Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми лаптоп подходящ за графични програми

Featured Replies

Искам да си взема лаптоп подходящ за програми ,като Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Quark Express ,ще съм благодарна ако някой ,който разбира от това ми препоръча такъв до към 1300 лв.

Благодаря

Аз бих препоръчал това, поради по-добрия процесор, по-големия твърд диск и най-вече заради екрана с по-висока разделителна способност, която дава много по-голяма работна площ. За съжаление надхвърля лимита с около 450 лв.

За 1300 лева трудно ще намериш нещо с по-висока резолюция, да не кажа, че няма, а според мен работата с графични приложения изисква преди всичко точно това (плюс, ако ще е за CAD, не е добре да е с вграденото интелско видео).

За около 1500-1600 лева се намират лаптопи с мощни видеокарти, процесори и по-високи резолюции, но ще трябва да решиш дали можеш да дадеш толкова.

Аз бих препоръчал това.

С около 200-та лева е по скъп от предложените по-горе Dell-ове, но има едно голямо предимство:

Екран: 15.4" WSXGA+ TFT

Резолюция: 1680x1050 пиксела

Видео карта: ATI Mobility Radeon HD 4670 с 512 MB DDR3 видеопамет.

Не,че е задължително да ги имаш за работа с изброените от теб програми, но за разликата в парите ,това което вземаш в повече си заслужава.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Гледай задължително видеокартата да не е със шарната памет щом ще работиш с такива програми.Със всичко друго(без процесора)може известен компромис да направиш ако се наложи.

А като марка това зависи от личните предпочитания на всекино все пак Asus,Dell,Toshiba разбира се последователността е примерна.

Редактирано от anatoliman (преглед на промените)

Не е лоша за чат и браузване, на за работа с графични приложения ... :lol6:

От Техномаркет (или подобни вериги) не е желателно да купуваш поради рисковете със сервизното обслужване, или по скоро липсата на такова.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

да , Acera-a е хубав, но на MSI резолюцията на екрана и видеокартата са най-подходящи за работата, която ще работи на него.

• 2 седмици по-късно...

Искам да си взема лаптоп подходящ за програми ,като Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Quark Express ,ще съм благодарна ако някой ,който разбира от това ми препоръча такъв до към 1300 лв.

Благодаря

Не е направен още такъв за такава цена. Изброените програми обслужвани от мобилен компютър е равносилно на изгъзица.

Процесорът на мобилен комп е предвиден за енергономичен режим. В режим на рендиране ще имаш калорифер.

Твърдият диск е много спънат!

Все още масовия се върти с 5400об/мин. Програмите ползват scratch disk. В режим на рендиране ще имаш време за една коломаска. При дестоп имаш 7400об/мин, раптор или свързване RAID. Това с думи прости е да сложиш циганска каруца до болида на Шумахер.

Диагонал на екрана!

Ако 15.4' е достатъчен, то и екрана на gsm-телефона ще е достатъчен. Най-инвалид тук е верността на цветопредаване, а екрана на мобилен комп до 1000лв ползва класическа LCD TFT матрица. Тя не умее да предава нюансите вярно, а ги реже или си ги измисля по свои алгоритми.

Ако програма изисква OpenGL видео, то цирка става Буш. Подобна карта надхвърля цената на бюджетен мобилен комп.

Мобилният комп не е предвиден за "часовникарски надувания".

AlienWare M17x струва торба пари, но това не е дизайнерски мобилен комп. Не се подвеждай.

В една подобна система, за да виждаш каквото гледаш, ти трябва истински монитор с огромен екран, в противен случай мащабираш, гъчкаш палитри около работното пространство и се чудиш - това рижаво ли е или турунджаво?

• Автор

Благодаря на всички :) В крайна сметка,май ще си взема насолен компютър.Аз все още се уча на тези програми,но амбициите ми са скоро да се занимавам професионално.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Ако може още малко помощ :lol6:,понеже реших да си взема настолен компютър и ми дадоха тази конфигурация за

1438 лева,та ви моля да си кажете мнението си :wors:Благодаря

№ Наименование на стоките и услугите К-во Гаранция

1 MB – Gigabyte - GB EP41-UD3L /G41/LGA775 1бр. 36 мес.

2 CPU – Intel C2 DUO E7400 /2.8/1066/3M BOX 1бр. 36 мес.

3 RAM – Corsair KIT 2x2GB TWIN2X4096-6400C5 G 1бр. 36 мес.

4 Video Card - GF XFX – 9800GT , 512MB, GDDR3, 760MHz 1бр. 24 мес.

5 HDD - 640GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 1бр. 48 мес.

6 CASE - Raidmax ARES 1бр. 12 мес.

7 PC PSU - ATX 500W – POV Black Diamond 1бр. 12 мес.

8 DVD-RW - Sony AD-7240S SATA 1бр. 24 мес.

9 Monitor - LCD 23“ – Philips 230C1HSB 1бр. 36 мес.

/офф

Извън ценовия диапазон е, НО мисля че тва е машината - http://laptop.bg/#/details/SONY/5/2166

