Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В какво живеем , Демокрация или Комунизъм ? и още нещо

Featured Replies

Здравейте приятели.

Искам да ви питам дали това което става днес е Демократично или е "Стар Комунизъм" под ново Име - Демокрация.

Едно се забранява ,друго се позволява. Законите се менят всекиднвено някои за добро други за лошо ;) но и за далавери :hush: Вие спецялно какво мислите ? Аз имам чуството че съм още в поробителния Комунизъм макар че тогава беше по добре от сега но пък Комунизма срина държавата със заеми и тнт ... за което ;) на Тодор Живков. Да живеше Бай Тошо още 100 години , щеше да развие байряка на митинговата демокрация - той самия това го казва. Чел съм книгата му , видео записите също съм ги гледал. Такъв ли човек ни е управлявал ? И като се замислим пак комунисти ни оправляваха. Някой ще каже спокойно вече избраха ГЕРБ , не вярвам на Бойко , хвана ли са депотат и баща му да източват 4 милиона лева (ддс) в Пловдив. Е ? За какво плащаме данъци , за ГЕРБ а преди за БСП,ДПС & НДСВ. Значи на всеки 4 години някой забогатява от Българите. Чакам да се излекувам от 1 стомашна болест и заминавам за Италия , ритам България по главата , както тя ме рита от джоба. Това тук не е никаква Демокрация. Само проблеми , само нерви - но това са дребните причини. Да не говорим за висшочайшите господа :nono: Това не е Демокрация - това е Комунизъм. Честито на всички Българи. Честито и на тези които избраха ГЕРБ и си мислиха че няма да крадат :clap::yanim:

Още нещо може би някой ден ще се върна , това е родината ми но ще я намеря Ограбена от кого ? - От Българите. От вас :) Като се замислиш в България на никое място няма спокойствие,живот това за което мечтая от доста години. На Морето да идеш - Джет ще те блъсне , у вас да стоиш - Циганин ще те обере и заплаши ако мръднеш,на пътя да си - Пиян с платена книжка ще те блъсне. В кой свят живеем и в какво мисля че е Демокрация по две + Комунизъм = на нашото управление.

• 1 месец по-късно...

здравейте, до сега бях само четящ форума, но днес ми се прииска да напиша нещо, което ме мъчи много отдавна. а именно - липсата на държава в родната ни България.

от няколко години наблюдавам нещата, боря се с живота, ту изплувам - ту пак потъна. гледам и другите хора, и те не са в много по-добро положение от мен.

за да стане по-ясно ще кажа малко за себе си : завърших унсс, работя неперспективна работа за не много пари, живея в малък апартамент в краен квартал на софия, карам 13 годишна кола, трудно но успявам да отида на почивка лятото за няколк одни на море, лишавам се от някои неща защото колана е стегнат в последно време, имам приятелка от няколко години, имам и баща пред пенсия... е това е накратко - средностатистически мъж в "средностатистическа европейска" държава. сложих го в кавички, защото за последните години държавата тотално изчезна! просто няма нищо - няма здравеопазване, няма пенсии, няма образование, няма работа, няма пътища.. .а все искат да се плаща за всичко това, все едно ги има тези неща както ги има в нормалните държави! гледах преди малко предаването "референдум" по бнт, ставаше дума за здравното осигуряване. болна тема за много хора, щяло да има санкции за тези които не плащат! хубаво, но се питам защо да плащат??? с парите нищо не се прави, само потъват в джобовете на някой и нищо - хората буквално умират и нищо, няма виновни, няма наказани, няма никой в затвора. вече ще вкарват в затвора защото не си платил 2-3 хиляди лева осигуровки, обаче тоя дето е откраднал няколко милиона от осигурителната каса по несъществуващи пътеки или чрез други измамни схеми ще си живее живота.

