Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиера цар Смеагол Смах Кур Гърбавитски

Featured Replies

Съгласен съм с тебе, но смяташ ли че на управниците им пука. Смяташ ли, че им се нарушава съня след като всеки пък ги виждам (т.е. не ги виждаме) в парламентарната зала какви тъпанари са. И след това имаш смелостта отново да поискаш нещо от хората, които са те гледали четири години как правиш .... нищо. Естествено като по закон другата година ние пак гласуваме за тях или за тези, които са били преди тях на същото място.

Аз съм твърдо ЗА да не се гласува, не и при такива кандидати, не и при такъв режим и при такива закони. В коя държава депутатите сами си гласуват заплатите. Аз например ако сам си гласувах заплатата щях да живея на минимума - вЕрвайте ми, абе вейрвайте ми бе, кълна се във всичко свято.

Какво повече да ви кажа, умни хора сте, виждате го.

Да, смятам че при такава избирателна активност няма да спят спокойно, няма спокойно да си гласуват през година нови мерцедеси (и на мой гръб), ПРИ 10% гласували ще управляват с 5-6% гласове, което ще има и сериозен международен отзвук, че в БГ става нещо :eek Това също едва ли ще ги успокоява!

(Смеагол- измислен, двуличен "герой")

извинявайте, но след като прочетох всичко, искам да попитам къде раздават пистолетите, за да се гръмнем и да се спасим от това тежко бреме - живота в България...

сори за хумора, но май се увличате :)

цитирате Bogoizbrania, но май само го цитирате, без да четете какво е написал.

споменава се емигриране ... но май не знаете, че навън е по-зле и от тук (знам, че за това може да се спори с месеци, но това е поне моето мнение)

а изчакайте само да дойде 2007 - тогава и папата и христос и който и да дойде - е тогава ще видите "готин" живот!

а и за финал - ако си мислите, че нещата се решават тук, в България... мнооого жестоко се лъжете (не само за това правителство)

а изчакайте само да дойде 2007 - тогава и папата и христос и който и да дойде - е тогава ще видите "готин" живот!

а и за финал - ако си мислите, че нещата се решават тук, в България... мнооого жестоко се лъжете (не само за това правителство)

Горката заблудена душица :baby Милото то, вярва, че като дойде 2007 и ще се оправи всичко. Еми барем дойде най-накрая тази фея, която всички така очаквате и да ви помогне. Чакайте още. То сега е 2007, след това ще е 2010, ще ви орежат още заплатите, ще ви видгнат още сметките, но все пак ще си стиснем дупетата до 2007, пък след това каквото ще да става, нали?

Относно пистолетите и гърменето си нещо недоосмислил това, което казваш. Това е типичния изход на човек, който няма какво друго да направи, освен да си тегли куршума. Май не си разбрал, че ние не сме такива хора.

Цитираме Bogoizbrania точно защото виждаме какво е написал и се чудим откъде ги вади тези мисли.

За това, че ще се спори как е навън си напълно прав - ще се спори адски много. Нямам приятел или познат, който да е излязъл навън и да е оцелял там. Всичките ровят по кофите, мизерстват, вземат им парите за глупости и трябва да се борят със зъби и нокти, ако все пак не ги ограбят, да спасят каквото имат и от държавата. Иначе съм напълно съгласен с теб - навън наистина е по-зле оттук, затова аз никога не бих отишъл в Зимбабве, Бейрут, Судан или Боливия.

И за финал на твоя финал - да, мислим (поне аз) че нещата се решават тук, но не тук в България, а тук - в самите нас, стига да сме задружни. Примери - бол (много). А за твоето изказване - достойно е за книгата "Великите конспирации на 21 век".

Извинявай за гневните думи, но помисли малко реално и се замисли къде е причината да сме на това дередже.

Горката заблудена душица :baby Милото то, вярва, че като дойде 2007 и ще се оправи всичко. Еми барем дойде най-накрая тази фея, която всички така очаквате и да ви помогне. Чакайте още. То сега е 2007, след това ще е 2010, ще ви орежат още заплатите, ще ви видгнат още сметките, но все пак ще си стиснем дупетата до 2007, пък след това каквото ще да става, нали?

Относно пистолетите и гърменето си нещо недоосмислил това, което казваш. Това е типичния изход на човек, който няма какво друго да направи, освен да си тегли куршума. Май не си разбрал, че ние не сме такива хора.

Цитираме Bogoizbrania точно защото виждаме какво е написал и се чудим откъде ги вади тези мисли.

