Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

foobar2000 - настройки, проблеми, съвети

Featured Replies

Ползвам го много одавна и не бих го сменил с друг плейър. С него слушам качествено, конвертирам, поправям тагове, дори проверявам за некоректни lossless формати или МР3 с нисък битрейд конвертирани като VBR (Highest bitrate) или CBR 320kbit/s.

Едно е нещото което не откривам, как да направя при просвирване песните да се застъпват, да няма паузи, дори края да бъде застъпен от началото на следващото парче. Почти всеки плейър има тая функция, тук така и не разбрах как става, а съм сигурен, че има възможност - настройка ли някаква, или добавка - моля за компетентен отговор, не желая да ми предлагате друг плейър.

Разрешавам си да преименувам темата за да обхваща по-широк кръг от въпроси и отговори

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

здрасти, ozzy1. поздравления за професионалния избор на плейър.

не ти трябва нищо да инсталираш, пробвай по следния начин:

отиди в Menu > File > Preferences, секция Playback/DSP Manager. в десния панел ще видиш Sound Processing плъгините. избери "Crossfader" и го изпрати в левия панел, за да го активираш. можеш също да коригираш дължината на застъпване.

edit: препоръчвам ти настройка от 5000 милисекунди, защото дефолтската от 2000 не е достатъчна, поне според мен

v2.0 e абсолютно прав.

Без да се инсталират компонентите, които дадох, във Foobar си има вграден компонент за преливане между песните.

Няма нужда от нищо друго.

• Автор

Блгодаря за компетентния отговор и на двама ви. В случая ми свърши работа изтегляне на компоненнта "foo_dsp_crossfader.dll", падам си малко традиционалист, ползвам стара версия а там тая функция я няма. В новите версии Павловски е направил някои глупости които хич не ми допадат - примерно начина и стила за преконвертиране, а новите компоненти програмата не приема. Както и да е, стана работата, благодаря отново и на двама ви! :baby:

А понеже въпроса ми засяга foobar2000,да попитам има ли (и кой е) плъгин за продължаване на песента.Имам предвид,когато песента върви и спреш плейъра после като го пуснеш песента да продължава от там откъдето си я спрял (както при AIMP2) ?

Редактирано от KevsSs (преглед на промените)

• Автор

А понеже въпроса ми засяга foobar2000,да попитам има ли (и кой е) плъгин за продължаване на песента.Имам предвид,когато песента върви и спреш плейъра после като го пуснеш песента да продължава от там откъдето си я спрял (както при AIMP2) ?

Влизаш в настройки --> Playback --> и слагаш отметка на "resume playback after restart"
  • 2 месеца по-късно...

търся програма,която пише в скайпа какво слушам в момента с foobar 2000 0.9.6.9. и как точно да го направя да го показва

• 1 година по-късно...

Между другото, вече съм с последната версия 1.1.5 и е супер.

Ето всички components, които аз ползвам, включително lame_enc.dll за конвертиране в mp3 плюс обновените нови от инсталацията на версия 1.1.5 - сиреч, всички:

components.zip

разархивират се в папка 'components', там където сте си инсталирали Foobar. (ако имате инсталирана версия 1.1.5, може да кажете да не се заместват съответните файлове, а да си се копират само допълнителните плъгини)

Понеже темата е за проблем с foobar, да не отварям нова и да използвам тази. Проблемът ми е, че когато плъзгача за 20 khz. е на макс високите честоти започват, ту да падат, ту да се вдигат и е много неприятен този "люлеещ" звук. Когато намаля докрай плъзгача това изчезва. Интересно е, че и при другите плеъри ми се получава това, като усиля високите и започва това "люлеене" (единствено AIMP прави изключение и при него звука си е наред). Какво и къде трябва да пипна по настройките?

Прилича на проблем в самия декодер на устройството, AIMP слага допълнителни "украси" за да не личи това, особено на mp3-ки.

