Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 6

Featured Replies

"a-squared Free - Версия 4.5

Последно обновяване: 12/15/2009 8:39:15 PM

Обекти: C:\Downloads\troy_rAdmin.rar

C:\Downloads\troy_rAdmin.rar/cmdow.exe Открити: Riskware.RiskTool.Win32.HideWindows!IK

C:\Downloads\troy_rAdmin.rar/svchost.exe Открити: Riskware.RemoteAdmin.Win32.RAdmin.20!IK" Странно - този път Лъвът допусна инсталация - после няма нещо привидно обезпокоително - пак ли някой ще ми скрива Win?

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 92,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Преставам повече да се занимавам с глупости в тази тема!" Не мислиш ли, че някои хора могат по доста методи и начини да съпоставят и проверяват кое какво е...Дали файла за инженерите в УАСГ е чист н

• Nikssi, някои съфорумци вероятно пак ще кажат, че доста от нещата не са реални заплахи. Навярно резултатите трябва да изглеждат така https://www.virustotal.com/ru/analisis/1d44b065c99bb3f02cba51d0d2c9

• Напротив! Бъдещето е в интегрираните пакети (Internet Security), като ESET Smart Security, Norton Internet Security и прочие.

Публикувани изображения

Тук имаме ли нещо?

1. Webfetti Setup

http://dox.bg/files/dw?a=9f5cb528d9
V.T.-16/41 2.
http://warez.en.softonic.com
Авира се обади така: 1222300c.jpg 3.
http://freeshare.c.la/
4.
http://parazite.h1.ru/piracyguide.txt

Редактирано от engineer (преглед на промените)

[3836] C:\DOCUME~1\TNN\LOCALS~1\Temp\Rar$EX04.500\svchost.exe Открити: Riskware.RemoteAdmin.Win32.RAdmin.20!IK

C:\DOCUME~1\TNN\LOCALS~1\Temp\Rar$EX04.500\ADMDLL.dll Открити: Adware.Win32.MessengerInfiumFinal!A2" Безплатният лъв също пропуска - друга безплатна програма просто изтри пропуските.MBAM също се изяви - отстрани един запис в регистрите. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

[3836] C:\DOCUME~1\TNN\LOCALS~1\Temp\Rar$EX04.500\svchost.exe Открити: Riskware.RemoteAdmin.Win32.RAdmin.20!IK

C:\DOCUME~1\TNN\LOCALS~1\Temp\Rar$EX04.500\ADMDLL.dll Открити: Adware.Win32.MessengerInfiumFinal!A2" Безплатният лъв също пропуска - друга безплатна програма просто изтри пропуските.MBAM също се изяви - отстрани един запис в регистрите. Поздрави

TNN от шест месеца не съм намирал зараза при сканиране :sobbing:

Може би малко повече трябва да се ровя из пиратските сайтове... sad.gif Вчера два файла от твоите постове пратих и двата се оказаха фишеци . И като капак на всичко три часа сканирах с какво ли не sad.gif Чисто,за съжаление

Пък за НОД проактивното чудо ще му спретна една проактивна шега. Ще му пусна нещо много специално от 3 поколение :grimace: Да го видим какво ще направи

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Nikssi, не си го пожелал и затова не си се заразил може-би. А и откъде си сигурен, че е така. И това ли е FP според КасперскиЛаб? Вижте hxxp://www.4shared.com/file/53524886/a234bd8d/-gui-_hook_v360.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/fb9b663cd8d98a37d97f0241e4aa917592604a17052cea855153c42c0da679a9-1260949472 Много такива намирам - в резултат статистиката на колегата изобщо не знае какво точно "отброява"...Продължавам да се учудвам кога той ще го разбере. Поздрави

Nikssi, не си го пожелал и затова не си се заразил може-би. А и откъде си сигурен, че е така. И това ли е FP според КасперскиЛаб? Вижте hxxp://www.4shared.com/file/53524886/a234bd8d/-gui-_hook_v360.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/fb9b663cd8d98a37d97f0241e4aa917592604a17052cea855153c42c0da679a9-1260949472 Много такива намирам - в резултат статистиката на колегата изобщо не знае какво точно "отброява"...Продължавам да се учудвам кога той ще го разбере. Поздрави

Типичен пример, когато "биометричните данни" не помагат, ако нямаш "високо сензорни датчици за нощно виждане".....1222684S.gif

..........

п.с. Очаквам това ми изказване, да бъде изтрито!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Типичен пример, когато "биометричните данни" не помагат, ако нямаш "високо сензорни датчици за нощно виждане".....1222684S.gif

"Rising 22.26.02.04 2009.12.16 Trojan.Win32.Generic.51ECDB36" Възможно ли е китаецът да дава FP? Почти постоянно мълчи - сега класифицира. Продължава да ми е интересен заради индивидуалните си особености. Поздрави

"Rising 22.26.02.04 2009.12.16 Trojan.Win32.Generic.51ECDB36" Възможно ли е китаецът да дава FP? Почти постоянно мълчи - сега класифицира. Продължава да ми е интересен заради индивидуалните си особености. Поздрави

няма никакъв FP! 68%- какъв "фалш" те гони! Щом и "пластмасовия" се обажда- нещата са сериозни! 1222684S.gif

няма никакъв FP! 68%- какъв "фалш" те гони! Щом и "пластмасовия" се обажда- нещата са сериозни! 1222684S.gif

