Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

imageesk.jpg

Табелата на австрийското село е най-крадената вещ там

Жителите на австрийското село Фукинг (Fucking) са решили да монтират охранителни камери на табелите на влизане и излизане от населеното място, уморени от нездравия интерес на туристите.

По десетки пъти в денонощието табелите се превръщат в декор за снимки на шегаджии, които не могат да се начудят как името на селото може да се пише като познатата от американските филми ругатня.

"Ние сме много сплотена и донякъде старомодна общност и смятаме тези непрестанни набези за притеснителни. Целият ни живот е преминал в гледане на снимащи се до табелата туристи и е крайно време да направим нещо по въпроса", казва един от жителите на селцето, в което живеят 104 души.

Хората са убедени, че камерите ще накарат туристите да се замислят, преди да застанат пред, под или до табелите, за да се снимат.

Всъщност в името на Фукинг няма нищо нецензурно. Населеното място съществува от 1070 г. и носи името на благородник на име Фоко. "Инг" е стара германска наставка, която се добавя към основната дума и означава "хората на" - в случая хората на Фоко.

В селото няма нищо забележително освен табелите на входа и на изхода, които са притегателна сила за туристите. Това са и най-крадените вещи, за чието възстановяване досега са похарчени доста средства.

През 2004 г. в стремежа да реши проблема кметството предложило референдум за преименуването на селото, но жителите гласували "против".

Тогава сменили досегашните табели със стоманени и ги заварили към стойките. Кражбите намалели значително, но не и броят на туристите, които искат да се снимат за спомен на това неповторимо място и понякога се превръщат във вандали.

Източник

----------

Как съм го пропуснАла това село.... тц-тц-тц (изложИх сА) biggrin.gif

Защо ли пък са гласували "против" ?

Сигурно не защото ще секне потока туристи :speak:

Едва ли пък са похарчили повече средства за табели, отколкото са оставили туристите.

ми като не искат да се задържат туристите около табелите, може да напишат отгоре предупредително "DON"T STOP" ахахахаххах

"Ние сме много сплотена и донякъде старомодна общност и смятаме тези непрестанни набези за притеснителни. Целият ни живот е преминал в гледане на снимащи се до табелата туристи и е крайно време да направим нещо по въпроса", казва един от жителите на селцето, в което живеят 104 души.

А с какво се пътува до селото ?

fucker8852800.jpg

• Автор

Е, сега съвсем ми отвори мисъл... Трябва да си купя билет за автобуса biggrin.gif

Мен ме учудва факта, че за смяна на едно име на някакво село се прави референдум...

... и хората гласуват "против"...

Аз не помня някога в Б-я да е имало референдум...

Хахаха... Еми, защо да гласуват пък ''за''. Едва ли преди 1000 години г-н Фоко се е замислил какво ли би означавала думата на английски след няколко века... И аз съм намирал села, чиито имена означават псувни на български, но жителите едва ли ги болят фаровете за тва biggrin.gif

Но все пак интересен начин да си обогатим базата данни по география!

Аз се чудя дали поставянето на камери би спряло туристите, желаещи да се снимат до табелата biggrin.gif

Така си е добре, няма защо да променят името :P

Аз пък се замислих сега защо трябва да ходя или да се спирам пред въпросната табела само и само да се снимам пред нея?! Мисля, че ще е много по практично и лесно да си направя една табела тука с каквото си искам наименование и да се снимам ли снимам пред нея, зад нея, до нея и т.н. Та даже и бизнес може да си направя от тази табела... biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Сигурно е голям кеф на паспорта ти да пише residence : fucking .

Представям си какви физиономии правят митничарите по света като видят това laugh.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.