направо навсякъде е разграден двор, всичко е пълна трагедия и разруха... пари няма за нищо. данъци се плащат за пътища - пътища няма, магистрали няма, има обаче дупки! понеже съм имал щастието да живея няколко години във франкфурт, едни от най-хубавите ми години до сега, сравнението е убийствено между държава и клоака. второто е тук. в германия плащаш осигуровка и знаеш че парите ти са отишли за нещо, каквото и да потрябва осигуровката ще покрие разходи дори за милион евро, а тук и да плащаш и да не плащаш нищо не ти гарантират - разболееш ли се кучета те яли. честно казано ми омръзна от тая свинщина тук, непрестанно данъците се качват, цените се качват, всичко се качва освен доходите. в парламента се прокарват някакви педерастки закони за хората които имат пари, за нормалните хора никой не мисли. цялата политика е обърната не към хората, а към бандитите.

все пари нямало, ама с качване на данъците няма да се напълни хазната, а ще откаже и тези които плащат да го правят. хората нямат възможност... никой не иска да е лъжец и да не си плаща, но държавата го принуждава. ето пример - баща ми, човека има малък бизнес с който едва изкарва хляба си, а държавата се опитва по всякакъв начин да го смачка... не е плащал осигуровките си, не защото има много пари или не иска, а защото ако ги плати ще умре от глад. ето това е, отвратителна липса на държава, по телевизията някакви дебелаци, дето само далавери правят и са се набутали по няколко борда разправят как трябва да се плаща за нещо, как било в германия, как било в холандия! само дето там държавата е на мястото си и такива тумбаци не виреят там... а парите не ги окрадоха разни министърчета, румен овчарчета, маргини, царя и такива. как не може да ги вкарат в затвора и да им вземат всичко - хотели, коли, къщи, яхти, сметки за милиони пък после да доказват откъде ги имат. ако беше китай или яжна корея за финансови престъпления там ги разстрелват (за китай поне) на стадиона, тука си пият кафенце на свобода. пълна скръб, галеви някакви, вълка, самоковци, очи, и какви ли не карат коли за милиони, а на чичо ти с жигулата ще му слагат еко данък за 1000 лева! направо ми се гади вече, търпях много, ама в скоро време и аз както повечето кадърни хора ще се махна от потъващия кораб българия, не разбраха тия политици че най-ценния ресурс са хората, то и няма да останат след няколко години - само турци, цигани и такива. а пък тия турци няма кой да ги озапти - правят си каквото поискат, няма здрава ръка да ги натика където им е мястото - после репресивните методи на сталин били лоши, ама тогава никой не е гъквал сигурно...

ще ме извинявате, но се чувствам като боклук в тая държава, защото карам стар голф 3, а около мене някакви мошеници и крадци карат мерцедеси... тук честния човек е някакъв неудачник, крадецът, биячът, криминално проявеният е титла достойна за гордост, все едно е "професор" или "доктор", а в нормална държава крадец и мошеник са отрепки, утайка на обществото, презирани от всички, криещ се или в затвора... а тука с мерцедеса пред кафето демонстрира "класа". учител, лекар, полицай са мръсни думи, това са долни професии - на почит са криминалните, с досиета като чаршаф (нали така е модерно). напълно обърната ценностна система... и това е пример за подражание на децата, никой не мечтае да бъде нещо различно от чалгаджийка за момичетата и крадец за момчетата. след 5-10 години това ще е бъдещето на тая тъпа държава.

