Защото като сложа този на к510 дава само син екран.

П.П.: В интернет рових и не намерих никаде дисплей драйвер за к310! :)

• 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.