Ще спомена че аз съм потребител на мултимедийно вайо и според мен по-добър избор няма! :P

Ако може още малко помощ :P,понеже реших да си взема настолен компютър и ми дадоха тази конфигурация за

1438 лева,та ви моля да си кажете мнението си ;)Благодаря

№ Наименование на стоките и услугите К-во Гаранция

1 MB – Gigabyte - GB EP41-UD3L /G41/LGA775 1бр. 36 мес.

2 CPU – Intel C2 DUO E7400 /2.8/1066/3M BOX 1бр. 36 мес.

3 RAM – Corsair KIT 2x2GB TWIN2X4096-6400C5 G 1бр. 36 мес.

4 Video Card - GF XFX – 9800GT , 512MB, GDDR3, 760MHz 1бр. 24 мес.

5 HDD - 640GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 1бр. 48 мес.

6 CASE - Raidmax ARES 1бр. 12 мес.

7 PC PSU - ATX 500W – POV Black Diamond 1бр. 12 мес.

8 DVD-RW - Sony AD-7240S SATA 1бр. 24 мес.

9 Monitor - LCD 23“ – Philips 230C1HSB 1бр. 36 мес.

Можеш да вземеш много по-добро за същите пари. Лъжат те и ти пробутват стари чаркове! Без да сравнявам кое колко струва, защото то явно си личи...

Не е направен още такъв за такава цена. Изброените програми обслужвани от мобилен компютър е равносилно на изгъзица.

Процесорът на мобилен комп е предвиден за енергономичен режим. В режим на рендиране ще имаш калорифер.

Твърдият диск е много спънат!

Все още масовия се върти с 5400об/мин. Програмите ползват scratch disk. В режим на рендиране ще имаш време за една коломаска. При дестоп имаш 7400об/мин, раптор или свързване RAID. Това с думи прости е да сложиш циганска каруца до болида на Шумахер.

Диагонал на екрана!

Ако 15.4' е достатъчен, то и екрана на gsm-телефона ще е достатъчен. Най-инвалид тук е верността на цветопредаване, а екрана на мобилен комп до 1000лв ползва класическа LCD TFT матрица. Тя не умее да предава нюансите вярно, а ги реже или си ги измисля по свои алгоритми.

Ако програма изисква OpenGL видео, то цирка става Буш. Подобна карта надхвърля цената на бюджетен мобилен комп.

Мобилният комп не е предвиден за "часовникарски надувания".

AlienWare M17x струва торба пари, но това не е дизайнерски мобилен комп. Не се подвеждай.

В една подобна система, за да виждаш каквото гледаш, ти трябва истински монитор с огромен екран, в противен случай мащабираш, гъчкаш палитри около работното пространство и се чудиш - това рижаво ли е или турунджаво?

Ти ме уби. Аз, за разлика от повечето хора, си работя на лаптопа, а десктоп система лична не съм имал от 3 години. И баш с 15-ка съм, WSXGA+ екран, HD4670 с планове за нещо повече. Вкъщи - на външен екран, понеже имам място. Процесорите са по 25-30W напоследък (32W даже с клока), та до печка имат бая ток да видят. TN матриците и те се калибрират, а на десктоп пазара повечето хора тях ползват. С OpenGL приложенията проблеми няма, ще е по-бавна визуализацията, отколкото с някое high-end Quadro, но то срещу пари и това може да си купиш в лаптоп.

Да, за 1300 лева не става. Но причината е единствено в ниската резолюция на екрана. Дори при работа на пикселно ниво с OpenGL ускорения на PS се иска пространство, а за чертане - и повече. Но е само до резолюция, а лаптопи с по-висока доскоро се намираха (баш като моя, в момента нещо го няма, но затова има 17-ки, там 1600х900 си стига).

За настолната система - за 1438 лева нещо ми се види бедна. Бах, в hardwarebg.com никой не взема евтино и пак по-добри предложения съм виждал... Най-малкото бих предложил първо АМД, щом ще се гони бюджет. За ксъщите пари - четириядрен, поне ще види употреба...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.