Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с шрифта на Windows XP

Featured Replies

Здрваейте на всички,

искам да Ви попитам някой дали се е зблъсквал с подобен проблем и какво е решението?

Проблема е следния: става дума за един лаптоп ASUS на който първоначално му качих Vista. След около 6 месеца безпроблемна работа изведнъж при стартиране всичко стана в йероглифи (абсолютно всичко). Помислих си, че проблема е в самата Vista, но след като го преинсталирах и сложих XP проблема пак се появи. Само да уточня, че натривам само С дяла. Моля Ви някой да помогне защото немога да разбера какъв е проблема. Дали е вирус някакъв, който се е намърдал в другия дял или............... нещо друго

gnedkov, може ли да отговориш на няколко въпроса:

1. Кой е сервизният пакет на Window XP? Инсталационният диск, който е използван кастрен ли е с nLite или е оригинален, без да са правени каквито и да е изменения?

2. Как е кирилизиран Windows XP:

- за клавиатурни подредби: използвани ли са програми от сорта на FlexType или са правени по този начин?

- използван ли е Windows XP български интерфейсен пакет?

3. Правенo ли е олекотяване на WindowsXP с премахване на услуги? Освен това дали са използвани приложения от сорта на TuneUp Utilities, WinXP Manager или подобни за "оптимизация" и "тунинг" на системата?

Ако си мислиш, че има вероятност от зараза на системата, винаги може да прочетеш тази тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? и да действаш съгасно указанията.

• Автор

gnedkov, може ли да отговориш на няколко въпроса:

1. Кой е сервизният пакет на Window XP? Инсталационният диск, който е използван кастрен ли е с nLite или е оригинален, без да са правени каквито и да е изменения?

2. Как е кирилизиран Windows XP:

- за клавиатурни подредби: използвани ли са програми от сорта на FlexType или са правени по този начин?

- използван ли е Windows XP български интерфейсен пакет?

3. Правенo ли е олекотяване на WindowsXP с премахване на услуги? Освен това дали са използвани приложения от сорта на TuneUp Utilities, WinXP Manager или подобни за "оптимизация" и "тунинг" на системата?

Ако си мислиш, че има вероятност от зараза на системата, винаги може да прочетеш тази тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? и да действаш съгасно указанията.

Може ето ги и отговорите:

1. сервизния пакет е SP3, и диска не е кастрен с Nlite. Единствено съм вградил SATA драйверите заради харда

2. Кирилизацията е чрез Language interface pack оригиналния на Майкрософт

3. Не съм ползвал никакви програми от типа на FlexType. Изтеглил съм от нета една клавиатурна подредба Bulgarian Phonetic, която е изпитана че работи

4. Не съм използвал никакви програми за оптимизация, чистене на регистри и други подобни.

5. По отношение на тунинга единствено съм качил BrigoPack Vista Inpirat2, който обаче съм сигурен че не прави проблеми защото съм го качвал на много машини

ето и снимки

Предварително благодаря за загрижеността

post-246388-1253633155,36_thumb.jpg

post-246388-1253633161,4_thumb.jpg

post-246388-1253633170,85_thumb.jpg

...............

Помислих си, че проблема е в самата Vista, но след като го преинсталирах и сложих XP проблема пак се появи.

...............

Благодаря за отговорите. Имам още един въпрос. Веднага след инсталацията ли се появи този проблем с Windows XP или след време?

Както и да е, ето какво предлагам:

1. Ако шрифтовете са се бъгнали веднага след инсталация на Windows XP, следвай инструкциите от: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?, като създадеш нова тема в посочения форум, не тук.

2. Ако шрифтовете са се бъгнали по-късно:

- Може да използваш System Restore, съгласно този линк от Microsoft: Как да стартирате инструмента System Restore (Възстановяване на системата) от командния ред в Windows XP, само aко се пази информация за това преди възникване на проблема.

- Също така може да извадиш информация от точките за възстановяване (скрити файлове), но е доста сложна процедура, трябват някои права (Как да придобиете право за собственост върху файл или папка в Windows XP):

В новосъздадена работна папка от точка за възстановяване се извличат следните файлове:

_registry_user_.default, _registry_machine_security, _registry_machine_software, _registry_machine_system и _registry_machine_sam

После се преименуват на default, security, software, system и sam.

След това се копират в папка: \windows\system32\config.

в отговор 5 сам си отговаряш

бих добавил, че може и да се дължи на пакети със шрифтове, който си инсталирал и са заместили системни

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

Виж дали това няма да ти помогне.

1078368c.jpg

Провери и в регистъра дали ти е така :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontMapper]

"ARIAL"=dword:00000000

"COURIER"=dword:00008800

"COURIER NEW"=dword:00008000

"FIXEDSYS"=dword:00009000

"MS SANS SERIF"=dword:00001000

"MS SERIF"=dword:00005000

"SMALL FONTS"=dword:00000800

"SYMBOL"=dword:00004002

"SYMBOL1"=dword:0000a002

"TIMES NEW ROMAN"=dword:00004000

"WINGDINGS"=dword:00000002

"WINGDINGS2"=dword:00008002

"DEFAULT"=dword:000000cc
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]

"System,0"="Arial,204" 

"Fixedsys,0"="Fixedsys,204" 

"Small Fonts,0"="Small Fonts,204" 

"MS Serif,0"="MS Serif,204" 

"MS Sans Serif,0"="MS Sans Serif,204" 

"Courier,0"="Courier New,204" 

"Arial Cyr,0"="Arial,204" 

"Courier New Cyr,0"="Courier New,204" 

"Times New Roman Cyr,0"="Times New Roman,204" 

"Helv,0"="MS Sans Serif,204" 

"Tms Rmn,0"="MS Serif,204" 

"Arial,0"="Arial,204"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\CodePage]

"1251"="c_1251.nls"

"1252"="c_1251.nls"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\CodePage\EUDCCodeRange]

"932"="F040-F9FC"

"936"="AAA1-AFFE,F8A1-FEFE,A140-A7A0"

"949"="C9A1-C9FE,FEA1-FEFE"

"950"="FA40-FEFE,8E40-A0FE,8140-8DFE,C6A1-C8FE"

"Unicode"="E000-F8FF"

Aко не е проблема в регистъра , значи са повредени фонтове. Смени на Windows Classic Theme и виж дали няма промяна

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.