аз вече съм на достатъчно години, време е за семейство - ама как да стане това? със заплата от 6-700 лева на месец ли? отвсякъде искат да ти съдерат кожата - искаш къща луди лихви, кое по напред с тия пари, не дай си боже дете да имаш. как го мислят тия в парламента ? двама души с 1200 лева на месец и дете, дават там някакви смешни пари детски... после нямало деца, е как ще има??? никаква социална политика, нищо! просто не знам как ще я карате за напред, аз твърдо съм решил да се махна, а с мен ще дойдат баща ми и приятелката ми. няма да си пропилея най-хубавите години в живота в тая дупка... искам и семейството ми да живее нормално, баща ми също. с пенсия 120 лева ли да живее достойно? със 120 лева ток, парно, вода ли да плати, хляб ли да си купи, нещо за внучето евентуално, дреха нещо? много пари са това направо! защо тия депутати не им дадат да живеят със 200 лева на месец, да се возят на градския, а не със слъжебни коли, нали все запада гледат - еми в холандия (дето оня тъпак от референдум разправя как било) депутатите и с колело ходят, ама нашите много работа вършат - трябва на мерцедеси да се возят :Д щото държавата цъфти и преуспява, заслужили са всички преференции!

не съм ли поне малко прав? българия е на едно ниво със судан, сомалия, зимбабве сигурно... просто не знам, ще гледам с интерес от чужбина как ще я закрият тази скапана държавица, неминуемо е просто.

Страхотна тема !! Моя съвет е и то не само за теб .. имаш ли възможност махай се... на пук на всички "патриоти" които ще твърдят че щели да останат тук и да си подобрят живота и които ще си оберат крушите при първата изникнала възможност...

В България оправия няма и в близките 20 години няма да има ( 40 дори ми се вижда по добра цифра )....

Че няма държава - няма. Че няма работа, пари, възможности - няма. Но точно вие, мишки, които искате да се изнасяте оттук, докарахте България до това положение. Липсата на гражданско общество и робското мислене на 99% от хората доведе до всичко това. Като не ви харесва това, което става излезте на протести и го покажете! Но вместо всички заедно да се опитаме да направим нещо за България, за да не е такова положението, каквото е в момента, някои просто предпочитат да напуснат потъващия кораб и да идат в чужбина, за да станат миячи на гъзове (без извинение). Защото всеки чужденец в Германия, Франция, Испания, Гърция и т.н. е втора категория човек. Какво като ще взимате по 10000 евро. Пак си оставете втора ръка, отрепки, които си мислят, че щом живеят в кенеф 100 квадрата в Испания и работят като чистачи на тоалетна, са хванали Господ за шлифера. Така че - махайте се, тъкмо ще изпълните плана на "онези горе", които точно това искат - да принудят коренното население да се разкара оттук, за да може да се заселят турци, цигани и други боклуци. Така де, това, което не стана за 500 години турско робство - да се завладее България, сега стана по съвсем мирен начин. Благодарение на вас. Пак ще повторя: за всичко, което става в България сме виновни НИЕ и никой друг. Затова, че търпим боклуците в Парламента да се гаврят с нас, да не ни осигуряват нормален начин на живот, да отпускат на родителите ни пенсии от по 100 лева, на хората които изградиха тази държава и дадоха младостта си на нея. Трагично е положението и оправия скоро няма да има така че не се и надявайте докато си стоите и псувате пред телевизора, нещо да се оправи.

Редактирано от al_bundy316 (преглед на промените)

Аз не обвинявам тези, които търсят късмета си другаде. Щом са решили и го правят, значи тук не се е получило. Мисля, че виновни са хората, които взеха властта когато са били на по 10 годинки.

Нещо във връзка с темата

20% от българите живеят в бедност

04bg008%20Bulgaria%20Street%20scene%20Sofia.jpg

Почти една трета от безработните също погасяват кредити, според експерти държавата трябва да преосмисли социалната си политика

20% от българите живеят в бедност, сочи изследване за задлъжнялостта, проведено от Института по социология към БАН.

Това са хора, взели кредити, за да осигурят биологичното си оцеляване, показват данните на института.

Голяма част от длъжниците са с доход под 600 лв. на домакинство и изплащането на заемите задълбочава обедняването им.

Почти една трета от безработните също погасяват кредити.

Изследването показва, че за хората в България кризата е започнала още през 2007-ма, макар за политиците тя да е дошла, едва когато засегна банковата система.

