Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатления и мнения за подовите климатици

Featured Replies

Предстои ми поставяне на подов климатик.Така сме решили с оглед мястото,което имаме.Очаквам мненията на хората,които ползват такива модели, особено ме интересува как се държат през зимата,какви сметки за ток правят,изобщо всичко,свързано с този тип климатици.

Еми принципно, ние имаме, но не го използваме. Като го включа и след 10 мин плочките са топли несъм пробвал да се топля на него щото разбрах че харчи много ток. :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Първо,от голямо значение е марката на климатизатора.

Второ,може и да консумират малко по-вече от стенните климатици,защото добре знаем от физиката,горещият въздух е по-лек от студения,така че той винаги ще бъде плътно до тавана.Това от своя страна ще доведе до по-дълга работа на подовият климатик заради по-големият обем въздух който трябва да се затопли докато температурата на въздуха на нивото на климатика достигне зададената....Но мисля че това няма да е толкова фатално за месечната сметка за ток,поради комфорта който подовият климатик ще създаде за притежателя си в студените дни...Между другото,това си е лично мое виждане.Никъде в каталозите няма да срещнеш разлика в консумацията между примерно: високо-стенна 9-ка,и подова 9-ка,цифрите са си винаги еднакви.Всяка уважаваща себе си марка,няма да си позволи да залъгва клиентите си,а и потенциалните такива.

Преди две седмици монтирахме две подови Mitsubishi-та 7-чки,нямам идея как ще се държат зимата,но мога да ти кажа че така залепнаха по местата си,че човек може да си помисли че винаги са били там...и ако и подовите варианти на Mitsubishi са със същото качество както всички останали модели на марката (в което не се и съмнявам),то собственикът няма да е недоволен.

• Автор

Mixal,благодаря за инфото.Чувам обаче,че и цената на Мицубиши е доста солена.Малко инфо в тази насока?Иначе клоня към Дайкин 9ка подов.От други места прочетох,че са много добри като поведение и издържливост.

@svilenangelov,не мога да ти помогна с мнение по марката Daikin,понеже съм монтирал само един такъв на 110V.За цена на Mitsubishi ще мога да доложа утре...доколкото си спомням,беше малко над 2000лв.

MFZ-KA25VA цена 2150лв,без монтаж.Преди малко разглеждах цени,доста варират до около 3000лв.

отдолу под вас да не е ледовит океан хах

луди ли сте да слагате подово отопление?

дали ще е ел. или водно си е 'бахти малоумното изпълнение:wors:

слагайте инверторен климатик и спете на топло:)

няма да ви е много топло на краката или където и да е с подовото

а сметката за тока? или не са проблем парите:)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=94888

аз погрешно съм разбрал хахахаха помислих, че става дума за подово отопление:)

а то било климатици

http://images.google.bg/images?hl=bg&source=hp&q=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

тези LG може да ги видите

http://www.izoklima.eu/podovi-klimatici.html

Редактирано от brigante (преглед на промените)

• Автор

Myxal,мерси,но цената ми е непосилна към момента.Дайкин предлагат много по-добра цена за климатик от този тип.Имах оферта за 1750 лева +монтаж в цената.За съжаление не можах да се възползвам това лято,но за следващото няма да пропусна.Brigante,става въпрос за стая,междинен етаж,тухла,западно изложение,4 на 3 метра,височина 2.60 метра.Мисля,че 9ка ще е напълно достатъчен.За LG не съм сигурен,че пройзвеждат много качествени климатици.От една година и полвина съм с Фуджицу дженерал 12 LDC.Работи безупречно цяла зима,а през лятото охлаждаше перфектно.Тъй като съм доволен от климатика,искам подов (такова ми е мястото)за детската стая.

@svilenangelov , мога с ръка на сърцето да те нарека "колега". :rolleyes: Предстои ми трета зима с два броя Fujitsu ASYA09LCC.Може да се каже,че серията LDC е пряк наследник по показатели на LCC,та дори и че са малко по-добри от тях. :).Разглеждал ли си вариант с марката Fuji?

