Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересен проблем с мрежа "помощ"

Featured Replies

Интересно, ако лаптопа ползва същото Ай Пи защо не ти дава, че има конфликт?!

• Отговори 53
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Аз лично зададох Ип-тата на моето пц и на лаптопа моето е 192.168.0.22 неговото е 192.168.0.17. Едва сега успях да го пинг и се оказа, че има връзка но пак си има дупка.

Сега ти сигурен ли си, че и двете у-ва са суичове? Да няма някой рутер?! Защото тези адреси които ми казваш са неприсъщи за модем на БТК?

Сега ти сигурен ли си, че и двете у-ва са суичове? Да няма някой рутер?! Защото тези адреси които ми казваш са неприсъщи за модем на БТК?

Да наистина е така, адресите които бтк по подразбиране имат на модемите са в мрежа 192.168.1.* , също така можеш да им се обадиш на съпорта и да питаш просто дали се наблюдават прекъсвания от модема към тях и когато са включени всички пц-та дали се виждат от модема,също така могат да погледнат дали настройките на модема са ок.

• Автор

Извинявам се, така е това при мен е рутер :angry: Имам модем на бтк адсл при мен влизащ в рутер а в този рутер влизат моето пц, лаптопа и суич-а, съжалявам за грешката не знам защо съм написа 2 суича.

Това вече променя и обяснява нещата. Тогава това с пренасочването на портовете в модема на БТК трябва да го направиш към Ай Пи адреса на твоя рутер (предполагам 192.168.1.2). Даже е най-добре да се направи едно DMZ към него, но ако нямаш директен достъп до модема няма как да стане. После от твоя рутер трябва да направиш отново същото пренасочване към твоята машина на същите портове, като този път ще трябва да се влезе директно в модема, а не през my.contact.bg както е при модема на БТК. А ако в твоя рутер имаш опция UPnP може да я чекнеш :blink: Става малко по-сложно вече!

• Автор

Е добре но как да влезна дирекно в модема. И ако можеш да ми обясниш подробно кое как да цъкна... че съм прост с пц-тата ;)

ами като гледам Ай Пи -то ти, най-вероятно модемът ти ще отговори на 192.168.0.1, т.е. в адрес бара на браузъра пишеш този адрес и би трябвало да ти иска име и парола. Трябва да ги знаеш, за да стане фокуса!

• Автор

Всъщност рутера ми отговаря на 192.168.0.1 а модема на 192.168.1.1 :)

Точно така! Ако искаш да влезеш в модема пишеш 192.168.0.1 - име и парола и готово. После вътре гледаш къде се правят горе описаните неща!

• Автор

Модема ми отговаря на 192.168.1.1 пак ти казвам ;) И не мога да разбера точно какво да направя.

Модема ми отговаря на 192.168.1.1 пак ти казвам ;) И не мога да разбера точно какво да направя.

Този ип адрес е на модема най-вероятно, но ако незнаеш user/pass по подразбиране за този модел пренасочването става през my.contact.bg --> Моята Мрежа --> НАПТ настройки.След това в рутера който ти е на адрес най-вероятно на 192.168.0.1 пак с user/pass по подразбиране за твоя рутер някаде трябва да има dmz или private serwer или NAT настройки къдете трябва да пренасочиш портовете.

• Автор

Имам Virtual Server и DMZ Host в рутера.

Имам Virtual Server и DMZ Host в рутера.

Значи в рутера отиваш на дмз и въвеждаш ип-то на пц-то което ползваш за цъкане.

Едно допълнение, в по ранен пост беше написал че когато определено пц е пуснат и връзката прекъсва на всеки 5 мин. можеш да видиш да няма някой вирус или някоя торрент програма която да прави трафик и при което да забива или рутер или модем.

Редактирано от nurd (преглед на промените)

Значи модема на БТК ти отговаря на 192.168.1.1, а твоят рутер на 192.168.0.1. И в зависимост от това което искаш да направиш, т.е. където искаш да човъркаш, пишеш съответното Ай Пи! Значи в модема на БТК е добре да се направи DMZ към адреса на рутера. После в твоят рутер също може да направиш DMZ, но не е задължително. Може само да си пренасочиш портовете които уточнявахме в първите постове. И пак виж в твоя рутер (192.168.0.1) дали имаш някъде UPnP, ако имаш го пусни! Действай! cool.gif

• Автор

Еми ползва utorrent на виста е вируси едва ли има протектет е. Освен защитите си на виста да прават проблем или тази торент програма знам ли... Това за хост на моята машина го направих друго ;)

Еми ползва utorrent на виста е вируси едва ли има протектет е. Освен защитите си на виста да прават проблем или тази торент програма знам ли... Това за хост на моята машина го направих друго ;)

Един последен въпрос ти в началото преди да пуснеш тема обади ли се на 0800100 да проверят дали имаш се наблюдават прекъсвания по линията и т.н. ?

Редактирано от nurd (преглед на промените)

• Автор

Да, отговориха ми че модема не е спирал последните 2 часа демек от последния рестарт на модема, и прекъсвания не се наблюдават, все си мисля че някаде по мрежата тук ми се губи връзката.

Значи модема на БТК ти отговаря на 192.168.1.1, а твоят рутер на 192.168.0.1. И в зависимост от това което искаш да направиш, т.е. където искаш да човъркаш, пишеш съответното Ай Пи! Значи в модема на БТК е добре да се направи DMZ към адреса на рутера. После в твоят рутер също може да направиш DMZ, но не е задължително. Може само да си пренасочиш портовете които уточнявахме в първите постове. И пак виж в твоя рутер (192.168.0.1) дали имаш някъде UPnP, ако имаш го пусни! Действай! cool.gif

Пуснах съответната системка UPnP, но в модема на бтк не мога да влезна иска ми усер и парола.

П.С. Тези портове съм ги оставил пренасочване към моята машина през my.contact.bg Сега да ги пренасочя и през рутера към моята машина, правилно ли разбрах?

Редактирано от kashkin (преглед на промените)

Сега пак през my.contact трябва да ги пренасочиш към твоят рутер. Т.е. тогава като ги прави ги пренасочва към 192.168.0.2, нали? Сега ще влезеш да ги изтриеш и ще ги направиш към 192.168.1.2 (което е адреса на рутера в мрежата на модема на БТК). А най-добре се помоли на 0800100 да ти направят DMZ хост в модема на БТК към 192.168.1.2, така всички портове ще са пренасочени към твоят рутер! И после в твоят рутер правиш същите пренасочвания към твоя адрес!

• Автор

Добре! DMZ Host остава на моята машина (192.168.0.22). Направих пренасочването на портовете през my.contact.bg към (192.168.1.2) т.е. рутера. И пренасочих същите портове през рутера към моята машина. Това разбрах това направих, ще се обадя на хелпдеск и ще помоля да ми направат DMZ Host от модема на бтк към рутера (192.168.1.2). Само да попитам сигурен ли си, че това е ип-то което е на рутера 192.168.1.2 :baby: а не 192.168.0.1 ?

Със сигурност НЕ е 192.168.0.1 за мрежата в която е модема! Предполагам, че е 192.168.1.2, тък като твоя модем на БТК може би раздава само този адрес. А иначе адреса н атвоят рутер е 192.168.0.1 за мрежата в която си ти с него. Абе както и да е!

• Автор

Направих всичко уж както трявба и пак ме изхвърля ... сефте, няма оправия с този рутер!

Изхвърля те пак само когато работи и другят комп, така ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.