Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ВНИМАНИЕ! Плесио доказано мамят клиентите си!

Featured Replies

Не се лъжете по цената, че там го продават по-евтино... Разбира се че и аз съм гледал цената, но не бих веднага хукнал заради това.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, уважаеми съфорумци, жертвам си спокойствието за тази вечер, с цел да ви отворя очите какви измамници ни дебнат в дебрите на родната IT индустрия.Има много теми и много недоволни от сервиза на Плесио, като някои от тях са сред най-уважаваните членове на форума.Сега ще ви разкажа какво ми се случи.Текстът на темата е пуснат и другаде.

По препоръка на продуктовия мениждър, Радослав Станков-Rahzelcho, си бях купил 2 х 1 GB DDR800 MHz Transcend aXe RAM, с доживотна гаранция.Преди седмица машината ми тотално отказа да работи.С изненада открих, че RAМ е причината, и поисках замяна, тъй като паметите дори не тръгваха.Съчетах ходенето ми до магазина им с моите бизнес ангажименти в София.Момчето от сервиза ми каза да изчакам 10 минути, при което мина цял час.Шофьорът ми звъни нервно, трябва да тръгваме към Варна да се отчитаме от курсовете, аз си говоря с него, а техниците ми се месеха в разговора, и ме обвиниха в неуважение.Мина още 1 час, при което, със слагането на друга памет (видях го с очите си), с голямо мъчение, паметите привидно тръгнаха.Минаха си теста, и аз заподозрях измамата (още преди това по телефона се оправдаваха, че нямали с какво да ми я сменят).Попитах дали това са default settings, auto, при което и двамата техници (нямаха визитници, не зная имената им) кимнаха.Влизам в BIOS, и...какво да видя, ръчни тайминги и набичен волтаж.Попитах техника как смее да лъже старши експерт в очите, оня пребледня и се махна, дойде друг техник.При задаване на 1, 8 V и рестарт на екрана се появиха куп грешки и надписи, и ми бе отказано да ги пуснат на auto settings by spd, и бях изгонен индиректно от магазина.Бях изнудван за пари, за диагностики, и за ново дъно, а моето ASUS P5E@Intel X38 chipset си работи безотказно с два други комплекта памети, минавайки 18-часов Memtest.Паметите след двучасов зор, не тръгнаха в магазина на 1, 8 V, auto timings.Оправдаха се с несъвместимост, но на опаковката производителят гарантира 100 % съвместимост (царят дава-пъдарят не дава...) Те са трима, аз съм един, но нямам полза да ви лъжа.Бях обиждан и набеден за най-големият n00b, при желание ще копирам хронологията с мениджъра.Изобщо не ги интересува, че закъснявах, предвид, че грешката се видя при старт, а предварително се бях обадил по телефона и бях предупредил, те казаха да заповядам в магазина.Бях обвиняван какъв пишман клокър съм бил, как не съм искал да си призная, че съм ги смазал от волтаж (не зная да има такъв термин, може би напрежение е искал да каже "техникът"...) и какво ли не още.Може ли такива кокошкари да лъжат хората, които са си платили своето, и са били коректни, изпълнявайки своята част от задълженията...Това се нарича документна измама.

Та, ето ви, мили съфорумци, колко жалки гръцки номера видяхме.От грък по-голям мошеник няма, ние затова отдавна приключихме отношенията с гръцки фирми.Заради високомерното отношение и измамата започнах много жестоки мерки.Подобна тема, с прикачен видеоклип, който ще накара техниците да замръзнат на местата си, ще има в още 3 големи БГ форума (в hardwarebg вече я има ),Xtremesystems forums, Anandtech forums, материал в Youtube, няколко други световни форума, както и в няколко десетки гръцки форума, на гръцки език (преводачът ми го владее перфектно).Отделно, заради измамата, съм уведомил Transcend, заради злоупотреба и дезинформация, че уж Плесио били оторизиран сервиз, а те НЕ СА.Паметта ще бъде заснета с видеокамера как се тества в истинския оторизиран сервиз, и качена в интернет.Вече се опитаха да ме измамят, няма да им позволя пак-най-много да сложат друга памет в хиийтспредърите на моята и така да я подкарат...За финал, днес внесох жалбата в КТЗП, уведомил съм няколко медии, както и съм уредил една ху-у-у-убава данъчна проверка на въпросното магазинче, тъй като забелязах някои нередности в процедурите им на работа.И други мерки съм взел, но стига съм подсказвал.Целта на темата беше ясно, и с факти, а не със скандали и приказки, да видите що за пирамида е Плесио, и как се отнасят с клиентите си.Аз за 2000 лв си харесах неща оттам, много се радвам, че не избързах (Auzentech Prelude, WD 2TB, EVGA X58 LE, DDR3 OCZ 6GB, и един GSM )

Евала-голям си!Абсолютни измамници са от Плесио,имах преди няколко месеца същия проблем.Купих Ram 3GB DDR3-1333 Intel Ci7 Ram Kit По заявка - работеха точно 2 дена и до там,не ми се говори като отидох в сервиза какви неща се казаха и как аз съм ги "Изгорил" също като теб. Съгласен съм с коментара на един user където каза,че по-малките квартални магазинчета си вършат определено по-добре и профисионално работата!

