Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой от двата лаптопа е по-добър?

Featured Replies

Здравейте!

Старото ми лаптопче HP Pavillion dv6000 умря окончателно и е време да си взема нова машинка. Спряла съм се на два модела на Acer, но не мога да преценя кой от тях е по-добър. Ето ги и тях:

Acer Aspire 5737Z

Intel Core 2 Duo T6500(2M Cache, 2.10GHz, 800MHz FSB)

2GB(2x1024) DDR2, 1066Mhz

NVidia GeForce 9400M G с 256МВ собствена памет

320GB SATA 5.400rpm

Acer Aspire 5738ZG

Intel Pentium Dual Core T4200(2.00GHz, 1M L2 Cache, 800MHz FSB)

4GB(2x2048) DDR2, 800Mhz

ATI Mobility RadeonTM HD 4570 с 512 собствена памет

500GB SATA 5,400 rpm

И двата лаптопа са на цена около 1050лв. Разликата им е 20лв.

• Автор
За какво ще се ползва ?

Ще се ползва за филми, музика, интернет, игри не играя, но предпочитам да е с отделна видеокарта и интелски процесор. Ако имате някакво друго предложение със сходни параметри и цена до 1200лв. максимум може да го споделите ;)

Благодаря

Само да те попитам, закакво подяволите ти е Асер за 1200 лв?! Асер са такива боклуци, че няма накъде! Ако искаш качество вземи си АСУС, НР, Тошиба....

• Автор

Не казвам, че търся точно Асер, просто тези два модела ми харесаха като конфигурация. Колкото до марката имах вече HP и едва изкара година ползване, доста Асери са го надживяли. Така, че вече не вярвам в качеството на която и да е марка, по скоро мисля че е до късмет. Всяка марка има добри и лоши модели, дори нов Dell съм виждала да дава дефекти. Пак повтарям ако имате предвид някаква друга конфигурация, на която и да е марка ще съм благодарна ако ми я предложите :)

Задължително, и несъмнено вторият е по-добър, с оглед на видеокартата, на доста по-качествното възпроизвеждане на CFAA, edge detection, hd content noise reduction, и 500GB диск, а тия филми са си цифра, в гигагабайти...Първият няма никакво реално предимство пред втория.Иначе, прави са хората, моделите на Азиса (ASUS) са поне с две идеи по-качествени, изпипани и надеждни.

• Автор

Може би ще се откажа от Асер sad.gif , но пък предлаганите модели на Asus в момента не могат да ме заинтересуват.

А какво ще кажете за този модел на Toshiba:

Toshiba Satellite A200-23k

Intel Centrino Core 2 Duo T5450(1.67GHz, 2M L2 Cache)

2GB(2x1024) DDR 667Mhz

160GB SATA 5400rpm

ATI Mobility Radeon HD2600

Идва малко повече пари - 1260лв. Какво е мнението ви за Toshiba?

Има и вариант на този модел с 360GB памет.

Същият боклук, но на дори по-висока цена, и Acer, и Тoshiba се правят от един и същи производител-Compal.По-добре Acer, че е по-модерен.

За изискванията които имаш почти всеки лаптоп би ти свършил работа. Toshiba са твърде прехвалена марка. ПО - висока цена за няма нищо. С HP виждаш какво става. Даже този твоя модел цялата серия са с дефектни дъна. Дават проблеми с wireless-a, не искат да се включват... ти ги знаеш вече тези неща. Ако лаптопа е при тебе мога да ти дам два три съвета как да се опиташ да го подкараш и да те изкара още малко време. Acer напоследък направиха доста добри модели. На мен като цяло ми харесват защото са много добре направени. Повечето модели не греят много, а поддръжката им е много лесна понеже се разглабят изключително лесно.

В заключвнив в твоя случай гледай гаранцията да е колкото се може по голяма и процесора да е интелски. Другите неща едва ли имат значение за твоите изисквания. Асус са доста добра марка, както и Fudjitsu имат някой модели които си заслужават, ако не са ги изкупили вече, защото им намаляха цените.

Toshiba е поне с 3 класи над Acer, по-скъпи са и има защо :blink: Acer бил по-модерен - хахахаха, това че са евтинджоси и масово се купуват заради това, не значи, че са модерни. Много рядко да чуя някой да се оплаче от Тошиба, а от Ейсъри - поне половината хора които познавам с такива лаптопи имат проблеми - я диск изгори, я памет, я USB портовете.

Фирмата Acer не е производител на хард дискове. Те ги купуват готови и просто ги слагат в лаптопите си. А това ,че били по модерни може би колегата има предвид дизайна, които според мен трябжа да е последното нещо което да играе роля при покупка на лаптоп.

Аз ползвам посочения ноутбуук от подписа ми и съм изключително доволен!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.