Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на GeForce 9600 GT

Featured Replies

Вапросът ми е колко е максималната допустима (приемлива) работна температура на тази видео карта GeForce 9600 GT. Днес слетобед при стаина температура от 32 градуса мойта работеше: ненатоварена 52 градуса натоварена с игра стигна до 82 градуса. Мисъта ми е трябва ли да ме притесняват тези 82 градуса? Кутията на PC-to е добре винтилирана и почистена.

аз съм с GeForce 9500 GT+ 1GB с пасивно охлаждане. седеше ми на 45 idle и качваше до 75 натоварена. сложих й вентилатор на ребрата и сега ми държи 38 idle и не качва повече от 49 натоварена. сложи допълнително охлаждане, температурите ти са много високи.

Вапросът ми е колко е максималната допустима (приемлива) работна температура на тази видео карта GeForce 9600 GT. Днес слетобед при стаина температура от 32 градуса мойта работеше: ненатоварена 52 градуса натоварена с игра стигна до 82 градуса. Мисъта ми е трябва ли да ме притесняват тези 82 градуса? Кутията на PC-to е добре винтилирана и почистена.

Няма нужда от притеснение. 80°-85° са нормална температура при графичните карти при натоварване. Все пак при повечето вентилаторът развърта с пълни обороти едва при 100°. Проблем може да стане само, ако въздушният поток в кутията ти не е достатъчно добър, за да изкара топлината. Тогава може да имаш проблем с останалите компоненти, които не са толкова "топлолюбиви".

iovi е прав. Кристалът на видео кратата издържа над 105-110 грудса. Дори съм чел, че и до 120 работи. За разлика от процесорите, за които се смята, че не издържат дълго време на 100 градуса. А и сега общо взето може да се каже, че търпим една от най-горещите седмици това лято. До 85 градуса не е притеснително. Зимата няма и 80 да стига. Ако тръгнеш да клокваш ... или ако просто искаш да "освежиш" атмосферата в кутията ... смени охлаждането. Но не го прави от притеснение :P

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Няма нужда от притеснение. 80°-85° са нормална температура при графичните карти при натоварване. Все пак при повечето вентилаторът развърта с пълни обороти едва при 100°. Проблем може да стане само, ако въздушният поток в кутията ти не е достатъчно добър, за да изкара топлината. Тогава може да имаш проблем с останалите компоненти, които не са толкова "топлолюбиви".

Ами мисля че съм усигорил добар въздушен поток имам един вентилатор отпред и един одзат на кутията като прибавим и този на захранването отзат стават два мисля че се справят добре с отвеждането на въздуха.

Кристалът на видео кратата издържа над 105-110 грудса. Дори съм чел, че и до 120 работи.

то и на колата ти на оборотомера й червеното почва след 6500 оборота, ама не я караш на 6490 постоянно. авторът да си кара на 90 градуса и да не му пука? ми не съм чул от никого такова нещо, освен от вас двамата с iovi. пичът не е клокър, нито "тунинговчик", а за нормални потребители, които не си сменят видеокартите през седмица във форума на nVidia ясно пише:

Normal temperatures for this card (not overclocked) at load (running 3D games, demos, anything 3D) should be between 65C to 75C plus or minus a few degrees.

v2.0, погледни например теста 9600 GT vs. HD 4670 и обърни внимание на температурите. Живееш в Берлин, предполага се, че няма да имаш проблем с немския.

Казвам го за пореден път - ако 80° бяха опасни за графичната карта, едва ли производителят щеше да заложи в биоса 100% скорост на вентилатора едва при 100°. И за да не говоря наизуст, свалих един биос от Gigabyte 9600 GT и го разгледах. Критичната температура е 105°. При достигане на 108° вентилаторът развърта със 100% и поддържа скоростта до постигане на 104°, при което отново скоростта се намаля. За мен това е показателно, че 30° по-ниска температура от критичната не може да бъде повод за притеснение.

ок, а за работните часове какво ще кажем? не пада ли животът на картата?

Недоказуемо, понеже при издъхване на картата не можеш да знаеш, на какво се дължи и какво е щяло да бъде, ако... Знаеш, че две абсолютно еднакви ядра няма. А освен това производителят дава гаранция върху картата при заложените от него стойности. Известно е на всички, че те никога не оставят продуктите си да работят на ръба на възможното и дават достатъчно резерв за сигурност.

