Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кирилизация на флаш

Featured Replies

Ами въпроса ми е следният..Почнал съм едно проектче на сайт използващ флаш и xml.Като основа ползвам готов сорс, но текста в сайта е на латиница, а когато впиша нещо на кирилица в xml файла не излиза нищо от кирилските знаци, щом стартирам html файла.

До колкото разбирам трябва да сейвам моят XML файл в utf-8 формат, правя го като избера редакция с нотепад и на сейв ас, вместоо ANSI слагам utf-8 и сейвам.

Къде по дяволите е това DYNAMIC TEXT FIELD..........Отварям fla файла си с Adobe.Flash.CS4 и немога да го намеря и немога...а ми трябва, защото там трябва да избера EMBED->INCLUDE THESE CHARACTERS и да въведа знаци на кирилица...

Кажете първо правилен ли е пътя който съм избрал и ако "да", то къде е това DYNAMIC TEXT FIELD (с картинка моля, като за индианец)..А ако не са правилни расъжденията ми, как трябва да постъпя?

Благодаря, за търпението да ми изчитете писанието..ще се радвам на всякаква помощ. :bye:

За съжаление нямам инсталирана версията, на която работиш и това е причината да ползвам картинки, намерени от интернета (аз си карам със старото, но добре познато и вършещо ми работа, поне засега)

Когато си маркирал текстово поле, трябва да виждаш някъде из екрана ти този панел Properties, ако не - го активирай от меню Window.

На първата картинка (там, където пише Static text) се прави смяната на типа на текстовото поле - в твоя случай на Dynamic

adobe-flash-cs4-training-videos.jpg

GUID-A36A5767-7440-44D3-A5E5-C3CCFEB100B8_d0e5148_href.png

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Ами въпроса ми е следният..Почнал съм едно проектче на сайт използващ флаш и xml.Като основа ползвам готов сорс, но текста в сайта е на латиница, а когато впиша нещо на кирилица в xml файла не излиза нищо от кирилските знаци, щом стартирам html файла.

До колкото разбирам трябва да сейвам моят XML файл в utf-8 формат, правя го като избера редакция с нотепад и на сейв ас, вместоо ANSI слагам utf-8 и сейвам.

Къде по дяволите е това DYNAMIC TEXT FIELD..........Отварям fla файла си с Adobe.Flash.CS4 и немога да го намеря и немога...а ми трябва, защото там трябва да избера EMBED->INCLUDE THESE CHARACTERS и да въведа знаци на кирилица...

Кажете първо правилен ли е пътя който съм избрал и ако "да", то къде е това DYNAMIC TEXT FIELD (с картинка моля, като за индианец)..А ако не са правилни расъжденията ми, как трябва да постъпя?

Благодаря, за търпението да ми изчитете писанието..ще се радвам на всякаква помощ. :bye:

Не ползвам Adobe.Flash.CS4, а също не ползвам "нотепад". Определено проблемът идва от него. Това е код на подобна флаш галерия и се вижда, че ползвам кирилица.

<?xml version="1.0" encoding="windows-1251"?>

<gallery>

<settings>

<imagesFolder>images/</imagesFolder>		

<bgImage  alpha="100" source="images/bg.jpg"/>

<image align="center" cornerRadius="5" scaleMode="fill" transitionEffect="fade" useShadow="true"/>

<thumbnail width="60" height="40" cornerRadius="1" alpha="70" outlineColor="0xFFFFFF" outlineColorOnRollOver="0xbababa" outlineColorOnClick="0xff0000" useShadow="true" usePreview="true"/>

<thumbBar scrollSpeed=

"10" position="bottom"/>

<ножица>

</settings>

<items>

<item source="1_02.jpg" description="Вход в комплекса"/>

<item source="2_02.jpg" description="Оградна стена на комплекса"/>

<item source="3_02.jpg" description="Река Йордан"/>

<item source="4_02.jpg" description="Сомовете на Йордан"/>

<item source="5_01.jpg" description="Ритаулно място за покръстване"/>

<item source="6_01.jpg" description="Гръцка група - 2007"/>

</items>

</gallery>

Ползвам AkelPad и съхранявам в края на настройките по този начин и работи на 6.

успех

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.