Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Става ли нещо от такъв компютър?

Featured Replies

Здравейте!

Преди 3 години си купихме компютър,от наш познат-компютърен техник.

Не съм сигурна какво има вътре-платки,процесор,видеокарта....Само знам че е IBM

Pentium III processor 730MHz 256 MB RAM.....и харда му е около 10 GB .

Ползваме го за Интернет ,филми и музика.Имаше свободна памет около 4 ГБ ,но с времето някак изчезна (сега без никаква лична информация е 400MB i започна да работи много бавно.

Чудим се дали ако му купим външен hard диск ще проработи по-добре.....или е нужен нов компютър?

Редактирано от kalina_madara (преглед на промените)

Пробвайте с външен диск, ако компютърчето си върви. Няма лошо, дори да го смените (както вероятно ще се наложи скоро), дискът си ви остава.

• Автор
Пробвайте с външен диск, ако компютърчето си върви. Няма лошо, дори да го смените (както вероятно ще се наложи скоро), дискът си ви остава.

Да,май така ще да направим.....харесали сме си един диск 1TB на промоция....много ли е слабо това 730 MHz?

Да,май така ще да направим.....харесали сме си един диск 1TB на промоция....много ли е слабо това 730 MHz?

Това 730MHz беше слабо още преди 3 год. прави си сметка.

едно ново компютърче хубаво което става за всичко + плазмен монитор не струва повече от 500лв в технополис, това според мен е по доброто решение. Успех.

За Интернет ,филми и музика си напълно достатъчно процесорчето. Флашовете ще го товарят, но те могат да се забранят.

Малко повече RAM ще е от полза със сигурност. Колкото може да поеме дъното.

• Автор

Тогава става ли примерно нов процесор Intel Celeron 430 1.8 GHz и нов хард диск-външен или вътрешен

за да използваме захранването(което е чисто ново) ,дънните платки и другите подробности?А какво са флашове?

Редактирано от kalina_madara (преглед на промените)

Нова но не от техноплис или тн. По-добре нещо наливно-асенблирано.

Тогава става ли примерно нов процесор Intel Celeron 430 1.8 GHz и нов хард диск-външен или вътрешен

за да използваме захранването(което е чисто ново) ,дънните платки и другите подробности?А какво са флашове?

Трябва да видиш какво ти е дъното защото може да не подържа такъв процесор, а и нещо не ми се вързват 1ТВ диск и 256рам и >1GHz процесор-най-добре нов компютър например този 299лв е!

Зависи какви процесори подържа дъното.

Най-вероятно не, но аз от хардуер не разбирам. Има колеги, които са много по-напред.

Имах предвид флаш-анимациите, които се използват по интернет страниците.

• Автор
Нова но не от техноплис или тн. По-добре нещо наливно-асенблирано.

ние също предпочитаме да е нещо сборно..:P)))))))поне ще сме сигурни какво има вътре...само дето и този дето ще ни го събере не се знае какво ще сложи вътре ако не сме му на главата.... затова искаме сами да си го сглобим...имаме един познат който уж обещава да го направи но.....

Трябва да видиш какво ти е дъното защото може да не подържа такъв процесор, а и нещо не ми се вързват 1ТВ диск и 256рам и >1GHz процесор-най-добре нов компютър например този 299лв е!

..ами да и това си е ефтино....брат ми същото ме посъветва.... а после можем на него да си купим допълнително външен хард и ще стане,нали?

ние също предпочитаме да е нещо сборно..;))))))))поне ще сме сигурни какво има вътре...само дето и този дето ще ни го събере не се знае какво ще сложи вътре ако не сме му на главата.... затова искаме сами да си го сглобим...имаме един познат който уж обещава да го направи но.....

..ами да и това си е ефтино....брат ми същото ме посъветва.... а после можем на него да си купим допълнително външен хард и ще стане,нали?

ами като е толкова ефтино няма ли да се окаже след 3 години че пак се нуждаем от нов компютър?

Здравейте!

Преди 3 години си купихме компютър,от наш познат-компютърен техник.

Не съм сигурна какво има вътре-платки,процесор,видеокарта....Само знам че е IBM

Pentium III processor 730MHz 256 MB RAM.....и харда му е около 10 GB .

Ползваме го за Интернет ,филми и музика.Имаше свободна памет около 4 ГБ ,но с времето някак изчезна (сега без никаква лична информация е 400MB i започна да работи много бавно.

