Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на 15.6-Inch Entertainment Laptop.

Featured Replies

Лаптопа ще се ползва освен за работа и за мултимедия-филми и игри(WOW и надявам се StarCraft II).Надявам се филми с резолюция -720р и 1080р да не насичат.Спрял съм се на два модела:

1-DELL Studio 1555 Full HD 15.6" (1920X1080) WLED, T6500 2.1GHz, 4GB DDR2, 500GB SATA, 512MB RADEON HD 4570,

2-Dell Studio 1555 15.6" (1366X768) WLED , P7350 2.0GHz, 4GB RAM/ 320GB / 512 MB RADEON HD 4570/ Backlit Keyboard / 2 Years NBD

Клоня към горният-номер 1ви.

Достатъчни ли са тези конфигурации за да изпълнят горепосочените условия.

Когато гледахме със синът ми лаптопи ми се стори,че дисплеите на Sony VAIO са с най-хубави цветове,по-контрастни и по -цветни някак си.Това чисто субективно мое виждане ли е или има нещо вярно.

Като параметри на видео картите са достатъчно. Но това е минумума все пак за фул ХД. На мен лично ми идва малко ситен шрифта на по-горния, това е чисто субективно. Но има хора за които е по-желан и удобен за работа. Лично за мен матриците на Дел са по-добри и по-малко товарят очите и са правилният избор. Та остава сами да решите каква ще е резолюцията. Но все пак, колкото е да е субективно, ако ще се използва приоритетно за работа с някакво счетоводство или изобщо за работа с текст - по-ниската резолюция. А ако ще е предимно за удоволствия - по-високата. За игричките са достатъчно макар и да не съм сигурен дали СК 2 и ВоВ да имат подобна резолюция от сорта на 1920 ? Проверете на някой комп как се държат за да няма после разочарования, с култови заглавия не може да се рискува без тест wink.gif

Сонито има матрица тип брайт вю и е с форсирана яркост и контраст. И пак лично на мен не ми допада и ми е неудобна при продължителна работа. С оглед и на качеството на изработка и гаранциите и сервиза везните клонят много силно към Дел. Лично мнение, успех с покупката wink.gif

Аз съм горд собственик на ето тази машина от серията Studio на Dell и смея да твърдя, че лаптопа ще се справя повече от чудесно с приложенията, с които ще го товариш. HD филмите си вървят съвсем гладко, приятен е за работа, шрифта се чете спокойно, дисплея не натоварва очите дори след по-продължителна работа. Представя се добре и при мултитаскинга. Тъчпада е удобен, но не ми харесва това, че бутоните под него за доста меки. Особено доволен съм от охлаждането, което бързо възвръща нормалните температури след продължителна игра. Звука, който вади, не се изкривява, дори и да е увеличен на макс (но все пак не очаквай много - ако искаш силен звук, ще трябва да търсиш озвучителна система). :yanim:

Четох за оплаквания, че клавиатурата потъва при по силен натиск, но според мен натискането на бутоните не изисква кой знае какво усилие. Много леко се загрява от лявата страна (почти не се усеща), но там е харда.

Надявам се да съм ти бил от полза :whist:

Редактирано от hopepper (преглед на промените)

• Автор

Казаха ми,че правилният избор на резолюция при даденият размер дисплей е много важна,но аз нямам опит с лаптопи.Най-добра за 15-ка WSXGA+ била, 1680х1050 пиксела,но такъв модел не видях.

Също така четах някъде в препоръките за избор на лаптопи ,(че 1366х768 е кошмар за работа.. а даже и за брауз)-не знам ,какво имат предвид.Аз ще rаботя и с текст.Повечето модели 15ки са именно с такава 1366-768.Може би тогава 1080р е по-добрият избор т.е. първият Dell иlи идва в повече на 15 инчов диспlей.

Казаха ми,че правилният избор на резолюция при даденият размер дисплей е много важна,но аз нямам опит с лаптопи.Най-добра за 15-ка WSXGA+ била, 1680х1050 пиксела,но такъв модел не видях.

Също така четах някъде в препоръките за избор на лаптопи ,(че 1366х768 е кошмар за работа.. а даже и за брауз)-не знам ,какво имат предвид.Аз ще rаботя и с текст.Повечето модели 15ки са именно с такава 1366-768.Може би тогава 1080р е по-добрият избор т.е. първият Dell иlи идва в повече на 15 инчов диспlей.

При 1920X1080 в съчетание с 15,6" дисплей (висока разделителна способност на малък екран) текста ще бъде още по-ситен. 1366х768 е по-добър вариант. Текста се чете съвсем нормално, така че едва ли ще имаш проблем :cool:

DELL Studio 1555 Full HD 15.6" (1920X1080) WLED, T6500 2.1GHz, 4GB DDR2, 500GB SATA, 512MB RADEON HD 4570

Това не е добре за друга работа с лаптопа освен игри.Много голяма резолюция.