Основният извод е, че държавата трябва да преосмисли социалната си политика. Според учените е рано да се говори за понижаване на лихвите по кредитите.

Прогнозата е, че ако те паднат от сегашните 10-12% до 4%, това моментално ще понижи и лихвите по влоговете, хората ще си изтеглят парите и има риск банковата система да рухне.

vesti.bg

Между другото, гледах един репортаж, как репортер се облича в дрипи, цапа се, сяда и почва да проси, една средна към днешен ден надница си докара САМО за 1 час.

А на мен ми писна все някакви такива да циврят навсякъде колко miserable били - махай се тогава... истината е че точно такива като теб има много - прав ти път из чужбината.

Фактът, че можеш да си позволиш почвика на море, че имаш кола, че баща ти има Някакъв бизнес, че имаш компютър, и интернет, през който да се пишеш мрънканиците, те поставя на място доста по-високо от това на средностатистическия зимбабвиец/суданец. Даваш ли си сметка, че около половината от населението на света живее в мизерия? Трябва да си щастлив, че си се родил именно тук, а не по разни диви кътчета в Централна Африка...

Винаги ще има по-зле и по-добре от нас, важното е да се стремим към по-доброто :)

Никога не съм разбирал хората,които отиват да работят за по 350-500 лева и след това постоянно се оплакват.Ами като не ви стигат паричките направете нещо по въпроса.На мен лично като ми трябват парички отивам по европата, събирам някой лев и се връщам да си ги харча.Докато има хора да ходят на работа за 400 лева така ще е.Кой нормален човек ще ви плати 1500 лева,когато сте готови да работите за 500 ? Знам какво се казва в такъв случай: Ами какво да се направи,такава ни е държавата ... по добре за 400 отколкото и без тях.Като е по добре бягайте на работа и недейте да мрънкате.

Че няма държава - няма. Че няма работа, пари, възможности - няма. Но точно вие, мишки, които искате да се изнасяте оттук, докарахте България до това положение. Липсата на гражданско общество и робското мислене на 99% от хората доведе до всичко това. Като не ви харесва това, което става излезте на протести и го покажете! Но вместо всички заедно да се опитаме да направим нещо за България, за да не е такова положението, каквото е в момента, някои просто предпочитат да напуснат потъващия кораб и да идат в чужбина, за да станат миячи на гъзове (без извинение). Защото всеки чужденец в Германия, Франция, Испания, Гърция и т.н. е втора категория човек. Какво като ще взимате по 10000 евро. Пак си оставете втора ръка, отрепки, които си мислят, че щом живеят в кенеф 100 квадрата в Испания и работят като чистачи на тоалетна, са хванали Господ за шлифера. Така че - махайте се, тъкмо ще изпълните плана на "онези горе", които точно това искат - да принудят коренното население да се разкара оттук, за да може да се заселят турци, цигани и други боклуци. Така де, това, което не стана за 500 години турско робство - да се завладее България, сега стана по съвсем мирен начин. Благодарение на вас. Пак ще повторя: за всичко, което става в България сме виновни НИЕ и никой друг. Затова, че търпим боклуците в Парламента да се гаврят с нас, да не ни осигуряват нормален начин на живот, да отпускат на родителите ни пенсии от по 100 лева, на хората които изградиха тази държава и дадоха младостта си на нея. Трагично е положението и оправия скоро няма да има така че не се и надявайте докато си стоите и псувате пред телевизора, нещо да се оправи.

Дори и да се вдигнат на прост, според мен няма да стане нищо. По-добре да живееш като мияч на гъзове и да си спокоен, отколкото да се блъскаш тук. И все пак ако си учил на времето, няма да си точно такъв в чужбина. След като " не може да се поправи потъващият кораб " няма да се давиш. Така, де! :wors:

@greggg,

намирам решението ти, да напишеш първият ти постинг тук в >Изповеди< грандиозно!