Чудим се дали ако му купим външен hard диск ще проработи по-добре.....или е нужен нов компютър?

И преди 3 години този компютър е бил вече дооста стар... Друг е въпроса, че както тогава, така и сега е напълно достатъчен за това, за което го ползвате. Но, ако на един съвременен компютър не се налага да се правят оптимизации, във вашия случай е силно препоръчително. Най-безболезнено би било на първо време да пуснете безплатната програмка CCleaner. За мен, най-добрия вариант за тази антика би била една нова инсталация на оптимизиран с nLite XP SP2/3. След това някой разумен човек да ви инсталира програмите, които ползвате.

Отиваш във фирмата даваш точен списък на частите и най-учтиво но твърдо им заявяваш че искаш точно тези неща.После като отидеш след един два дена да си пребереш компютъра, си носиш на флашка или диск някоя програмка от сорта на EVEREST и с неина помощ ще разбереш дали са ти изпълни ли изискванията. Преди да поръчаш ги разпитваш за гаранцията и категорично им заявяваш че щом гаранцията е на компонентите не искаш лепинки по кутията.Много често срещана практика е да дадат една обща гаранция за всичко което е гадно.

Сега остава да кажеш и бюджета и ще завалят предложения.

...само дето и този дето ще ни го събере не се знае какво ще сложи вътре ако не сме му на главата....

и да му стоите на главата, като не разбирате е все тая...

ами като е толкова ефтино няма ли да се окаже след 3 години че пак се нуждаем от нов компютър?

ами да, точно така biggrin.gif , по простата причина, че каквото и да вземете за такива пари (300лв.!) няма да е по-добро от това, което вече имате. На мен ми се струва, че ако ще е ново, поне 600-700 лева е абсолютния минимум, за да не е безсмислена цялата операция с купуването на нов компютър. Каквото и да решите за парите, НЕ взимайте готови конфигурации от магазини, където се продават домати (като Метро, например) или хладилници и перални (като Техно... еди кво си)...

п.п. 600-700 лв. без монитора, разбира се. Има няколко големи компютърни фирми в БГ. Не купувайте от Метро, но избягвайте и гаражните компютърни фирми. Може и малко сами да попрочетете тук-там из интернет - пример

Редактирано от djagi (преглед на промените)

за да използваме захранването(което е чисто ново)

Ако е и от качествените, пробвайте да го изплозвате в един чисто новичък и порядъчен компютър! А пък за стария - не му мислете толкова, аз бих го "бракувал" някъде! И гледайте всички части да са качествени. Точно това разправях тук на един колега - колкото и да нямаме пари, трябва да копуваме по-качествена техника. Хайде да не посочвам примери за много "долни" марки, които само ядове ще ти създават. Има ги и в другите индустрии. Нека останат на пазара тези дето добре са си свършили работата!

Един брой 50" LCD TV за 2000 лв, една геймърска конфигурация за 2000 лв и един роднина/приятел който да плати всичкото това...

Предполагам щом сте взели РС-то втора ръка и то с такива характеристики значи не искате да давате много пари. Най-бързия и евтин ъпгрейд ще е да купите вътрешен ATA диск за около 80-100 лв и да прехвърлите информацията, като е ясно че ще трябва да платите 20 лв на съседчето да ви преинсталира като хората Windows-a (по всяка вероятност и без друго вече сте го задръстили с вируси).

• Автор
Зависи какви процесори подържа дъното.

Най-вероятно не, но аз от хардуер не разбирам. Има колеги, които са много по-напред.

Имах предвид флаш-анимациите, които се използват по интернет страниците.

cool.gif

Благодаря на всички за информацията...с една дума разбрах че нищо не става от нашия маломощен компютър...

Благодаря ви.

taka е с РС-тата КАКВОТО И ДА ВЗЕМЕТЕ СЛЕД 3-4 ГОДИНИ ЩЕ Е ВЕХТО!

99% дъното поема най много Р1000 и Диск АТА до към 120 г.

Но ако му разчистите диска от бокуци и му дигнете паметта ще си е достатъчен за това, за което го ползвате!!!!

