Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнения за некачествена записвачка

Featured Replies

Първо, идея нямам на правилното място ли ми е темата, моля да бъде преместена, при необходимост!

Та..имам известни съмнения, че записвачката, която ми е фабрично вградена в лаптопа, който е Toshiba satellite a200 не записва качествени дискове, говоря конкретно за дивиди формат, въпреки, че ми се е случвало и сидита да не успее да запише качествено.

Записвам с Неро 8, става въпрос за най-обикновено дивиди дейта диск, който трудно ми се плейва на различни дивиди устройства ( примерно насича звука или устройството трудно разчита информацията, записана на него или пък, ако прочете спира внезапно).

Дисковете ми са качествени, сигурна съм, че не е от тях..

Записвам на най-бавната възможна скорост...изписва ми в края, че всичко е нормално...но се оказва, че не е ..

Какво ще ме посъветвате..да пробвам с друга записваща програма ( ако да- с каква) или да търся хардуерно решение на проблема?

С каква операционна система е лаптопа? Възможно ли е самата ОС да не е в ред, т.е. да се нуждае от преинсталиране?

Можеш да пробваш с друга версия на Неро, или да си свалиш Ashampoo Burning studio.

Ами първо, това са най-бързо развалящите се устройства; второ, ти може да си сигурна, че това са най-качествените дискове, но пробва ли с други (едните може да са добри за данни, други да са по-подходящи за друго); трето, не винаги най-ниската скорост дава най-малко грешки; четвърто, как точно ги записваш? ISO, UDF, UDF/ISO? Къде ги преглеждаш дисковете? на компютърно DVD или? и т.н.

дай модела на записвачката и модела на дисковете ( за да се уверим и ние, че са качествени), а също така няма да е лошо да кажеш какви точно устройства не искат да ги възпроизвеждат.

• Автор

Windows Vista Home Premium 32-bit

Възможно е да е за преинсталиране..закупен е в началото на 2008 и не е преинсталирван досега, но пък добре си работи.

Имам и някаква вградена Toshiba disc creator, но съдейки по пърформънса на вградения Toshiba dvd player, дори не ми е хрумвало да я пробвам.

дай модела на записвачката и модела на дисковете ( за да се уверим и ние, че са качествени), а също така няма да е лошо да кажеш какви точно устройства не искат да ги възпроизвеждат.

Как да разбера какъв ми е модела на записвачката..а иначе дисковете са sony dvd-r 4,7 gb.

Ами плейъра ми в колата, който се побърква като му пусна едно такова дивиди дискче пълно с музика ( музиката е мп3) е Този, и е на 2 седмици, а другото е дивиди плейъра на детето, който насича звука на видеофайловете ми, които аз записвам на лаптопа, а същевременно чете същите файлове, на същите дискове, записани на другият ни компютър.

Как ги записвам ли? Ами по най-простия възможен начин...Burn data disc ;)

модела можеш да видиш от - десен бутон на иконата на записвачката ти->Properties->Hardware->постни устройствата които виждаш.

хмм, сони...стават за някои записвачки, но принципно Verbatim и Taiyo Yuden са най- най- ...

относно записващата програма - основната алтернатива на Неро е програмата ImgBurn. Можеш да опиташ и с нея, но...записвай на най-ниската възможна скорост.

принципно записвачките за преносими компютри записват по-лошо отколкото тези за десктоп, а такива плеъри, каквито ти ползваш могат да бъдат много капризни.

но дай модела, да видим дали няма да изскочи някое хубаво ревю, където да са включили повечко марки дискове....

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• Автор

32472634.jpg

Добре, ще пробвам с посочените дискове, ще сменя програмата и ще пиша за резултата.

Благодаря за съветите!

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Записвачките на лаптопите са пълни боклуци. На пръв поглед всичко е наред, но записите са пълни с грешки, без значение какви подложки се използват. Тези на Сони (но +R), заедно с НР, са следващите по качество след Вербатим/Тайо, така че не мисля да е от тях. Неро-то също си действа добре. Пробвай да провериш записите за грешки с Nero CD-DVD Speed и дай шотове от резултата. Най-добре проверката да я извършиш не на лаптопа, ами на настолния компютър.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Смених дисковете...и започнах да записвам с Ashampoо....качеството е с една идея по-добро, но пак не е задоволително. Просто ще се откажа да записвам на лаптопа

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.