...ако не си наясно точно какво търсиш и на каква цена би го платил,попадаш в "зоната на здрача"...

Буквално. Единственият вариант е да разопаковаш преди да купиш. А да поръчваш онлайн от там си е като руска рулетка. Малко ме съмнява в Гърция, където са силно реномирана фирма, да постъпват по същия начин. Мултиизмама са същите смешници. Тъпо е, че доста производители на техника имат категория "източна Европа", която е по-евтина и нашите прекупвачи зареждат само с нея. А пък тази стока официално я няма по сайтовете на производителите, защото нямат особено желание да инвестират в актуална база данни за източна Европа. Техномаркет и те зареждат така...

Прочетох темата с голям Ентерес. Още повече, че Плесио не са ми толкова далече и съм ходил там не един път. Пределно ясно ми е какво е положението в Плесио. Консултантите са там колкото да има персонал. Съседите им Мултирама са още по зле. Супер надути и високомерни. Грам понятие си нямат от това, което продават. Разбира се за всеки е различно. За някой обслужването в Плесио може да е на ниво. Въпрос е и на късмет. Ако попаднеш при някой, който си разбира от работата и помага с желание... Нещата са по лесни и за двете страни. Доста склонен съм да повярвам на това, което го пише Fixt00l. Още повече, че на тях не им пука за клиента, защо дори и един да си тръгне недоволен магазина постоянно има клиенти. Струва ми се, че някой трябва да направи една тема, в която всеки да сподели впечетленията си за различните магазини.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

От големи магазини избягвам да купувам каквото и да е, защото качеството на обслужване в повечето е под всякаква критика и гледат да те изпързалят много.

Пазарувам си от малки магазинчета, сервизи и т.н и съм много по-доволен от тях.

В някои от тях съм направо редовен клиент http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мултирама и Плезио пазарувам само когато няма в другите магазини.Не ми се е налагало да търся гаранция от тях,но пък съм търсил гаранция от Ресет и Мост - те са изключително коректни нищо , че вносители и големи играчи на БГ пазара на ИТ. Засега основно пазарувам от тях и съм много доволен от тях - Ресет и Мост :baby:

• 9 месеца по-късно...

Бях много доволен от магазина на Плесио,препръчвах го на близки и колеги.Но вече не е така-разочарование,за радост все още не пълно.Появи се дребен проблем с гаранционното ми PS-единия вход за микрофона не сработваше винаги.Беше ми заявено,че е въстановен на 90%,но не на 100.На въпроса ми:Защо,след като сте длъжни,да не би да твърдите,че съм го екслоатирал неправилно.Може би съм вкарвал жака с неправилна скорост или под неправилен ъгъл?!Отговор не получих.Когато се прибрах вкъщи с компютъра установих,че са ме излъгали,входа на микрофона работеше точно на 0%.Останалите три входа,които до този момент работеха перфектно,също работеха на 0%.Бесен,прочетох в интернет какви са моите права,когато некоректен търговец отказва да отстрани гаранционен дефект.Върнах се в магазина,написах оплакването се в Книгата за жалби,и поисках да говоря лично с управителя на магазина,Е,тогава в интерес на истината проблема ми беше решен-лично управителя се зае да ми поправи компютъра.Ако,обаче си бях замълчал щях да "пия една студена вода".И с особено безпокойство се надявам да не появи друг до края на гаранцията.

Редактирано от Georgi Chobanov (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Наложи ми се отново да посетя сервиза на Плесио,но този път обслужването беше коренно различно от изразеното в горното мнение-останах много доволен.Може би,просто тогава съм попаднал на грешен човек.И този случай не е достатъчна причина да си променя доброто отношение.Така че със сигурност отново ще ползвам услугите на Плесио.

Здравейте, уважаеми съфорумци, жертвам си спокойствието за тази вечер, с цел да ви отворя очите какви измамници ни дебнат в дебрите на родната IT индустрия.Има много теми и много недоволни от сервиза на Плесио, като някои от тях са сред най-уважаваните членове на форума.Сега ще ви разкажа какво ми се случи.Текстът на темата е пуснат и другаде.