по време на изливането на мъката ти тук, дано да си очаквал и критиките, плювните и ругатните на някои съфорумци. изкам само да ги попитам, те като са такива котараци, така ли плюят на публични места, нпр. в църква един сънародник, който се изповядва. или не правят разлика между църква и жп гара. точно от такива като вас гъмжи държавата ни. неумеещи да обмислят ситуацията в която човек се намира, неумеят да се обърнат около себе си и да разберат къде се намират. къде сте хукнали да ругаете човека, който една година е чел само без да се обади???

живота е пред теб и в твоите ръце @greggg. труден е пътя който си решил да вземеш, но е правилен. тук в германия казват "не всичко е злато което блести".

мога само да ти кажа че не държавата ни е клоака а системата на държавата ни. не забравяй че българия си има традиции и история. с това могат да се гордеят малко държави.

всичко добро

Редактирано от GJ10†h (преглед на промените)

Последната статия от Иво Сиромахов във вестник "24 часа" много точно отговаря на въпросите, поставени в тази тема :

Как комунизмът роди новите професии

Изминаха 20 години от обръщането на палачинката. Някои хора казват, че много неща са се променили, но фактите сочат точно обратното – всичко си е същото, само дето му викаме по друг начин. Преди 1989 ни управляваше Тодор Живков, сега ни управлява бодигардът му.

Преди 1989 ни подслушваше ДС, сега ни подслушва ДАНС. Преди 1989 псувахме националния отбор по футбол, и сега пак го псуваме. Къде виждате разлика?

Наскоро четох някъде, че основната разлика между предишния и сегашния обществен строй била на трудовия пазар. Навремето било най-престижно да си космонавт, щангист или кранистка, а сега на мода били други професии.

Аз не съм съгласен с тази теория. Според мен и днес са модерни същите професии, само че сега ги наричат по друг начин.

Съвременните плеймейтки например са преки наследнички на традициите на тъкачките многомашиннички. Със същата самоотверженост те тъкат на много станове и се раздават изцяло, за да задоволят нарастващите нужди на обществото. Единствената разлика е, че днешните тъкачки многомашиннички доста по-бързо се амортизират и внезапно попадат в категорията „повредени вентилатори” – вече нито въртят, нито духат, само бръмчат.

Много популярна днес е и професията пиар. Но и това не е нов занаят. Неговите корени трябва да търсим в дейността на агентите на Държавна сигурност – хора, които се занимаваха предимно с клюки, интриги и разпространение на неверни слухове. Така те поставиха основите на съвременния „пъблик рилейшънс”, в който днес се инвестират много средства само за да се оплюе някоя фирма или пък да се популяризира някой невзрачен тиквеник посредством безсмислени, но натрапчиви информации за жалкия му алкохолно-полов живот.

Ако преди 1989 имаше шивачи, днес те настояват да ги наричаме дизайнери. Макар че на практика се занимават баш с шиене на всякакви парцали, в прекия и преносен смисъл на израза.

В някои браншове пък след 10-ти ноември настъпи разкол и те се обособиха в алтернативни организации подобно на двата църковни синода. Това се случи например в бръснаро-фризьорските услуги. От едната страна останаха добрите стари консервативни бръснари, а от другата – далеч по-разкрепостените и разчупени „светски коафьори”, известни сред народа като „педераси”.

Наивно е да се смята и че преди 1989 не е имало бизнесмени.

Напротив. Точно тогава бяха златните времена за предприемчивите, особено в сферата на натуралната търговия. Познавах човек, който имаше такива всепроникващи контакти в търговската мрежа, че в рамките на няколко часа успя да уреди задни карета за жигула срещу 2 килограма банани, замени ги за плоча на „Ролинг стоунс” и срещу това получи книгата „Птиците умират сами”. Подобна светкавична четиристранна сделка рядко се отдава дори на най-печените дилъри на Уолстрийт. Но за българските социалистически бизнесмени това си беше ежедневие. Хората, които имаха роднина закупчик, добруваха. Останалите завиждаха.

