Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука на вградените speaker-и

Featured Replies

Здравейте,

преди 2 дни си купих лаптоп - Dell. Всичко беше точно по отношение на звука, до момента в който не реших да свържа лаптопа с уредбата с кабел. Вчера цял ден слушах музика от уредбата и вечерта, когато реших да махна кабела, за да използвам звука от самия лаптоп - греда. Няма звук. Изчетох много по темата от различни форуми и пробвах повечето от предложенията. В крайна сметка имам звук, но става по следнич начин:

1. Включвам лаптопа - няма звук.

2. Отивам в Control panel-a - Device Manager - Sound Controllers

3. Там има 2 възможности: High Definition Audio Device и IDT High Definition Audio Codec

като и 2те са Enable

4. Давам Disable на IDT High Definition Audio Codec - изисква задълвително Restart, рестартирам и пак няма звук

5. След рестарта отивам на същото място и давам Enable на IDT-то и има звук.

По-странно от това - здраве му кажи - наистина не разбирам къде е проблемът и какво трябва да направя, за да не преминавам всеки път през тази, меко казАно, абсурдна "процедура".

Много ще съм благодарна, ако можете да помогнете.

Хм, IDT има ли контролен панел? Ако има, виж в настройките дали има "Enable Jack Monitoring". Не съм сигурен дали тази функция съществува на лаптопите, но ако я има - разреши Jack Monitoring...

• Автор
Хм, IDT има ли контролен панел? Ако има, виж в настройките дали има "Enable Jack Monitoring". Не съм сигурен дали тази функция съществува на лаптопите, но ако я има - разреши Jack Monitoring...

IDT-то си има отделна иконка в Control Panel-а, но не смеех да бърникам там. За отделния контролен панел ли говориш или за опциите, които ми дава при Device Manager - IDT с десен бутон?

IDT-то си има отделна иконка в Control Panel-а, но не смеех да бърникам там. За отделния контролен панел ли говориш или за опциите, които ми дава при Device Manager - IDT с десен бутон?

Имам предвид контролния панел на IDT, който би трябвало да бъде настроен както трябва. Не виждам проблем да се поогледа. Виж как е при мен (имай предвид, че снимката е от настолен компютър), има тази възможност -> Enable Jack Monitoring.

14jcnih.jpg

• Автор

Разгледах навсякъде обаче няма Jack Monitoring sad.gif...

Ето го при мен - Извинявай за ужасното качество - ще направя нова ей сега

Ето при мен има някакви опции отстрани за всеки Jack...

post-240178-1249733452_thumb.gif

post-240178-1249733861_thumb.jpg

Редактирано от b.dramliyska (преглед на промените)

Разгледах навсякъде обаче няма Jack Monitoring sad.gif...

..........

Edit: При теб като че ли е разрешен Jack Monitoring.

P.S. Aко искаш, погледни дали на сайта на Dell има по-нова версия за IDT Audio driver за твоя модел. Виж: тук.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор
Edit: При теб като че ли е разрешен Jack Monitoring.

P.S. Aко искаш, погледни дали на сайта на Dell има по-нова версия за IDT Audio driver за твоя модел. Виж: тук.

Да деинсталирам ли това, което имам в момента?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.