Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при подялбата на къща с двор

Featured Replies

Здравейте,

Аз и брат ми имаме наследствена къща с двор,която искаме да разделим.Къщата е на два етажа с два отделни входа,но разбрахме,че можем да си разделим само къщата,а дворът не,тъй като лицевата част трябва да е 24м,а тя е 21м.Има ли някакъв начин,по който можем да си поделим и дворното място?

Здравейте,

Аз и брат ми имаме наследствена къща с двор,която искаме да разделим.Къщата е на два етажа с два отделни входа,но разбрахме,че можем да си разделим само къщата,а дворът не,тъй като лицевата част трябва да е 24м,а тя е 21м.Има ли някакъв начин,по който можем да си поделим и дворното място?

мда май варианта е единия да плати на другия или да си го ползвате общо...

но да се изкаже някой по вещ в тия работи...

• Автор

Все пак благодаря за отговора,хубаво беше всеки да си знае неговото.

Чл. 19. (1) При урегулиране на поземлени имоти за ниско жилищно застрояване, свободно или свързано в два имота, се спазват следните размери:

1. в градовете - най-малко 14 м лице и 300 кв. м повърхност;

2. (изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) в курортните населени места и селищни образувания и в курортните зони на населените места - най-малко 16 м лице и 500 кв. м повърхност;

3. във вилните зони - най-малко 18 м лице и 600 кв. м повърхност;

4. в селата или частите от тях с преобладаващ равнинен терен - най-малко 16 м лице и 500 кв. м повърхност, а при специфични теренни и стопански условия, както и на главни улици - най-малко 14 м лице и 300 кв. м повърхност;

5. в селата или частите от тях с преобладаващ стръмен терен - най-малко 12 м лице и 250 кв. м повърхност.

(2) С решение на общинския съвет въз основа на заключение на общинския експертен съвет се определят селата или частите от тях с преобладаващ равнинен или стръмен терен.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Определените в ал. 1 най-малки размери на урегулираните имоти за ниско застрояване (лице и повърхност) могат да бъдат намалявани най-много с една пета в зависимост от стопанските, техническите или теренните условия или във връзка с положението на заварените масивни сгради, когато това не влошава условията за целесъобразно застрояване, въз основа на заключение на общинския експертен съвет.

(4) При делба на поземлените имоти по ал. 1 реално обособените части не могат да бъдат с размери по-малки от минимално определените в ал. 1, намалени най-много с 1/5.

• Автор

Къщата се намира в малък град на главна улица.Но не ми стана ясно - 14м за двамата общо или по 14м.

Къщата се намира в малък град на главна улица.Но не ми стана ясно - 14м за двамата общо или по 14м.

лицето на парцела трябва да е минимум 14м. като се допуска намаление с 1/5. Но и изискването за 300м2 повърхност също трябва да е спазено.

От друга страна не мисля, че е проблем сами да си поделите имота със свое споразумение и да си направите ограда като толкова много държите да си знаете кое парче от двора на кого е. В този случай всеки от вас ще има по 1/2 идеална част от двора в реални граници.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.