Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охлаждане за AMD Athlon 64 5200+

Featured Replies

Здравейте.

Купих си нов комп и ми се стрва че процесора спъва видеокартата.

Затва реших да го клокна малко ама дигна много градусите,ще ми помогнете ли в избора на охлаждане.

cpu:AMD Atholn64 X2 5200+

mainboard:ASUS M3N78-VM

VGA:NVIDIA Geforse 9600GT/1G

RAM:4G

Редактирано от becool (преглед на промените)

За няколко лева повече си взимаш това .Доказано качество на изработката пък и ще ти помага с охлаждането на северният мост на дъното.Все пак Scythe от години са на върховите места (да не кажа най-добрите) при въздушните CPU охлаждания. :)

Зависи и от кутията. Katana 3 е 143 mm, а Freezer 64 Pro e 126.5 mm "висок".

Зависи и от кутията. Katana 3 е 143 mm, а Freezer 64 Pro e 126.5 mm "висок".

Ако е със стандартна ATX кутия няма да има проблем, мястото е съвсем достатъчно.

Виж ако е със mATX вече може и да му отеснее на Katana-та. :rolleyes:

Първо кажи с какви средства разполагаш.Иначе ако се движим до 50лв http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatpipe-direct-touch-hdts1283-p-402.html

Доколкото разбрах,става въпрос за малко клок.Мисля,че фризера е предостатъчен и влагането на излишни средства не е оправдано.

Доколкото разбрах,става въпрос за малко клок.Мисля,че фризера е предостатъчен и влагането на излишни средства не е оправдано.

Е сега за 5,39лв. проблем ли ще правим ??? :cool::P

Редактирано от _Dreamer_ (преглед на промените)

Е сега за 5,39лв. проблем ли ще правим ??? :cool::P

с тази разлика че артик фрийзъра е по качествено направен - с медна основа която е запоена с/у запресована алуминиева на катана-та... едит: катаната била с медна основа, която е никелирана (от какъв зор развалят с никел медта не ми е ясно - никела има хубав външен вид ама топлопродността е 3 пъти по ниска от тая на алуминия и около 6 пъти от на медта)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

с тази разлика че артик фрийзъра е по качествено направен - с медна основа която е запоена с/у запресована алуминиева на катана-та... едит: катаната била с медна основа, която е никелирана (от какъв зор развалят с никел медта не ми е ясно - никела има хубав външен вид ама топлопродността е 3 пъти по ниска от тая на алуминия и около 6 пъти от на медта)

Ето тук е обяснено защо са с никел.Един от най-добрите куулъри Mugen 2 също е със никел така че не мисля че това е някъкъв проблем.Нещо повече, ско си беше направил труда да погледеш спецификациите по-внимателно щеше да забележиш че през Katana-та минава 25% повече въздух за час в сравнение с "Фризера", или иначе казано осигурява по-добър въздушен поток което значи по-добро охлаждане.Освем това при нужда от повече охладителна мощност вентилатора на Scythe е със 10% по-бърз.Качеството си е качество. :super:

Аз казах за 5-те лева ама кой да ме слуша .... :speak:

Само аз ли забелязвам отсъствието на интерес към темата от страна на автора?

BTW,пет+- кинта не са решаващи наистина,но според мен и бокса е достатъчен.

• Автор

ето го автора извиняваите че не писах ама си бях на село.

парите не са чак такав проблем 10 -20лв отгоре ше си ги позвола.

става вапрос за клок до кам 3.2 3.3GHz.проца е печка голема по дефалт на 2.7GHz работи на load 55C без товар на 45С.

зимата ше се топла с него.нема да пускам парното :clap::);)

ето го автора извиняваите че не писах ама си бях на село.

парите не са чак такав проблем 10 -20лв отгоре ше си ги позвола.

става вапрос за клок до кам 3.2 3.3GHz.проца е печка голема по дефалт на 2.7GHz работи на load 55C без товар на 45С.

зимата ше се топла с него.нема да пускам парното ;):blink::blink:

Не я спъва моя от подписа не спъва тази ми карта,ти ми говориш за твойта.Боксовото ти охлаждане без проблем ще се справи с поне с 3 ghz,може и 3.1

• Автор

Не я спъва моя от подписа не спъва тази ми карта,ти ми говориш за твойта.Боксовото ти охлаждане без проблем ще се справи с поне с 3 ghz,може и 3.1

твоя проц е по хубав от моя ако не забелязваш,а и VGA ми е 1G твоита е 512.верно е че твоита е по добра като производителност иначе. ;)

аз казвам че процесора ми е слаб за видеокартата.

твоя проц е по хубав от моя ако не забелязваш,а и VGA ми е 1G твоита е 512.верно е че твоита е по добра като производителност иначе. :blink:

аз казвам че процесора ми е слаб за видеокартата.

Процесорите освен честотата са горе долу идентични.

Процесора не ти спъва видеото.

Имам приятел с твойто видео но 512мб и има 4800+ процесор и не му спъва видеото.Това дали видеото е 512 мб или 1гб няма никаква разлика

• Автор

Процесорите освен честотата са горе долу идентични.

Процесора не ти спъва видеото.

Имам приятел с твойто видео но 512мб и има 4800+ процесор и не му спъва видеото.Това дали видеото е 512 мб или 1гб няма никаква разлика

аз ти казвам че я спъва.на 3D Mark06 като почнат тестовете на процесора почва да лагва много яко,а видеокартата изкарва без процесора 6892точки а проца 1384точки.

ти какви резултати имаш

Без клок колко точки дава процесора, и виж как е с лагването/ако върви "мазно" и дава по-малко точки, значи не си го клокнал правилно/ ?

аз ти казвам че я спъва.на 3D Mark06 като почнат тестовете на процесора почва да лагва много яко,а видеокартата изкарва без процесора 6892точки а проца 1384точки.

ти какви резултати имаш

На 2006 не знам,на Vantage 3d mark-а

7082 видео карта

4484 проца

Ти на този мрак Вантаге трябва да ти е 4500-4800 za 9600gt и за процесора 4100 или 4800 предполагам

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

• Автор

Без клок колко точки дава процесора, и виж как е с лагването/ако върви "мазно" и дава по-малко точки, значи не си го клокнал правилно/ ?

тиа точки са без клок.аз затва искам да го клокна

сигурно проца е яко куц.утре ше зема freezer 64 pro и 6е му дам зор.досега до 3.1GHz сам го дакарвал ама дигна 68 градуса и бе6е дотук клока.

тиа точки са без клок.аз затва искам да го клокна

сигурно проца е яко куц.утре ше зема freezer 64 pro и 6е му дам зор.

Нали знаиш че говоря за Съвсем различен нов 3Д марк който е с DX10 и е от 2008,а не от 2006

• Автор

Нали знаиш че говоря за Съвсем различен нов 3Д марк който е с DX10 и е от 2008,а не от 2006

даи линк да го изтегла.и ше кажа резултати

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Взех си AC Freezer 64 pro темперетурите паднаха с 20 градуса.

Мерси на всички които помогнаха в избора.

ТЪемата мойе да се затвори.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Процесора спъва видео картата казвам го от личен опит.

Вече съм с друг процесор(подписа).

Темата е за затваряне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.