Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat

Featured Replies

GSC Game World пуснаха нов сайт посветен на третата игра от S.T.A.L.K.E.R. вселената – Call of Pripyat (cop.stalker-game.com)

На него освен няколко скрийншота можете да видите и системните изисквания на играта:

Минимални:

* Intel Pentium 4 2.0 Ghz / AMD XP 2200+

* 512 MB RAM

* 128 MB DirectX® 8.0 compatible card / nVIDIA® GeForce™ 5700 / ATI Radeon® 9600

Препоръчителни:

* Intel Core 2 Duo E7400 / AMD 64 X2 5600+

* 2 GB RAM

* 512 MB DirectX® 9.0c compatible card / nVIDIA® GeForce™ 9800 GTX / ATI Radeon® HD 4850

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А ето какво знаем за S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat към момента – събитията в играта започват малко след края на S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. След като правителството открива новият път до центъра на Зоната, се взема решение за масирана военна операция наречена „Fairway“. Целта е проста – поемане на контрол върху останките от атомната електроцентрала.

Според плана, разузнавателната военна група трябва да направи въздушно разузнаване на територията, с цел създаване на карта с детайла информация за аномалните полета. След това, използвайки картите, основната военна част трябва да навлезе в Зоната.

Въпреки всички приготовления обаче, операцията пропада – повечето от хеликоптерите се разбиват след навлизане в периметъра. За да съберат информация за причините за провала, Украинските служби за сигурност изпращат техен агент в центъра на Зоната.

От там нататък, всичко зависи от играча.

Сухите факти пък споменават:

* Нови местности – града Припят, гара Янов, фабриката Юпитер, село Копачи (youtube; wikimapia) и други, създадени на основата на истинските местности (вижте линковете);

* Нова история, с множество уникални персонажи;

* Разширена сайд куест система;

* Нови чудовища: „Химера“ и „Burer“. Ново поведение и способности за „старите“ чудовища;

* Нова „A-Life“ система, създадена с най-добрите елементи от първите две игри;

* Емисиите ще оказват значително влияние върху света на Зоната;

* В играта има добавена опция за спане;

* Нов интерфейс за играча;

* Възможност да продължите играта в freeplay мод, след като я „превъртите“;

* X-Ray engine v.1.6

Публикувано изображение

Винаги съм казвал, че обожавам S.T.A.L.K.E.R. игрите, а написано на хартия всичко звучи повече от чудесно. Дано само този път наистина да са се поучили от предишните си грешки…

Дочух нещо че енджина на играта ще е Cry engine 3.Вярно ли е и някой има ли информация за дата на излизане аз знам че е 2010 само.Също че DX11 ще бъде добавен по-късно с пач,но няма да го има в самата игра преди това

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Дано най-накрая я оптимизират като хората... Много ми се ще да я пробвам, обаче миналите две игри от поредицата - покривам многократно препоръчителни и е някаква адска сеч. И на всичкото отгоре графиката съвсем не беше на ниво. Сега пак гледам, че е осрана графиката и пак иска 9800GTX, не мога да ги разбера тез украинци... Да беше някаква красива и да сече - разбирам. Да вземат пример от Fallout и тва е.

село Копачи

Е тва вече трябва да се види, как са пресъздали село, което е било изравнено със земята след аварията...

И аз знам че 2010 излиза, btw.

9800GTX за графика по-зле от Far Cry 2. Ще е толкова оптимизирана колкото Clear Sky. Публикувано изображение

• Автор

Ето нов тиизър трейлър на играта.Изглежда че по него се разбира че играта не излиза на 2010,а ноември 2009 http://www.gametrailers.com/user-movie/teaser-of-stalker-call-of/328028

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Интересно дали ще разкарат идиотските промени на цените и качествата на оръжията от Чистое небо. Много глупаво е да омажеш основни неща за да се бориш с проблем, който се проявява само когато някой чити с носеното тегло.