Някои смятат, че след 1989 е изчезнал респектът към рекордьорките по млеконадой. Донякъде е така, но пък остана култът към млечните жлези. Разликата е, че в наши дни вече не се инвестира в доилни агрегати, а в силиконови импланти.

Не са изчезнали и професионалните интелектуалци – онези мрачни ментори, които се самообявяват за „обществена съвест” и постоянно мрънкат срещу пазарното общество, секса и младите хора. Сега също има такива хора, които обикалят сутрешните блокове на всички кабеларки и назидават полусънния зрител с вехтите си постулати.

Само че днес не ги наричат интелектуалци, а политолози, социолози и дори писатели, моля ти се.

Чувал съм и хипотезата, че по времето на социализма не е съществувала професията ВИП. Това е типична за нашето съвремие професия, която се практикува предимно от идиоти. Тяхната трудова характеристика е да ходят по разни вечеринки и да разнасят нови дрешки, венерически болести и безутешна глупост.

Но наблюденията ми показват, че този занаят е най-разпространен сред децата и внуците на партийния елит от преди 1989. Оказва се, че и випаджиийството е закърмено с маркс-ленинската идеология и с априлски дух претворява безсмислените решения в безсмислени дела. Историята ни учи, че за истинска обществена промяна можем да говорим само тогава, когато се променят трудовите взаимоотношения. А както виждаме, в сферата на професиите нещата са си останали същите, сменили са се само названията им.

Затова и българската демокрация няма нищо общо с истинската демокрация, а е просто една лишена от съдържание табела, зад която продължава да прозира озъбеното лице на комунизма.

Текстът е публикуван във в. “24 часа”, 10 октомври 2009

Здравейте приятели.

Искам да ви питам дали това което става днес е Демократично или е "Стар Комунизъм" под ново Име - Демокрация.

Едно се забранява ,друго се позволява. Законите се менят всекиднвено някои за добро други за лошо ;) но и за далавери :hush: Вие спецялно какво мислите ? Аз имам чуството че съм още в поробителния Комунизъм макар че тогава беше по добре от сега но пък Комунизма срина държавата със заеми и тнт ... за което :) на Тодор Живков. Да живеше Бай Тошо още 100 години , щеше да развие байряка на митинговата демокрация - той самия това го казва. Чел съм книгата му , видео записите също съм ги гледал. Такъв ли човек ни е управлявал ? И като се замислим пак комунисти ни оправляваха. Някой ще каже спокойно вече избраха ГЕРБ , не вярвам на Бойко , хвана ли са депотат и баща му да източват 4 милиона лева (ддс) в Пловдив. Е ? За какво плащаме данъци , за ГЕРБ а преди за БСП,ДПС & НДСВ. Значи на всеки 4 години някой забогатява от Българите. Чакам да се излекувам от 1 стомашна болест и заминавам за Италия , ритам България по главата , както тя ме рита от джоба. Това тук не е никаква Демокрация. Само проблеми , само нерви - но това са дребните причини. Да не говорим за висшочайшите господа :nono: Това не е Демокрация - това е Комунизъм. Честито на всички Българи. Честито и на тези които избраха ГЕРБ и си мислиха че няма да крадат :clap::D

Още нещо може би някой ден ще се върна , това е родината ми но ще я намеря Ограбена от кого ? - От Българите. От вас :) Като се замислиш в България на никое място няма спокойствие,живот това за което мечтая от доста години. На Морето да идеш - Джет ще те блъсне , у вас да стоиш - Циганин ще те обере и заплаши ако мръднеш,на пътя да си - Пиян с платена книжка ще те блъсне. В кой свят живеем и в какво мисля че е Демокрация по две + Комунизъм = на нашото управление.

Ами приятен ти път ! Върви в Италия да те крадат Берлускони и компания.

