Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Аудио драйвер

Featured Replies

Търся аудио драйвер на Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

за Windows XP Service Pack 3 :wors:

Desktop или laptop ти е пц-то ? Защо не влезеш в сайта на производителя и да го изтеглиш оттам ?

• Автор

Desktop търсих струвах правих и неиска и неиска..

Desktop търсих струвах правих и неиска и неиска..

Пробвай да си свалиш универсални драйвери за XP. С тях трябва да стане. Когато работех като системен аднимистратор много ми помагаха тези драйвери.

В сайта на прозводителя на дънната платка 150% го има драйвера (стига да говориш за вграденото аудио :help:). До колкото виждам не е никакъв Realtek а SoundMax (съдя по абривиатурата - AD). Както и да е - ако не го намираш, дай си найменованието на дъното + версията (ревизията) му.

• 7 месеца по-късно...

Темичката е стара но все пак да попитам. Имам същата карта и ми трябва драйвер за виста или 7. Май въобще не съществува такъв драйвер...Някакви идеи да имате защото даже и заместител няма.

Темичката е стара но все пак да попитам. Имам същата карта и ми трябва драйвер за виста или 7. Май въобще не съществува такъв драйвер...Някакви идеи да имате защото даже и заместител няма.

Какво значи "същата карта"...!? Напиши точния модел на картата (ако не е вградена),или точния модел на дъното (ако е вградена).

Картата е вградена. С лаптоп съм,точния модел на картата е Analog Devices AD1981B(L) @ ULi/ALi M5451 AC-Link Controller Audio Device PCI. (не е съвсем същата но чипа е един и същ,следователно и драйвъра ако има такъв ще е еднакъв)

Картата е вградена. С лаптоп съм,точния модел на картата е Analog Devices AD1981B(L) @ ULi/ALi M5451 AC-Link Controller Audio Device PCI. (не е съвсем същата но чипа е един и същ,следователно и драйвъра ако има такъв ще е еднакъв)

Щом става дума за лаптоп,напиши точния модел на лаптопа за да търсим на сайта на пройзводителя му.Драйвери се търсят първо там,а от значение е пълното наименувание на модела с всички букви и цифри след него.Това което си дал не върши работа.

от сайта на азис, доста боклуци на азис са с такъв звук

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ами ето ти мойто 10 годишно дъно:QDI synacti x 2EP Intel Ac97(баш soundmax),нито Виста,нито Седем успяват да пробутат някакъв драйвер(под 2000/експи се разпознава без грешка)...не е само асус.

Ами ето ти мойто 10 годишно дъно:QDI synacti x 2EP Intel Ac97(баш soundmax),нито Виста,нито Седем успяват да пробутат някакъв драйвер(под 2000/експи се разпознава без грешка)...не е само асус.

Ами вероятно точно защото е 10 годишно,от екипа на М$ не са предвидили да "претъпкват" пакета си с драйверите му...още повече че е безсмислено да се инсталира някоя от новите ОС на толкова стар хардуер.Не казвам нищо лошо за стария хардуер,защото много хора още са с подобен,но е неудачно според мен една 80 годишна старица да си облече къса поличка и с близалка в ръка да тръгне на училище...Моето правило е,че съответния хардуер работи най-добре с ОС от времето на създаването му!

И аз търся безуспешно драйвери за soundmax за windows 7 ама няма, за виста също няма. Analog Devices AD1888 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97

Дъното е от 2005-а и съвсем не прилича на 80 годишна старица, по скоро на улегнала дама около 30-те icon_rolleyes.gif

И аз търся безуспешно драйвери за soundmax за windows 7 ама няма, за виста също няма. Analog Devices AD1888 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97

Дъното е от 2005-а и съвсем не прилича на 80 годишна старица, по скоро на улегнала дама около 30-те icon_rolleyes.gif

Кой е модела на дъното,пробвал ли си с това?

http://www.opendrivers.com/driver/239645/analog-devices-ad1885-ad1980-ad1981a-ad1981b-ad1985-driver-v5.12.01.5240-windows-2000-xp-free-download.html

Виж дали това няма да ти помогне

не стават, тези не са за vista/7 Ще сложа някаква карта на PCI със съвместими драйвери и решавам проблема

дъното е asus p4p800-x

Редактирано от megatone (преглед на промените)

ами кажете че търсите за седмицата... още първия път щях да ви пиша че ще слушате звука през крив тонколон... просто няма драйвери нито за глиста нито за 7... а тия дето са правели драйверите не са чували такова понятие wdm, че да сложите от по стар win...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте,извинявайте за закъснелия отговор.

Лаптопа е Hp Compaq nc4010,дъното не е 10 годишно а 5 немога да рзбера защо няма драйвери,като нц4010 и нц4200 излезаха едновременно, моя няма драйвери а за нц4200 са пуснали. В сайта на прозиводителя няма нищо по различно от Хп.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.