Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Hitachi - въпроси

Featured Replies

Моделът е 10EH1, но това може би няма значение, оказа се, че нещо не ми ясно по управлението с дистанционното, не съм чак такъв лаик, но все пак дайте ми идея, най вече от личен опит за настройките му при охлаждане кое е по добре auto или ръчно охлаждане, при auto-то гледам има само три деления 1,2,3 нагоре и надолу, предполагам какво означават, но все пак .. Благодаря предварително !

Добре де .. ауто ... това на вентилаторите ли го имаш в предвид ? защото ако е ауто на режима - тогава климата възприема , че тъсиш постоянна температура , доколкото си спомням се счита 24 градуса и се мъчи да ги държи - ако е топло пуска студено , ако е студено - пуска топло а ако е нормално - пуска обиране на влагата :rolleyes: Демек - тъси си начин да се изплаща и да работи . Затова Принципно е добре да Му се каже какво искаш студено или топло БЕЗ да му мисли много много ;) Относно вентилаторите - то е ясно , ако са на ауто то духат с сила , която е пропорционална на разликата между това, което е В стаята и това , което искаш да постигнеш. Демек , ако искаш 20 градуса я в стаята е 30 отначало се "напъва" да духа и колкото повече се доближава до 20 , толкова по леко духа ....това е Публикувано изображение

• Автор

Добре де .. ауто ... това на вентилаторите ли го имаш в предвид ? защото ако е ауто на режима - тогава климата възприема , че тъсиш постоянна температура , доколкото си спомням се счита 24 градуса и се мъчи да ги държи - ако е топло пуска студено , ако е студено - пуска топло а ако е нормално - пуска обиране на влагата ;) Демек - тъси си начин да се изплаща и да работи . Затова Принципно е добре да Му се каже какво искаш студено или топло БЕЗ да му мисли много много :) Относно вентилаторите - то е ясно , ако са на ауто то духат с сила , която е пропорционална на разликата между това, което е В стаята и това , което искаш да постигнеш. Демек , ако искаш 20 градуса я в стаята е 30 отначало се "напъва" да духа и колкото повече се доближава до 20 , толкова по леко духа ....това е Публикувано изображение

auto не е препоръчително един вид за него ..да не му мисли:)

и все пак ме човъркат тези 1,2,3 градуда нагоре надолу при auto-то

"Относно вентилаторите - то е ясно , ако са на ауто то духат с сила , която е пропорционална на разликата между това, което е В стаята и това , което искаш да постигнеш"

тоест което е настроено от мен ли ? например сега ми е на 26 градуса

и още един въпрос, тъй като какбелът е къс, ползвам удължител, това в книжката е забранено, но все пак, мога ли

да имам някакви главоболия ?

Инверторен ли е или обикновен . Ако е обикновен и говориш за функцията , която управлява вентилатора на вътрешното тяло , го позиционирай на -ръчно- МАХ (ако не ти е много шумно) . Това е най доброто за климатика , иначе си го намалявай увеличавай твоя работа. Процесора , който управлява се грижи за това.

и още един въпрос, тъй като какбелът е къс, ползвам удължител, това в книжката е забранено, но все пак, мога ли

да имам някакви главоболия ?

Ако удължителя ти е с достатъчно сечение на проводника, надеждно и надлежно занулен и е без да е с някакви нагорели контакти и прочие , само един дебил би намерил повод да се заяде за гаранцията .. проблема е нулев от техническа гледна точка.

относно градусите на "аутото" ами при старите клими тази темепратура ( на ауто ) беше зададена и не се променяше , сега твоята са я направили по френдли ...нищо особено.

За вентилаторите: Идеята на автоматичните вентилатори е да регулират "грубо казано " количеството студ/топлина която отдава климатика и автоматично да се настройват според нуждите , които има. т.е БИ трябвало , ако настроиш климатика на 20 градуса а вътре е 30 , вентилаторите да духнат на пълна тяга и постепенно да понамалеят до номиналното положение, но ако го сложиш на 27 , трябва да духнат евентуално силно и след това доста бързо пак да намалеят до оптимума ...затова казвам и пропорционално. Както е казал колегата отгоре , ако ги сложиш на максимума, обикновенно климатика охлажда някак си по добре ;) заради нарасналия обем на въздуха през него .... въпрос на усещания ;)

• Автор

Ако удължителя ти е с достатъчно сечение на проводника, надеждно и надлежно занулен и е без да е с някакви нагорели контакти и прочие , само един дебил би намерил повод да се заяде за гаранцията .. проблема е нулев от техническа гледна точка.

не, притесненията не ми бяха от гледна точка на гаранцията , а на сигурността,

все пак да го забранява производителя (както е в книжката)

а иначе го взех от специализиран магазин, 8 лева, 5 метра

(щото имам и един саморъчен де :clap: )

а иначе за работатата на вентилатора и температурата с много

грешки и проби всичко ми се поизясни ...

последен въпрос - от гледна точка на икономичността, грешка ли е дето го пускам и спирам честичко

в горещите дни? някак си не мога да издържам на постоянното духане

Ами не е указано колко пъти трябва да се спира и пуска, ама и твоето не го разбирам :

ако го спираш заради духане защо не намалиш вентилаторите 1 и защо си го сложил на глупаво място 2

ако е заради икономичноста ..... ми сложи го на по висока температура и дерзай Публикувано изображение ако ли и така не става , защо си се набутал с климатик ? :angry:

• Автор

ако ли и така не става , защо си се набутал с климатик ? :lol6:

заради пенсионерите във входа ..спряха парното Публикувано изображение

а втора поред зима с духалка, тц ..мерси ..

• 3 години по-късно...

Днес видях в "Зора" Hitachi RAS/RAC 25 FH7 на промоция 1000лв. с монтажа. За съжаление никъде в нета не откривам информация за такъв модел. Ако някой може да помогне, като каже дали има такъв модел или е грешно изписан.. И каква е разликата между него и 25 FH6, и дали е по-добър избор от LG S09AT.

• 1 година по-късно...

здравеите искам да попитам които има климатик

Hitachi дали са доволни от тази марка

здравеите искам да попитам които има климатик

Hitachi дали са доволни от тази марка

Само от ,,марка,,не може да се съди и е много общо и неправилно казано.Аз съм с марка Mitsubishi и съм повече от доволен-същото ще ти кажат и притежателите на климатици с марка Hitachi,както и за всяка друга такава! В общи линии зависи от това какъв клас е климатика.А за марки---според мен едни от -най добрите са на Daikin---но пак е малко несериозно да се съди по ,,марката,,...

Както и при всички ,,електроуреди,,зависи от какъв клас са...

Малко повече инфо за  нуждите Ви и бюджет няма да е излишно...

• 3 години по-късно...

Първият ми климатик е Hitachi RAS-5142CH. Някъде от миналия век. Желязно "добиче", вече няма такива. Сега погледнах хартиите - външно тяло 38kg срещу 25 на прехвален турско-чешки DAIKIN.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.