Аз съм с 9600GT и при голямо натоварване температурите на чипа достигат до 79 градуса и то при условие че моята кутия хич не е добре вентилирана(нещо което се каня да направя от доста време ама мързела не прощава biggrin.gif ).

Като цяло споделям мнението на V2.0 - вярно е че 85-90 градуса не са критични за видео картата, но това със сигурност ще окаже някакво влияние в дългосрочен план.

ок, но въпреки това не поддържам тезата, че трябва да държа картата си на 82°, 50° някак ми се струва по-приемлива температура. също така не смятам, че едно допълнително охлаждане ще навреди.

Аз съм с 9600GT и при голямо натоварване температурите на чипа достигат до 79 градуса и то при условие че моята кутия хич не е добре вентилирана(нещо което се каня да направя от доста време ама мързела не прощава biggrin.gif ).

Като цяло споделям мнението на V2.0 - вярно е че 85-90 градуса не са критични за видео картата, но това със сигурност ще окаже някакво влияние в дългосрочен план.

Едно си баба знае и си повтаря laugh.gif Освен това високият клас карти имат вече кожух, който изолира останалите чаркалъци от горещия въздух на чипа и този горещ въздух се извежда директно навън от кутията през допълния слот. За по-ниския клас конструктивно е офомено топлият въздух да не попада директно върху останалите елементи от видеото а да се разсейва настрани. Достатъчно е добро обтичане на кутията. Негодник, има дадени температури за експлоатация на картата. Тези 32 в стаята са прекалени и за живеещите хора вътре. И извън границите на производителя. От утре се предвижда захлаждане и ще има глътка въздух и за нас и за картичките :huh:

За мен лично температура от 80 града си е направо притеснителна! Аз съм с HD4870 и съм настроил вентилатора й на 60% и така (в натоварено положение) не вдига повече от 70 - прави сметка. cool.gif

За по-ниския клас конструктивно е офомено топлият въздух да не попада директно върху останалите елементи от видеото а да се разсейва настрани.

ами аз не съм с висок клас карта, но въпреки това не виждам как конструктивно е оформено да не попада въздухът върху картата, като ребрата й стърчат надолу, а топлият въздух, както се досещаш, се издига нагоре - директно към платката.

ок, но въпреки това не поддържам тезата, че трябва да държа картата си на 82°, 50° някак ми се струва по-приемлива температура. също така не смятам, че едно допълнително охлаждане ще навреди.

Едно допълнително охлаждане никога не вреди, но има случаи, в които то не променя ситуацията. За пример давам моя компютър - 5 вентилатора на кутията + захранването, тоест три вкарват, три изкарват. Ненатоварена картата има температура на ядрото 60° (в момента при стайна температура около 25-26°). В натоварен режим достига 75°-80°. Това се дължи само на факта, че собственият и вентилатор при 60° върти със 26%. При 80° развърта с 35%. Ако авторът има желание, може да подобри охлаждането на кутията, това ще е добре от гледна точка на останалите компоненти (както вече го казах по-горе), но графичната карта сама по себе си не е причина за притеснение.

ами аз не съм с висок клас карта, но въпреки това не виждам как конструктивно е оформено да не попада въздухът върху картата, като ребрата й стърчат надолу, а топлият въздух, както се досещаш, се издига нагоре - директно към платката.

Потокът на топлият въздух от вентилатора и не попада директно върху чаркалъците. Разпръсква се встрани. Е да, разбира се, че се издига и попада върху елементите но вече не е с температура 80 градуса. Тук се намесва въздушният поток в кутията. Качествените кондензатори и останалите чаркалъци имат гарантиран живот в рамките на дадените си отклонения по около 50'000 часа при някаква сравнително висока работна температура от порядъка на 50 дори 60 градуса.

Е, ако кутията на съответният потребител е с лоша ветнтилация и той е купил най-евтината карта от пазара със сбирщайн чаркове се предполага, че животът и при подобни режими може да не достигне гаранцията, трябваше ли да го пиша това laugh.gif

• 1 месец по-късно...

Да ти кажа за тази карта 82 градуса са множко. Имах я преди тази която съм сега с максимума и от към клок не е стигала 82 градуса. Само че има една подробност, а тя се състои в това че сега сме лято, макарче тоя коч GTS250 не може да прескочи 70 градуса под товар. Така много важно в случаят е каква ти е картата, в смисъл какво ти е охлаждането. За по лесно дай си модела да видим как изглежда и ще ти кажа дали е нормално. И все пак няма да е фатално, защото градусите ще са диапазона 10-25 повече, а това е незначително.

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.