Не си млад човек, а не си разбрал, че крадци има навсякъде, че най-лесно е да се направиш на обиден и да избягаш. Ама къде отиваш ? На по-голям ...

знам че изказването ми може би е прозвучало твърде крайно, но го написах в състояние на афект. българия е хубава страна с хубави хора, славна история, красива природа, но ако не живееш тук. държавата е под всякаква критика! не съм искал да обиждам никого и съм готов да понеса градивни критики. просто исках да споделя.

лек ден на всички

Докато сте млади бягайте навън тук няма нормален живот.

В българия ще идвам само на почивка.

Проблема е че и на почивка вече не идват много хора в България.Просто и в някои курорти ги посреща нашенска действителност - т.нар. "побългарен Ол Инклузив" и следващия път прескачат България и отиват в ...Турция.

Докато сте млади бягайте навън тук няма нормален живот.

В българия ще идвам само на почивка.

След време ще идвате само на разкопки.

бла бла бла

Така.. Първо - доста си предсказуем. Знаех си, че ще ми дадеш "минус". Но, както и да, не сме в импулс.бг, че да се борим за "зелени ръчички". Второ - ако искам и Радо Шишарката ще си сложа за аватар и не за друго, ами защото така ми е кеф. Това не ме прави по-малко националист, ако това е начина ти на мислене, значи си доста заблуден. Освен това, защо точно Стефан Софиянски даде за пример, да не би да сте роднини? Не бих се учудил - отрепките си приличате по изказванията. Айде сега можеш да отиваш в чужбина да правиш свирки на англичани/германци/испанци/гърци или които си избереш и да им миеш кенефите за 2000 евро, за да си купиш Golf II 93 година с пернишка регистрация и да се биеш в гърдите колко си преуспял навън. Поздрави! :)

Боже колко мъка има по този свят....

Не знам кое ти дава право да обиждаш и квалифицираш хора, които не познаваш... Като се определяш като националист, какво си дал на България, или си само такъв на приказки...?

Живеем в кримкократична анархия. Това е специфичен тип строй, характерезиращ се с това, че организираната престъпност е монопол на държавната администрация, която използва положението за да награби каквото и от където успее, и като резултат няма остатъчни време и ресурси за да администрира държавата. Разбира се произтичащите от това хаос и неуправляемост се отразяват негативно на ефикасноста на всички действия на държавната администрация, включително и на грабенето.

Статуквото допълнително се укрепва и от стремежа на всеки представител на държавната администрация да направи колкото се може повече от роднините си представители на държавната администрация, така че да могат и те да грабят. В резултат на това въпросната администрация е пораснала дотолкова, че вече нито един от представителите й няма представа какво точно се очаква че трябва да направи /заграби/ в конкретния момент държавната администрация като цяло.

Редактирано от asa (преглед на промените)

http://vbox7.com/play:8287fe12

ето това е държавата ни! това е и полицията ни!

после някой да седне да ме убеждава че да се живее тук си заслужава и е хубаво, да ама не струва и пет пари. до такава степен са я докарали тая развалина българия, че цяло едно поколение живее с една цел - емиграция. аз също, няма да крия, чакам с нетърпение деня в който ще си събера нещата и ще се махна завинаги и никога няма да се върна в блатото, хич няма да ми е тъжно... колкото ми беше тъжно докато живях няколко години в германия - нито за миг не съм изпитвал някаква носталгия, а съм мислил само как да взема и хората за които ми пука с мен. е измислих го и този ден идва!

за какво да ми е мъчно? за циганите? за беззаконието? за мизерията? за мутрите? за бюрокрацията? за абсолютно нищо няма да ми е тъжно, даже и като турист няма да дойда в тая бетонна джунгла, наречена море. не съм виновен аз че мразя държавата си, виновни са политиците в последните 20 години, които направиха от една хубава страна отвратителна държава!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.