Иначе като чета някои неща просто се ужасявам. Примерно за безвредната през деня химера - това звучи направо кощунствено! Надявам се да не са облекчили играта прекалено ммого (особено като се има предвид че военните с проклетите им подстволници този път не са ти противници). Като поиграеш по-дълго Тени чернобиля с AMK или OGSE моднати за реализъм става невъзможно да играеш други шутъри, но за съжаление и Чистое небо беше прекалено лесна.

Между другото - за тези, които играят моднат ТЧ имам една любопитна новина. Намери се аниматор за KAC Masterkey мода (помпа с 3 патрона, монтираща се вместо подстволния гранатомет на НАТО), така че до няколко месеца ще го има като добавка за AMK и OGSE. Също се планират M26 MAS и самоделка на базата на вертикалната рязана пушка, приспособена за калашник (малко по-слаба, но се презарежда по-бързо от мастеркея).

Редактирано от asa (преглед на промените)

Играта трябваше да използва този CryEngine 3 а не Xray 1.6 .Ето вижте за какво щеше да става въпрос http://www.gametrailers.com/video/gdc-09-cryengine-3/47150

това не ти е Crysis!това е Сталкер,нищо общо нямат двете компаний и двете си изпозват своите си енджини,а и това в клипа е crysis2
  • Автор

това не ти е Crysis!това е Сталкер,нищо общо нямат двете компаний и двете си изпозват своите си енджини,а и това в клипа е crysis2

Едната компания може без проблем да купи енджина на другата и да си прави играта с него.И това на клипа е Cry Engine 3,а не самата игра

Играта трябваше да използва този CryEngine 3 а не Xray 1.6 .Ето вижте за какво щеше да става въпрос http://www.gametrailers.com/video/gdc-09-cryengine-3/47150

Слава богу че не ползва него. Абсолютен боклук, дори в сравнение с версията на Xray от Тени Чернобиля. Някакво извращение вместо нормална балистика, безумно идиотски алгоритъм за изчисляване на щетите от взривовете, физика, която работи по-зле дори и от тази в ТЧ...

Да не говорим пък за тоталното първобитната AI система. Извинявам се, но тя не държи сравнение дори с Quake I. Да се твърди че е за предпочитане пред aLife е невъобразима профанщина.

До момента не съм виждал друга AI система която едновременно да е така добре развита и толкова разширяема, колкото е тази в XRay (Не е толкова трудно да се научи LUA, особено когато имаш добри примери). С добра комбинация от модове има случаи дори един противник да се превърне в сериозна пречка, а се биеш срещу група хора или мутанти, когато някой от новите command_ai сцриптове на OGSE или amk3 е активен си е стряскащо преживяване.

Докато играх новия OGSE вчера ме настигна изригване точно когато се опитвах да събера малко трофеи от престрелката в Агропром (не читя с теглото, а модифицирания АКМ с подстволник, пълнител от ПК и подобрени затвор и цев, който ползват двама от групата на Къртицата тежи доста, особено като събереш и патрони за него) и не можах да избягам от десаснта на военните сталкери. Оказа се че номерът с гранатата докато са се покрили в убежището вече не минава и само гипредупредих че се крия в съседната сграда. След изригването трима блокираха единствената врата и се приготвиха да я щурмуват (правят го много интелигентно - използване на мъртвите зани при придвижване, гранати, флешки - в зависимост какво имат преди влизане, прикриващ огън, бързо разсредоточаване с разпределяне на полусферите на обстрел веднага след влизане...), а другите двама обихолиха от друдата страна и почнаха да стрелят през прозорците с подстволниците (в OGSE говедата са с Грози). Чуствах се направо като чечнец в Грозни. Трябваше само да исляза, да мина 7-8 метра и да се кача по стълбата на покрива (при 99% от шутърите да се бутна в теснината между скрадите би ми позволило да ги избия един по един, но в Сталкер моментално ще ме наградят с граната), но ако не се беше появила голяма група призрачни зомбита (случаен спаун след изригването) и до сега щях да се мъча да го направя. Дори така ме убиваха над 20 пъти.