ако търсите евтин вариант - втора употреба доста по-добри се намират доста евтино.по обява или фирми

Отделяте някакво количество от порядъка на 600 лв за сглобяване на нова конфигурация, а на това му преинсталирате Уиндоуса (предполагам, че е `2000) и го оставяте като втори компютър вкъщи... както направих и аз тук. Дай Боже да не започнат да ви се мултиплицират обаче, както стана при мен, че захванеш ли се - няма отърване... biggrin.gif

И наистина - в никакъв случай готова конфигурация.. най-малкото можете да си правите ъпгрейди когато си искате и лятото по жегите да си го държите отворен, без да гледате лепенки с гаранции и т.н.

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

cool.gif

Благодаря на всички за информацията...с една дума разбрах че нищо не става от нашия маломощен компютър...

Благодаря ви.

Много грешно си ни разбрала... Няколко човека вече ти казаха - разчисти диска от боклуците. Още по-добре - преинсталирай. За това, за което го ползвате, е достатъчен! Имам един подобен, дори по-слаб компютър - лети всичко на него. Сложил съм му и тунер дори. Само дет съм му сложил един 6 гб хард, но 4 гб са ми свободни, а имам всичко като софтуер на този слаб компютър. Разбира се, не го ползвам, но тъй или иначе е ок. Да вземем да направим една размяна - давам моя, а вие ми давате вашия. Имай предвид, че моя е по-слабия.

п.п. Подозирам, че каквото и да вземете, след едно известно време няма да ви върши работа, просто от компютърната грамотност зависи... И най-мощния компютър ще почне да ви бави и т.н. Много преди да остарее като хардуер.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Компютърът може да продължава да се ползва за филми интернет и музика нестава само за новите игри защото те искатпо мощен процесор рам и така на татака ако му вземете един харддиск ще си работи.

Също така може да направите едно софруерно почистване сс някои TOOLS програми като ace utilites , RegCleanre и други ако и след това бава значи Windows се е задвъстил прекалено за тази цел свалете ето този http://######/details.php?id=61459&hit=1 Windows XP и го преинсталирайте ;)

Тогава компютърът трябва да тръгне като пушка :)

Преди да започнеш да го преинсталираш си запиши на едно листче ето този ключ xxxxxxxxxxxxx когато ти го поиска го ваведи.

Аз съм със същият Уиндолс и съм много доволен :)

Mod.Edit by kokomil - Правила за ползване на форумите -

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

cool.gif

Благодаря ви.

правилно си разбрала... :)

Много грешно си ни разбрала... Няколко човека вече ти казаха - разчисти диска от боклуците. Още по-добре - преинсталирай. За това, за което го ползвате, е достатъчен! Имам един подобен, дори по-слаб компютър - лети всичко на него. Сложил съм му и тунер дори. Само дет съм му сложил един 6 гб хард, но 4 гб са ми свободни, а имам всичко като софтуер на този слаб компютър. Разбира се, не го ползвам, но тъй или иначе е ок.

Миналата седмица на един Cyrix на 233, с 2 ГБ дискче и 42 МБ РАМ, воден от любов към спорта... (аз съм спортна натура!) сложих ХП, счетоводство и ТРЗ за 5 фирми, офисче... Работи си поносимо бързо или може би бавно, не зная кое е по-точно да се каже в случая... biggrin.gif Но си работи. Добре, че човека размисли все пак и си взе по-корава машинка, леко по-корава... Т.е. човечката laugh.gif

Безсмислено е общо взето да се мъчат подобни машинки в днешно време. За 200 лева може да си вземе една маркова машина и да си гледа кефа и здравето.

Миналата седмица на един Cyrix на 233, с 2 ГБ дискче и 42 МБ РАМ, воден от любов към спорта... (аз съм спортна натура!) сложих ХП, счетоводство и ТРЗ за 5 фирми, офисче... Работи си поносимо бързо или може би бавно, не зная кое е по-точно да се каже в случая... biggrin.gif Но си работи. Добре, че човека размисли все пак и си взе по-корава машинка, леко по-корава... Т.е. човечката laugh.gif

Безсмислено е общо взето да се мъчат подобни машинки в днешно време. За 200 лева може да си вземе една маркова машина и да си гледа кефа и здравето.

Нещо почвам да се вманиачавам, но днес гледах едно Foxconn дъно - ето това. С една кутия за 90 лв. става едно перфектно малко компютърче. Утре може и да си го взема дъното.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.