По препоръка на продуктовия мениждър, Радослав Станков-Rahzelcho, си бях купил 2 х 1 GB DDR800 MHz Transcend aXe RAM, с доживотна гаранция.Преди седмица машината ми тотално отказа да работи.С изненада открих, че RAМ е причината, и поисках замяна, тъй като паметите дори не тръгваха.Съчетах ходенето ми до магазина им с моите бизнес ангажименти в София.Момчето от сервиза ми каза да изчакам 10 минути, при което мина цял час.Шофьорът ми звъни нервно, трябва да тръгваме към Варна да се отчитаме от курсовете, аз си говоря с него, а техниците ми се месеха в разговора, и ме обвиниха в неуважение.Мина още 1 час, при което, със слагането на друга памет (видях го с очите си), с голямо мъчение, паметите привидно тръгнаха.Минаха си теста, и аз заподозрях измамата (още преди това по телефона се оправдаваха, че нямали с какво да ми я сменят).Попитах дали това са default settings, auto, при което и двамата техници (нямаха визитници, не зная имената им) кимнаха.Влизам в BIOS, и...какво да видя, ръчни тайминги и набичен волтаж.Попитах техника как смее да лъже старши експерт в очите, оня пребледня и се махна, дойде друг техник.При задаване на 1, 8 V и рестарт на екрана се появиха куп грешки и надписи, и ми бе отказано да ги пуснат на auto settings by spd, и бях изгонен индиректно от магазина.Бях изнудван за пари, за диагностики, и за ново дъно, а моето ASUS P5E@Intel X38 chipset си работи безотказно с два други комплекта памети, минавайки 18-часов Memtest.Паметите след двучасов зор, не тръгнаха в магазина на 1, 8 V, auto timings.Оправдаха се с несъвместимост, но на опаковката производителят гарантира 100 % съвместимост (царят дава-пъдарят не дава...) Те са трима, аз съм един, но нямам полза да ви лъжа.Бях обиждан и набеден за най-големият n00b, при желание ще копирам хронологията с мениджъра.Изобщо не ги интересува, че закъснявах, предвид, че грешката се видя при старт, а предварително се бях обадил по телефона и бях предупредил, те казаха да заповядам в магазина.Бях обвиняван какъв пишман клокър съм бил, как не съм искал да си призная, че съм ги смазал от волтаж (не зная да има такъв термин, може би напрежение е искал да каже "техникът"...) и какво ли не още.Може ли такива кокошкари да лъжат хората, които са си платили своето, и са били коректни, изпълнявайки своята част от задълженията...Това се нарича документна измама.

Та, ето ви, мили съфорумци, колко жалки гръцки номера видяхме.От грък по-голям мошеник няма, ние затова отдавна приключихме отношенията с гръцки фирми.Заради високомерното отношение и измамата започнах много жестоки мерки.Подобна тема, с прикачен видеоклип, който ще накара техниците да замръзнат на местата си, ще има в още 3 големи БГ форума (в hardwarebg вече я има ),Xtremesystems forums, Anandtech forums, материал в Youtube, няколко други световни форума, както и в няколко десетки гръцки форума, на гръцки език (преводачът ми го владее перфектно).Отделно, заради измамата, съм уведомил Transcend, заради злоупотреба и дезинформация, че уж Плесио били оторизиран сервиз, а те НЕ СА.Паметта ще бъде заснета с видеокамера как се тества в истинския оторизиран сервиз, и качена в интернет.Вече се опитаха да ме измамят, няма да им позволя пак-най-много да сложат друга памет в хиийтспредърите на моята и така да я подкарат...За финал, днес внесох жалбата в КТЗП, уведомил съм няколко медии, както и съм уредил една ху-у-у-убава данъчна проверка на въпросното магазинче, тъй като забелязах някои нередности в процедурите им на работа.И други мерки съм взел, но стига съм подсказвал.Целта на темата беше ясно, и с факти, а не със скандали и приказки, да видите що за пирамида е Плесио, и как се отнасят с клиентите си.Аз за 2000 лв си харесах неща оттам, много се радвам, че не избързах (Auzentech Prelude, WD 2TB, EVGA X58 LE, DDR3 OCZ 6GB, и един GSM )

Здравейте скъпи съфорумци аз доста неща съм си закупувал от ПЛЕСИО и на няколко пъти ми се е налагало да ходя за рекламация и са ми ги сменяли винаги само веднаж доплатих защото харда който си харесах беше малко по скъпичък.До сега никога не ми се е случвало от сервиза да не са коректни с мен много са били любезни и са ми обеснявали винаги.Истината е, че Плесио отдавна продава на нормални цени и доста си коригираха политиката, за разлика от Мултидрама, където се чудя как въобще влизат хора още. Вярно, че някои неща са малко по-скъпи от други магазини, но има стоки, които пък никъде не можеш да ги намериш другаде, като маркови захранвания, памети. Карти и дъна EVGA например, части за водни охлаждания, абе примери много. Освен това гаранциите там се ПРИЗНАВАТ, при това на момента, а не да те мотаят като идиот. Отиваш и си взимаш директно от щанда нова част с доплащане примерно или без. Дано не прозвучи като реклама, но фактите са такива. Изпитал съм ги на гърба си.