За това, че ще се спори как е навън си напълно прав - ще се спори адски много. Нямам приятел или познат, който да е излязъл навън и да е оцелял там. Всичките ровят по кофите, мизерстват, вземат им парите за глупости и трябва да се борят със зъби и нокти, ако все пак не ги ограбят, да спасят каквото имат и от държавата. Иначе съм напълно съгласен с теб - навън наистина е по-зле оттук, затова аз никога не бих отишъл в Зимбабве, Бейрут, Судан или Боливия.

И за финал на твоя финал - да, мислим (поне аз) че нещата се решават тук, но не тук в България, а тук - в самите нас, стига да сме задружни. Примери - бол (много). А за твоето изказване - достойно е за книгата "Великите конспирации на 21 век".

Извинявай за гневните думи, но помисли малко реално и се замисли къде е причината да сме на това дередже.

аз съм съгласен с теб,но откровенно казано според мен симеон никога не е ставал за министър-предцедател на българия(най-малкото той като министър-предцедател трябва поне да знае български).Според мен той ставаше за презедент.Той щеше да е идеалния презедент,защото е много уважавана личност ,знае по добре англииски отколкото български и е от аристократична фамилиа(това няма чак толкова голямо значение) :wors:

Горката заблудена душица  :baby  Милото то, вярва, че като дойде 2007 и ще се оправи всичко. Еми барем дойде най-накрая тази фея, която всички така очаквате и да ви помогне. Чакайте още. То сега е 2007, след това ще е 2010, ще ви орежат още заплатите, ще ви видгнат още сметките, но все пак ще си стиснем дупетата до 2007, пък след това каквото ще да става, нали?
приятелю, готин е в кавички, ако не си забелязал.

вж. подписа или както там се казва, на p_floyd - това мисля за ЕС

още по-малко пък аз :yanim: къде ти е чувството за хумор??

Иначе съм напълно съгласен с теб - навън наистина е по-зле оттук, затова аз никога не бих отишъл в Зимбабве, Бейрут, Судан или Боливия.
а аз не бих отишъл още и в юса, канада, испания, италия, германия и т.н.

но не тук в България, а тук - в самите нас, стига да сме задружни.

как става това? 15 години ЗАЩО не става това... да не мислиш, че аз не искам да е така? но това не става ... защото такива сме ние - народопсихология се нарича. Всеки поотделно - да - прекрасни хора сме българите, но като цяло - няма задружност ... и аз не знам защо е така ...

ЗНАМ, че живеем в кофти време и съм го приел. бачкам като луд на 2-3 места, но не хленча. защото ЗНАМ, че аз трябва да стисна зъби за да може детето ми (на 2 год) ЕВЕНТУАЛНО да живее по-добре от мен. кой ще ни управлява е все тая.

според мен всеки трябва да приеме факта, че НЕ МОЖЕ да заживеем изведнъж райски. НЕ СТАВА! 20-30 години. поне. к`во да се прави - в кофти момент сме се родили :wors:

просто трябва да се престане с негативизма! търпение му е майката :wors:

не търся конфронтация ... извинявай и ти за езика ... и малко по весело cool.gif

Смеагол: Ако подобна тема предизвиква подобен интерес, нещата в държавата вървят на добре laugh.giflaugh.giflaugh.gif (недословно)

ЧовекО е дарен и с логика biggrin.gif

Тоя ОХЛЮВ е национално "богатство" :clap

Едно време в kaldata имаше една рубрика "червен картон" и там имаше 3-4 цитата на ЦарО. Те представляваха половината от "богатия" речник на Негово Величество :wors: . С изказването, създало тази тема, Той обогати представите ми за "интелектуалец" и не само. Хвала на такЪви царе :clap :yanim: :clap

Едно време в kaldata имаше една рубрика "червен картон" и там имаше 3-4 цитата на ЦарО.

Тази страница още съществува, само че май доста рядко се обновява

Червен картон

според мен всеки трябва да приеме факта, че НЕ МОЖЕ да заживеем изведнъж райски. НЕ СТАВА! 20-30 години. поне. к`во да се прави - в кофти момент сме се родили :wors:

просто трябва да се престане с негативизма! търпение му е майката :wors:

не търся конфронтация ... извинявай и ти за езика ... и малко по весело  cool.gif

Искам най-официално и пред всички да ти се извиня, защото когато писах това се бях ядосал и не усетих, че имаш в предвид точно обратното. Напълно си прав и за това, което писа сега. Но се ядосвам на това, че на хората не им пука. Прав си, че трябва търпение (пък и аз все още съм келеш на 23 години), но въпроса е докога да бъде това търпение и за кого. За нас или за управниците ни. Дай боже да си прав, да стане след 20-30 години (те половината минаха де). Явно наистина са трудни времената, но това пък ни прави само по-силни. Единственото, което искам и за което приемам нещата така навътре е факта, че ние не сме единни в каквото и да е. Всеки ден гледам как циганите и простотията ни превземат и ние чезнем. Аз като всеки млад човек си мислех да бягам и да се махам оттук, но реших да остана, точно заради това, което ти написа по-горе.