• Автор

myxal,да,оглеждах,но е 2200 с монтажа(подова 9ка).Не ми се дават толкова пари, а и ги нямам към момента.На теб ти е ясно,че подовия,който искам,ще е с кредит.Добре,че имаме изгоден вариант за това.За Дайкин пак повтарям,съм чувал само добри неща.На работа сме с Дайкини(FTXS 25 и 35),много безшумни машини,определено по-безшумни от моя(говоря за 35те).Изобщо не съм претенциозен,фуджицуто напълно ме устройва като шум и работа,но подовия е скъп и няма отзиви за работата му.Считам,че при цените на Дайкин и авторитета на марката едва ли друг подов ще се наложи масово-най-вече заради високите цени.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте аз купих  Daikin FVXS25 през август сложих го в спалнята . За сега съм впечатлен от работата му, невероятно тих не се усеща ваздушна струя когато работи ,което е много -важно по време на сън.Според мен е мн. икономичен .

• Автор

Владо,аз се ориентирам към същия модел.Моля те,сподели каква ти е спалнята,колко е голяма,изолации,изложение,етаж,вид строителство и всичко,което се сетиш за ориентация.Ще съм ти благодарен за всякакви подробности,особено поведението на климатика през зимата(сметки,комфорт и др.)

Myxal,мерси,но цената ми е непосилна към момента.Дайкин предлагат много по-добра цена за климатик от този тип.Имах оферта за 1750 лева +монтаж в цената.За съжаление не можах да се възползвам това лято,но за следващото няма да пропусна.Brigante,става въпрос за стая,междинен етаж,тухла,западно изложение,4 на 3 метра,височина 2.60 метра.Мисля,че 9ка ще е напълно достатъчен.За LG не съм сигурен,че пройзвеждат много качествени климатици.От една година и полвина съм с Фуджицу дженерал 12 LDC.Работи безупречно цяла зима,а през лятото охлаждаше перфектно.Тъй като съм доволен от климатика,искам подов (такова ми е мястото)за детската стая.

Аз също имам Fujitsu General и съм невероятно доволен. Просто стана абсолютен фен на Fujitsu-то след като си купих 2 климатика от тази марка. Но и Дайкините не са за подценяване, мисля че добре си се насочил. ;)

Здравейте спалнята ми е като кула пследен етаж,вятъра я обдухва от всякаде има прозорец и тераса с западно изложение не са остъклени.20 кв е стаята то вън е топло изолирана с 5 см фибран.От вътре съм залепол гипс картон на лапи има ваздушна възглавница около 4 см.до стената на тавана съм залепил стиропор 3см. само пода не изолирах домързя ме да го направя сега съжалявам,под спалнята е стълбището на входа и ансасиопната шахта.там направо залепих паркет и в момента когато паднат темперетурите от там ми студенее.Климатика работи доста странно в смисъл не като другите климатици.Почти не съм го засичал да духа топло повече от времето духа мораво ,но темперетурата в стаята винаги е такава каквато съм я задал.има бутон за максимална мощност, когато го включа започва да работи на максимум въздушната струя тогава е 55-60 градуса ,няколко пъти я замервах,но този режим е с продължителност 20 мин.след това се връша в предходнния режим.За сега съм много доволен от машината ,в стаята гледам и двумесечно бебе.

Редактирано от vladojo (преглед на промените)

@vladojo,каква температура задаваш?

До преди седмица го държах на 21 гр.Но то няколко дни температурита отвън спадна на около 0 гр. и аз го вдигнах на 23 подържа ги аз сега без проблем.Направи ми впечатление ,че когато увеличавам температурата климатика започва да духа по топло.Доколкото знам той се командва от чип и сам преценява с каква мошност

компресора да заработи.Днес го включих към контролен електромер за да видя какъв разход има.

Редактирано от vladojo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Няма по-добър климатик по отношение на комфорта от подовия.

В момента на Дайкин са на много добри, а качеството е без коментар

Здравейте,цяла седмица засичах какъв разход ми дава Дайкина  резултата е следният: при външна тем.-5 гр. и зададена вътрешна 24 гр.  той изгори 76 kw. ток за 7дена .В стаята температурата беше 22-23 гр. според двата тернометъра.По най проста сметка от тези показания излиза че климатика изгаря около 450 w. на час.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.