А като се налага да ти върнат пари за нещо, какво е положението?

По - принцип никъде не връщат пари за закупена стока и не само в плесио е така а навсякъде.Ако искаш да върнеш дадена стока тя се заменя за нещо близко до твоето или ако е по скъпо се доплаща за него.Никъде не се връщат пари.

И към мен хората от сервиза са били винаги коректни.

По - принцип никъде не връщат пари за закупена стока и не само в плесио е така а навсякъде.Ако искаш да върнеш дадена стока тя се заменя за нещо близко до твоето или ако е по скъпо се доплаща за него.Никъде не се връщат пари.

Говориш глупости. Това, че ти не знаеш правата си, не означава, че няма да те прецакват. Пари СЕ връщат, когато нямат същия продукт и потребителят не е съгласен на замяна с друг. Съвсем спокойно можеш да си търсиш правата, но в повечето случаи не се налага. Да, болшинството гнусни търгаши винаги първо пробват да прецакат клиента, но като им вдигнеш скандала вадят парите.

Говориш глупости. Това, че ти не знаеш правата си, не означава, че няма да те прецакват. Пари СЕ връщат, когато нямат същия продукт и потребителят не е съгласен на замяна с друг. Съвсем спокойно можеш да си търсиш правата, но в повечето случаи не се налага. Да, болшинството гнусни търгаши винаги първо пробват да прецакат клиента, но като им вдигнеш скандала вадят парите.

Три дни минали ли са мандалото хлопва.Май така беше.

Три дни минали ли са мандалото хлопва.Май така беше.

До три дни имаш право да върнеш стоката, ако не отговаря на очакванията ти. Дори, ако се взима през интернет, мисля, че бяха 7 дена. Но там не съм проучвал как точно стои въпроса. Виж за връщането на парите ми се случва често. Дори миналата седмица едно дъно с полуотлепен чипсет, на което му оставаха още два месеца и половина гаранция (от 3 години) го върнахме и понеже няма как да ни го сменят, ни върнаха точно толквоа пари, колкото бяхме платили при покупката. И това не е единичен случай, има средно по един на два месеца. Дори в момента ако ти се прецака харда, фирмите предпочитат да връщат пари, защото новите хардове са около 3 пъти по-скъпи заради наводненията в Тайланд.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

...Дори, ако се взима през интернет, мисля, че бяха 7 дена. Но там не съм проучвал как точно стои въпроса...

Така. Оказа се, че клиентът има право да върне стоката в рамките на 7 работни дена, без да дава обяснение, като не нарушава търговският й вид.
  • 5 години по-късно...

Честно казано и аз не съм доволен. Не само защото ми се иска да живеем, както в Швейцария.

Разлепи ми се дисплея на телефона. При което ми казаха от сервиза на Плесио да го занеса в сервиза на Теленор, с който всъщност работят, за да не чакам и за да се разбера дали мога да го сменя за друг. А също и защото така задължително съм щял да получа друг апарат за перида, в който ще съм без моя.

Добре, че се обадих в сервиза, който е се намира в Младост. От там ми казаха, че изобщо не работят с крайни клиенти и нямат никаква практика да дават резервен апарат. Естествено, трябвало да отида пак в Плесио и да си оставя телефона там.

Все си мисля, че тази работа може да бъде по-добре организирана!

• 3 години по-късно...

Страхотно съм разочарован от (не)приятелите от Плесио. За Нова година  купих на детето Нинтендо Суич. След 41 дни спря да зарежда и аз естествено го занесох в сервиза, без нито една драскотина и нарушение на гаранционните условия. Но, познайте - след месец се връща , след престой в Гърция,  с ОТКАЗАНА гаранция - появила се механична повреда, след като оторизираните специалисти го отворили.

В магазина за рекламация или замяна  въобще и не смятат че съществува,  но срещу близо 200 евро могат да го поправят ( в Гърция). Конзолата още е при тях.

Да, само че аз, унижения баща, независимо от сумата, ще предприема необходимите правни действия за да докажа на тарикатите, че и в България хората имат право и възможности.

Епопеята започва, ако ви е интересно,  може да следите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.