Адски много те уважавам за това, което каза, за това, за което работиш и за начина ти на мислене. :yanim:

Извинявай, ако съм бил по-рязък.

:blink: благодаря за добрите думи!

а за

Всеки ден гледам как циганите и простотията ни превземат и ние чезнем.

ние Българите сме древен народ - ще се справим и с това

боби

P.S. Не си бил рязък - така трябва!

...

ние Българите сме древен народ - ще се справим и с това

Простотията и цитаните ще ни завладее напълно, за това съм много съгласен, нещо повече- БГ за съжаление ще се превърне в гетото на Европа- въпрос на време :blink:

Да, българите са древен народ, но и доста по древни народи (развити цивилизаций) са поизчезнали. sad.gif

Да, българите са древен народ, но и доста по древни народи (развити цивилизаций) са поизчезнали. sad.gif

Абе корав народ сме, ама не ни е писнало. Явно не сме стигнали пределната граница или пък сме изпаднали в някаква летаргия.

• 2 седмици по-късно...
...

Освен родния си български език, Симеон Сакскобургготски говори отлично английски, френски, немски, италиански и испански, ползва арабски и португалски.

...

По- добре късно, отколкото никога! Един коментар.

официални срещи- на "негово смешничество" като премиер на РБ той си позволява да говори на език, различен от българския (официалния език) :hush: (да, напоследък почти не го прави). С което унижава България на най- високо ниво! НО стадото и за това не се позамисля, дори има хора, които си казват: Колко е добър нашия цар- той знае езици. Моя коментар- всяка подобна среща е била национално унижение- нещо, което събеседниците са го знаели!

И в тоя дух още нещо. Той е словоохотлив с чужди журналисти- хора, които не са в течение на проблемите (като самия Смеагол). НО за български журналисти той се държи като ... цар ... на ... (не искам аз да го казвам) :)

Искам първо да уточня, че не е даже избран с 39 или 45 % от българския народ. Като изключим негласувалите и друго подобни може би са някъде под 30%. А ако се вгледаме в личностите които влязоха покрай него в парламента има доста хора дето са все със силните на деня. Има такива дето до тук са сменили 3-4 бои.( политически партии).

Ами аз работя в Общинска администрация в която кмета е от БСП. Всъщност няма значение от коя партия ще е дадената личност ако е човек на място.

И какво се получава. От областната ни пренебрегват, защото сме от опозицията. С кмета на другата община си гугукат, а ние девета дупка на кавала. И в тази обстановка се справяме по-добре от другата община. Имаме по дейна администрация, имаме повече защитени инвестиционни проекти. Просто работим като екип за разрешаването на проблемите на хората. И това ни е по доброто.

Но ние - общо 4 общини с кметове ставащи за нещо и са от БСП. И какво се получава. Работим усилено. Справяме се с проблемите, но представителите на държавната машина всячески се опитват да ни пречат.

А по повод на тези малки демонстрационни проекти. Жалко е, че някъде господата от НДСВ са направили резила на идеята, като са дали рамо на безмислени проекти. При нас малко имаше толериране на села където кметовете са от други партии, а не от БСП. Имаме село в което са одобрени 3 проекта, само по тази причина. И с тия табели дето пишмян партийни делятели се прочуха. То си е жива наглост да сложиш табела "Построено от НДСВ" Абе пичове смотани, парите не са на НДСВ, те са наши пари, на всеки един от нас.

И ако премиера е казал, че по голяма част от българите трябва да си сменим чипа, то неговия и на неговите последователи са направо изпушили, не се поддават на ремонт и ъпгрейд и са за боклука. Аман от боклуци.

Дайте шанс на кадърните и можещите, независимо от партийнита им принадлежност и възгледи.

Има една проста приказка - "Който го може, си го може"

Аре да не ми проповядваш политическа пропаганда....

БСП та БСП ...

Навремето един много умен наш писател го е казал

много точно

"Всичките са маскари" :down:

Било е за неговото време , ама вАжи и сега...

Бабината ти трънкина правя пропаганда.

Използвах примера за да покажа, че все още се делим на наши и ваши по политически признак.

Ако си чел внимателно нямаше да си пуснеш поста с това съдържание.

Цитат от моя пост:

"Всъщност няма значение от коя партия ще е дадената личност ако е човек на място."