Аз съм с Acer с резолюция 1366х768 и отначало ми беше малко трудно, но после свикнах.

Единствения модел лаптоп с резолюция 1680х1050,към момента, е MSI GX623.

Може да помисли за 17", ако не ти пречи чак толкова размера.Там може да се намери по-сносна резолюция.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

При 1920X1080 в съчетание с 15,6" дисплей (висока разделителна способност на малък екран) текста ще бъде още по-ситен. 1366х768 е по-добър вариант. Текста се чете съвсем нормално, така че едва ли ще имаш проблем :)

и като ти се наложи да отвориш два-три файла на един екран ми е интересно как ще ги побереш..не обърквайте човека с размера на шрифта, който винаги може да се увеличи, както от операционната система така и от програмите, но работно място от ниска резолюция няма как да се направи..имал съм лаптоп с ниска резолюция в момента имам и 15 и 17 инчови с 1920х1200 и не бих ги сменил за нищо с по-ниска резолюция

и като ти се наложи да отвориш два-три файла на един екран ми е интересно как ще ги побереш..не обърквайте човека с размера на шрифта, който винаги може да се увеличи, както от операционната система така и от програмите, но работно място от ниска резолюция няма как да се направи..имал съм лаптоп с ниска резолюция в момента имам и 15 и 17 инчови с 1920х1200 и не бих ги сменил за нищо с по-ниска резолюция

Както по-нагоре се спомена - въпрос на персонален избор. :P

Редактирано от shanto (преглед на промените)

• Автор

Мислите ли ,че на подобна конфигурация- T6500 2.1GHz, 4GB DDR2, 500GB SATA, 512MB RADEON HD 4570,ще върви гладко без да насича видео -1080р. Играта GTA 4 ще може ли да се играе въобще на такава машина.Питам пак защото след консултация с продавачи мненията са различни.Казват ,че за филмите 1080p картата е по-добре да е НВидия с CUDA- 130M например.

dell лаптопи не правят, матрици също, sony и те нищо не правят, и едните и другите си плащат на този и този да им ги правят...

p.s. аз бих взел модела с малката резолюция (от 9 месеца съм на 32" телевизор 1360х768 и се радвам, че не взех 1920х1080 щото имаше тошиби че и за по малко пари на "промоция") - на голямата за игри няма да става, пък и много игри в момента не я поддържат голямата, а тея които излязат в бъдеще и да я поддържат няма да могат да се играят... мобилната видеокарта може да е 4570, но е поне 1,5 пъти по бавна от тази за стандартен компютър... на пръстите на едната ръка се броят хората дето отварят 3 прозореца един до друг и искат да ги гледат едновременно... специално за мобилните атита хардуерно ускорение е мъка да се подкара - аз не съм подкарвал, за това пък на нвидия 8 серия и нагоре тръгва винаги от раз на всякакъв уиндоус... че вече и под линукс...

Единствения модел лаптоп с резолюция 1680х1050,към момента, е MSI GX623.
не е, compal имат 15,6" модел от преди 3 години с nvidia 8600GT

nvidia 130M e 9600M GT но по 55нм, вместо по 65мн

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Мислите ли ,че на подобна конфигурация- T6500 2.1GHz, 4GB DDR2, 500GB SATA, 512MB RADEON HD 4570,ще върви гладко без да насича видео -1080р. Играта GTA 4 ще може ли да се играе въобще на такава машина.Питам пак защото след консултация с продавачи мненията са различни.Казват ,че за филмите 1080p картата е по-добре да е НВидия с CUDA- 130M например.

Че е по-хубаво, по-хубаво е,макар , че тук има хора ,които си задаваха риторични въпроси "Какво е това CUDA и за какво аджеба се използва".

На лаптопа, който си посочил също ще вървят HD филмите,макар и не така като на Nvidia G130.

• Автор

Само Acer Aspire AS-5935G съм видял в нашите сайтовете за лаптопи с -GeForce 130M, 1GB DDR2.Дали не е по-добре от 2та DELL-а ,които съм посочил.

Intel Pentium Core 2 Duo T6500 (2.10GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB)

Чипсет: Intel PM45 Express

Памет: 4GB DDR3

Твърд диск: 500GB, 5400rpm, SATA

Екран: 15.6" TFT LED HD Ready (WXGA) Acer CineCrystal, 8ms

Резолюция: 1366x768 точки

Видео карта: NVIDIA GeForce 130M, 1GB DDR2

Макар ,че превишава лимита ми ,по-евтино решение едва ли има с такова видео.С конфигурация като на този Acer Aspire AS-5935G може би няма да има проблем с HD 1080p и синът ми ще може да джитка GTA-4 макар и на 800/600.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.