Когато AI-то на FarCry стане способно на нещо подобно си добре дошъл да продължиш да даваш акъл. Съмнявам се обаче че това едва ли ще се случи, поне не и преди CryEngine 1100...

Редактирано от asa (преглед на промените)

Едната компания може без проблем да купи енджина на другата и да си прави играта с него.И това на клипа е Cry Engine 3,а не самата игра

моя грешка :P
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Сръвнение между DX10.1 VS. DX11 http://firingsquad.com/media/gallery_image.asp/2039/2 Нещо дочух че играта е излезнала по ''онези'' магазините в руски вариант.Не знам дали съдържа DX11 и защо още не е излезнала по аще тракери. Някой пробвал ли я.Айде честито ''Това е първия релийз в България. Не зная причината поради която се иска инсталирана първата или втората част, но този релийз е такъв. Очаква се скоро да излезе нормална игра.'' ''Току що прочетох, че този релийз върви без проблем на Windows 7 - само с мини имидж. За Виста и ХР се налага инсталацията в описанието. До десетина дни се очаква да излезе крак.'' http://nanoset.net/torrent/3/2/108376/Stalker%20%20Call%20of%20Pripyat

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

хм....доста съмнително ми е със тези инсталирани предишни игри...не ми се занимава със старфорс защитата иначе бих я изтеглил :)

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

Айде излезе... (по тракерите) Публикувано изображение Само че, няма да я тегля 3-ти път за да разбера, че ми сече на Low :)Публикувано изображение

Редактирано от Crimsader (преглед на промените)

в момента я инсталвам... Силно се съмнявам че на Athlon X2 5400+ и 9600GT ще я подкарам на Medium без да сече :sobbing: все пак е STALKER

• Автор

Като цяло оптимизирана е играта,но играят фпс-то някаде 20-30 предполагам на око нещо не е добре направено иначе играта на мен не ми е интересна графиката играе се на макс 2аа dx10 и view distance малко над средата доволно,но за мен играта не става

на макс графика, ми вади същото като на Shadow of Chernobyl :angry::cool: единствения плюс е че зарежда по-бързо :beer:

• Автор

на макс графика, ми вади същото като на Shadow of Chernobyl :angry::cool: единствения плюс е че зарежда по-бързо :beer:

Според мен на Clear Sky доста по-добра графиката като цяло,но е много по-зле оптимизирана

Това, по мое скромно мнение е най-добрата част от Сталкер. Трети ден игра. И е третата част, която искам да си купя, но за разлика от предните две не намирам дилъра за България. Оставам на вариант hotcd.ru Ако някой има представа къде в БГ мога да си купя оригинала, моля да ми каже!

• 3 седмици по-късно...

ъ....къде да намеря ключовете за конвоя на моста? намерих единия в преобърнатата ладичка долу в моста,другите машини ги претърсих и намерих само медикаменти и един чисто нов АК74У/2

Редактирано от gogo velev (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Стигнах до мисиите с учените в оня бункер , но за една мисия ми иска Best detector.Аз имам някакъв детектор , но той не става.И се питам откаде мога да намеря Best Detector ? ? ?

и аз нещо такова се мъчех...гледах едно клипче как на трибуната от небето падат 3-4 мъртви сталкера,но уви не успях да мина този куест....но както и да е превъртях я с добрият край :huh:

• 10 месеца по-късно...

Стигнах до мисиите с учените в оня бункер , но за една мисия ми иска Best detector.Аз имам някакъв детектор , но той не става.И се питам откаде мога да намеря Best Detector ? ? ?

Той не е best detector, ами оптимизиран veles detector. Можеш да го закупиш скъпичнко от учените като сим им завършил няколко мисии или пък да доставиш 3 veles detectora и да попътуваш малко м/у zaton и yanov докато Owl се разбере с Novikov. После искаш от Owl да ти даде своята част от сделката и той ти дава оптимизирания детектор, който ще ти помогне в другата мисия и ще ти показва локации на всичките видове аномалии. :whist:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.