Така, че преди да реагираш първосигнално, първо прочети, след това осмисли и се надявам, че ще родиш свестен пост.

Аз имам още една хубава мислъл по отношение на политиците, а тя е следната:

В ценностната система политиците са на по-ниско стъпало от уличните метачи, последните поне вършат нещо полезно за обществото"

Но както се казва, политиците са неизбежното и необходимо зло за всяка една държава.

Да са ни честити новите привилегии за "стоки от първа необходимост"- новите коли до 10000? laugh.gif

Те от 2005г ще се продават без ДДС

Смеагол сигурно е имал мен предвид biggrin.gif

Вместо да намали истинските "стоки от първа необходимост"- хляб, лекарства, неговата неадекватна данъчна политика продължава! :)

Хубавото е че хляба и лекарствата не ме интересуват особено, да не кажа никак :wub:

Докато от неадекватната политика, в случая, се надявам да се възползвам.

Дай боже на всеки ;)

• 2 седмици по-късно...

Хаххах,то е просто смешно-къде си мисли че праща половин България???

ООООооооооооооооооооооо,с такива хора не за 800,а и за 800 000 дни нема да се опраим.

"ВЕРВАЙТЕ мИ!!!"

:) ХАХАХАХАХХХХ!!!

Абе nixfox БСП(K)-то са най-големите бандити...а ти ми ги хвалиш...нали заради тях сме в това положение сега. Иначе нещата са пределно ясни НДСВ, ДПС и СДС са си структори на БСП(k)...и те си крадът та пушек се вдига. Привидно са с друго име иначе всички са комунисти и диви капиталисти...:) :). Всички са гадни комунисти...да се махат...

Int3rvisi0n:

"Абе nixfox БСП(K)-то са най-големите бандити...а ти ми ги хвалиш...нали заради тях сме в това положение сега. Иначе нещата са пределно ясни НДСВ, ДПС и СДС са си структори на БСП(k)...и те си крадът та пушек се вдига. Привидно са с друго име иначе всички са комунисти и диви капиталисти... . Всички са гадни комунисти...да се махат... "

Е.. му мамата бре. То по таз логика човек няма да остане в БГ. Или искаш да ми кажеш, че след като членувам в БСП и имам някакви идеи и така нататък съм бандит, крадец и трябва да се махам от България. Ти ли ще ми казваш какъв съм. Какво си направил ти за тази държава бре приятелю, че имаш правото да даваш квалификации.

Политиците ни че не стават не стават. Това е ясно като две и две. Само, че за сегашните управляващи се казва навсякаде, че са надминали по корупция всички предишни.

И хайде да сме обективни. Какво са направили уважаемите демократи за 15 години. Да са построили нещо? Няма такова нещо. Рушиха, рушиха, докато България заприлича на следвоенна държава.

Раздробихме земята, а сега ревем, че селското стопанство няма да издържи на конкуренцията на ЕС. Е как ще издържи като си го разрушихме сами.

И това, че сега сме на това положение сме си виновни всички вкупом.

Нали се борихме с режима за да има демокрация. Ето ви я нашата криворазбрана демокрация.

Айде стига за сега.

nickfox:

Или искаш да ми кажеш, че след като членувам в БСП и имам някакви идеи и така нататък съм бандит, крадец и трябва да се махам от България. Ти ли ще ми казваш какъв съм. Какво си направил ти за тази държава бре приятелю, че имаш правото да даваш квалификации.

Абе просто се учудвам на такива сато теб...толкова ли не разбра че БК(с)П нямат никакви идеи за развитие...те знаят само да трупат пари...Спомно си чичо ти Жан какво направи...ааа. Заради него тогава мръзнах по площадите с други колеги студенти. Тази 100 годишна "партия" има толкова грехове към българите и България, че незнам как изобщо ще ги изкупи. Иначе ти не си бандит(вижда се че се засегна и приемаш нещата лично?!)...ами просто малко заблуден по отношение на нещата ставащи в България. Съвсем ясно е че БКП(с) разруши цялата икономика на България и после създаде партийки като СДС НДСВ и ДПС за да прехвърля вината върху тях. Иначе ти сигурно им плащаш членски внос...аз никога не бих плащал на "партии" а бих вложил тези пари за други цели. Иначе само не прехвърляй вината на БКП въху нейните производни като НДСВ...няма смисъл...и ще ти кажа аз и други млади хора никога не сме ходили да гласуваме..защото не виждам смисъл от това...все на власт ще си бъде една партия.