Можеш ли да сравниш звука, но като слушаш оригинално CD (44.1kHz/16bit) или оригинален DVD-концерт (96kHz/24bit) и да кажеш тогава как е?

Обикновено при mp3-ките нямаш особени данни над 16 kHz (вече зависи от bitrate-a на кодиране), затова AIMP обикновено там допълва софтуерно със високи честоти, както и повечето hi-fi плеъри, това специално за mp3-ки.

При мен няма такива проблеми. А и може би самите файлове са кофти, знам ли. Публикувано изображение

Прилича на проблем в самия декодер на устройството, AIMP слага допълнителни "украси" за да не личи това, особено на mp3-ки.

Можеш ли да сравниш звука, но като слушаш оригинално CD (44.1kHz/16bit) или оригинален DVD-концерт (96kHz/24bit) и да кажеш тогава как е?

Обикновено при mp3-ките нямаш особени данни над 16 kHz (вече зависи от bitrate-a на кодиране), затова AIMP обикновено там допълва софтуерно със високи честоти, както и повечето hi-fi плеъри, това специално за mp3-ки.

При мен няма такива проблеми. А и може би самите файлове са кофти, знам ли. Публикувано изображение

Файловете са flac (падам си малко манияк). При DVD-та се проявява с Кимплеъра. Оригинални CD-та не съм пускал. С Win7 64 bit. съм.
  • 1 година по-късно...

Здравейте! Направих си hotkey, като бутна стрелките на ляво и дясно да мести песента с 5 сек, но се получава едно много досадно забавяне. Все едно паузирам песента и пак я пускам. Мога ли да го избегна и как? Благодаря предварително!

коя версия ползвате? и каква е песента, също и компютъра - да не е слаб? при 1.1.14 не се наблюдава забавяне

Ами версията е последната (1.1.16), ползвам ASIO 2.10 (Последната стабилна) и един скин. Просвирвам mp3-ки А компа ми е стабилен... (Aspire 5745G - core i5, 4GB DDR3...) е... не си е със слаба дънна аудио карта естествено. :D Сега като се замисля дали ASIO-то не е проблема? Ще пробвам и пак ще пиша. ПС: Ами без ASIO-то е по-малко сякаш, но сега не мога да определя нормално ли е това забавяне или не.

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

не е нормално да има каквото и да е забавяне и малко извън темата: да ползвате асио за мр3 е като да имате 52'' плазма и да гледате на нея видекоасети от началото на 90-те не ми се бори с asio на windows 8 иначе ще проверя и там как стоят нещата, но отново не би трябвало да има забавяне

откъде сте гледали настройките за asio-то и какви са те при вас? на чист сетъп с оригиналните настройки пак ли има забавяне? (сложете portable версия ако трябва)

• 2 седмици по-късно...

откъде сте гледали настройките за asio-то и какви са те при вас?

на чист сетъп с оригиналните настройки пак ли има забавяне? (сложете portable версия ако трябва)

Не, след чиста ислталация на portable версията го няма този проблем...

Настройките на ASIO-то са си стандартни (не съм ги променял). Само от настройките му във foobar съм настроил ляв и десен канал.

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Трябва да спомена,че е добре семплиращата честота на звуковата карта/дак която тя потдържа и е настроена да е равна на честотата на ресамплера който се ползва като DSP . А не картата да работи на 96кхц или 48кхц, а DSP-то на 192кхц, защото тогава ще имаме веднъж обработка на 96 / 48 и след това на 192кхц. И при това положение може да се наблюдава накъсване/насичане на музикалното произведение.

Ето още по темата:  http://www.bgaudioclub.org/forumdisplay.php?64-%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%85%D1%8A%D1%80%D0%B8

Редактирано от radevkit (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте имам въпрос за този плеър. Как да направя така, че като пусна песен да не ми я показва в Последно използвани документи?

• 1 месец по-късно...

Не можах да намеря от къде да направя плеъра да се минимизира в трея. Ако някой може да помогне ще съм благодарен. В момента съм с версия 1.2.4.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.