Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мишката

Featured Replies

Първо искам да предупредя, че не разбирам много от копмютри. Преди няколко седмици вече мишката ми спря да работи без причина. Поразрових се малко, питах приятели, разбрах че няма драйвър за мишката. Търсих някъкви драйвъри в Интернет, но без успех. Нямам представа каква марка е мишката, която имам оптична е, няма някаква марка която да е написана на нея само някакви числа и made in china biggrin.gif самата мишка иначе свети, показва че работи, тъй че проблема не е в свързването, но курсора ми не работи. В Device Manager няма никаква информация за мишка, и изобщо всичко свързано с мишката се е изгубило от компютъра и нямам представа как е станало. Ако може някой да ми помогне ще съм много доволна :) Смятам да заменя изцяло този компютър, защото е вече много стар и мислех че ще се справя с клавиатурата дотогава, но изглежда че няма да е скоро и реших да потърся помощ, ако има начин да проработи мишката.

Благодаря ви предварително! :help::)

Най-вероятно мишката е починала. Вземи на заем от другарче и опитай. Новите мишоци са по 5-15 лв.

Буксата й каква е, кръгла или правоъгълна?

• Автор

аа, да, това забравих да спомена,пробвах с други мишки, които работят на др комп, но на моя не работят. Не е от мишката проблема според мен, компютъра нещо се е прецакал, но не знам защо. Буксата, с която е в момента е кръгла, пробвах и с правоъгълна, не мисля че това има значение

А спираш ли компютъра преди да смениш мишките? И още нещо, тези с правоъгълната букса не тръгват веднага, а за тях се слага драйвер. Обикновено това став автоматично в рамките на минута-две. В някои случаи обаче се налага да цъкнеш няколко пъти next това става или с друга мишка или с местене от клавиатурата.

• Автор

Знам как се свързва мишка biggrin.gif не е от свързването Тази с правоъгълната букса като я пуснах ми тръгна да се инсталира няколко пъти next но накрая ми изписа че не може да намери нещо. Търсеше някакъв диск или да намеря от компютъра някакъв файл, за да се инсталира, но на другия компютър не е търсила нищо такова и се е инсталирала съвсем нормално и затова мисля, че проблема не е в мишката а компютъра иначе всеки, който питах ми казваше,че е от свързването, но всичко е наред.

• Автор

Няма ли някой да предложи нещо sad.gif Някой да знае откъде мога да си сваля драйвър за мишка?

Няма ли някой да предложи нещо sad.gif Някой да знае откъде мога да си сваля драйвър за мишка?

нещата с мишките понякога са толкова шантави, че не мисля че някой ще може да ти помогне от дистанция. Намери най подходящия човек с някакви общи познания да дойде на место. Ще трябва да порови очевидно преди да се появи резултата

Не мога да разбера какви драйвери за мишки ви гонят. Всички базови мишки (тези от 10-15 лв) се инсталират на кмпютър или лаптоп без наличие на никакви допълнителени драйвери освен тези които идват с Windows-а. Друг е въпроса ако вече е "осрано" положението с Windows-а. Така де вземи си USB мишката, преинсталираи си машината и виж дали работи - ако не помисли си за хардуерен проблем (дъно най-вероятно)

Пробвай с usb мишка. Пробвай и с твоята, ама зареди от някой диск с линукс например.

а може да ти е забил порта на мишката. проблема се решава като изключиш компютъра от контакта за 2 минути (пак казвам от контакта щото има компютри на които портовете -usb, ps2 остават под напрежение при shutdown) адали твоите портове остават да работят се разбира по това дали мишката свети като се спре компютъра. пс2 мишка и клавиатура се сменят само на спрян компютър - ако се сменят във уиндоус няма да будат открити от операционната система...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.