Иначе аз не участвам в никоя партия и смятам че мога да направия "нещо" за България и без да участвам в разни "партии" които ни докараха до задънена улица. Участвам в едно екодвижение и лятото ходиме да чистиме планините Рила, Пирин, Витоша и Стара Планина. По този начин аз помагам на България.

Редактирано от Int3rvisi0n (преглед на промените)

Надявам се да не си от онези псевдоеколози, много се надявам.Щото по нашия край натвориха големи простотии, заради което доста хора останаха на улицата. В нашия край малко или много има уранови находища. И като ревнаха тия ми еколози, че били вредни за околната среда с радиацията си, направо проглушиха ушите. Затвориха рудниците, останаха към 300 човека без работа и след време се оказа, че какъвто си е радиационния фон преди затварянето, такъв е и след него и след 10 години.

Нямам нищо против еколозите. Имам против псевдоеколозите.

А що се отнася до чичо Жан, ако смяташ това което си писал значи си кастриран откъм реализъм приятел. Да ти кажа ли защо? Защото цялата тази криза тогава си беше постановка. Всеки знае, че това си беше поръчано отвън.

И ако смяташ, че БКП е разрушило икономиката значи си зле братче.

Хайде да гледаме нещата обективно. Имахме ли Военна промишленост преди 10.11.1989, която носеше милиарди - имахме. Имахме ли селско стопанство, което изнасяше маса продукция и вкарваше милиони - имахме. Имахме ли безплатно здравеопазване - Имахме. Хайде да оценяме нещата реално.

Аз не съм казал, че не е имало лоши неща в него период.

Ама една умна нация не тръгва да руши като ненормална всичко постигнато за да покаже че е демократична. Можехме да запазим доброто което е било и да надграждаме, а не да рушим.

И друго, като казах, че членувам в някаква партия, го казах, защото не ме е срам да го кажа, а не че ако не членувам не мога да направя нищо за държвата си.

А начина по който реагираш отговаря точно на желанието на политиците ни да бъдем разединени, за да си правят каквото си пожелаят.

Аз неведнъж съм казвал, че за мен няма значение кой какви идеи изповядва, каква религия, в коя партия членува или не, важното е да върши работа, да е човек.

Това е истината.

Оххх виждам че няма смисъл да споря с теб...по отношение на "партиите"..ти все ще си защитаваш "столетницата БКП(БСП)" и няма да мислиш напред а ще гледаш назад. Ще ти кажа само едно: сега всички плащаме за това че преди беше "много добре" Аз съм до тук....

Иначе по отношение на тези "псевдоеколози" както ти ги наричаш. Нищо че не съм в тяхната организация... ще ти кажа следното: щом едно нещо е вредно за здравето и живота на хората ще се прави всичко възможно да бъде премахнато...независимо по какъв начин...ако един завод не може да постави модерни пречиствателни инсталации и филтри ще бъде затварян. Тъжното е че заради неразсъдливи работодатели хиляди хора ще останат без работа...наистина ми е много мъчно...но помисли реално на нещата...по добре така вместо бременни майки да помятат и деца да се раждат с деформации и недоразвити... и всички да боледуват от белодробни болести.

Аз отдавна гледам напред приятелю, но никога не пренебрегвам историята.

Оглеждам се и встрани за да видя опита на другите. И въпреки, че съм почти на 40 години продължавам да се уча и усъвършнствам в сферата в която работя. Правя каквото мога за да помагам на хората да живеят по-добре и според околните го правя както трябва. А те са с разнообразни политически и религиозни възгледи. Аз всеки ден работя с хора, които едва свързват двата края и които живеят в населени места за които държавата нехае, но с охолство прибира данъците от тях.

Не знам как да коментирам факта, че от година на година ни намаляват средствата за капиталови разходи. Това са пари за подръжката на читалища, училища, детски градини, църкви. За последните 3 години са намалени 5-6 пъти, не проценти. И в общините се чудим откъде да намерим средства за тези неща. Сега ни отнемат и пътния данък с винетната система. Уж щели да го компенсират. Не вярвам много да стане това в пълния му размер.

Това, че в София и още два три града е добре, не значи, че в България е добре.

Аз не защитавам интересите на една или друга партия, аз защитавам интересите на хората, които живеят и работят в общината в която и аз работя.

Не ги деля на наши и ваши. Всички са равни за мен. Не пренебрегвам идеите им, проблемите им.

Сегашните управляващи дотолкова ги е страх, че няма да бъдат запомнени, че си слагат преживе табелки и паметници.

nickfox, в едно нещо се е доказала твоята партия - БКП (БСП). Че не може да управлява и е вредна за АЦБ! :):sobbing:

Всъщност тя (столетницата) и сега е на власт в едно правителство направено от мъгла! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.