Nod 32 ще го пробваш ли тук hxxp://www.4shared.com/file/54283147/7992d7b6/DDeath_Row_v214_Deagle_Tactics.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/9b00abcc00fcbef1fb2d839aec57f9b40c2373d97916d8cd820a0b22287f32fc-1260952136 Къде са тези "сензорни датчици за нощно виждане".....Изпращайте го. Поздрави

Nod 32 ще го пробваш ли тук hxxp://www.4shared.com/file/54283147/7992d7b6/DDeath_Row_v214_Deagle_Tactics.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/9b00abcc00fcbef1fb2d839aec57f9b40c2373d97916d8cd820a0b22287f32fc-1260952136 Къде са тези "сензорни датчици за нощно виждане".....Изпращайте го. Поздрави

1. В момента съм на работа

2. В къще в момента НОД е заменен с Авира Премиум

3. Не веднъж се е подтвърждавало (не само за НОД, но и за други), че данните от ВТ се оказват противоположни на реалността

4. Никъде не е казано, няма такъв з-н, по който програма да засича 100%.

Тогава довечера пробвай с Авира. В немалко случаи нещата наистина са фалшиви тревоги и това напълно видоизменя статистическите ти обработки. Кое е от пласмаса при Лъва? Проактивната защита или облака им? Те са изпреварили засега лаборатории като тези на ESET и Avira. Вярвам обаче - те също ще се доразвиват- просто имат ли избор? Поздрави

Кое е от пласмаса при Лъва? Проактивната защита или облака им?

А Н Т И В И Р У С А , и то силно изразено в частта "уеб сканиране"!!! Не може да го отречеш! Проверено е!!! Проактивната защита може и да е добра (въпреки, че и това подлежи на щателен анализ и проверка), но без ефективен антивирус е "за никъде"! Що се касае до "облака", то той е далеееч от облака (Insight анализа) на Нортон! И това не вярвам да го отречеш!

..........

Какво ще кажете за едно малко архивче да пробвате биометричните си данни :)

http://www23.zippyshare.com/v/51670689/file.html

4kts1j.jpg

Давам първи резултат с НОД 32

Проверени 15 файла

Заразени обекти: 0

Как са останалите :D

Какво ще кажете за едно малко архивче да пробвате :yanim:

4kts1j.jpg

Проверени 15 файла

Как са останалите :)

b6435ca76d1dbc85.pngbd911363c9e3be32.png

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Какво ще кажете за едно малко архивче да пробвате :yanim:

Проверени [color"#0000FF"]15 файла

Как са останалите :)

Пич, предварително подготвените от теб "псевдо" тестове с архивчета, хващат дикиш само на новодошли в този форум! На мен тия не ми минават! Може да си ги правиш в къщи, но не и да подвеждаш хората тук! Аз мога да ти спретна архив със 20 парчета, на които Касапа не гъква...но това нищо не доказва, както мужду впрочем и това архивче. Обзалагам се, че сега Касапа ще покаже 100%, а ще има още 2-3 програмки, които ще покажат към 90%. Елементарен си ми, и предсказуем! И мога да те уверя, че покрай теб намразих тая програма- много я тикаш на хората под носа, и затова нарочно ти правя "сечено" с НОД!

С П Р И С Е!

Ето и Kaspersky

2me7n12.jpg

Открити заплахи: 10

Пич, предварително подготвените от теб "псевдо" тестове с архивчета, хващат дикиш само на новодошли в този форум! На мен тия не ми минават! Може да си ги правиш в къщи, но не и да подвеждаш хората тук! Аз мога да ти спретна архив със 20 парчета, на които Касапа не гъква...но това нищо не доказва, както мужду впрочем и това архивче. Обзалагам се, че сега Касапа ще покаже 100%, а ще има още 2-3 програмки, които ще покажат към 90%. Елементарен си ми, и предсказуем! И мога да те уверя, че покрай теб намразих тая програма- много я тикаш на хората под носа, и затова нарочно ти правя "сечено" с НОД!

С П Р И С Е!

Когато спреш ти да обиждаш другите тогава ще очакваш такава реакция от мене.

СПРИ СЕ ТИ!!! Напоследък направо се оля с твоите изцепки.

Тука дреме един архив от 100 файла,ще го пусна по Коледа :yanim:

пп.Пич аз за разлика от тебе ги пращам веднага след публикуване тук или другаде.Дори сега все още не съм изпратил тези които не се засичат.Какво да правя - да давам само линкове и файлове на които НОД се представя отлично ли? Я виж от последните ми постове колко съм дал и се засичат от Касперски? Пишеш глупости.

А Н Т И В И Р У С А , и то силно изразено в частта "уеб сканиране"!!! Не може да го отречеш! Проверено е!!! Проактивната защита може и да е добра (въпреки, че и това подлежи на щателен анализ и проверка), но без ефективен антивирус е "за никъде"! Що се касае до "облака", то той е далеееч от облака (Insight анализа) на Нортон! И това не вярвам да го отречеш!

Що е то ефективен антивирус? При SEP 11 също проактивната защита е силният компонент. На служебен компютър обаче са нежелателни по-крайни експерименти. Американският антивирус не "лови" примерно колкото австрийските, но е ефективен и също е с почти незабележимо присъствие. Приличат си с Rising и Panda по практиката с облаците.При "уеб сканиране" не създават ограничения - защото не следва да създават неудобства на ползвателите си. Безпроблемно се разхождам с тях из всякакви сайтове - не ме безпокоят с предупреждения и имат солиден ресурс за справяне и с неизвестен вредоносен код.Не твърдя да е 100%! По това си приличат. Нямаше да ги ползвам като личен избор, ако нямат тези качества - който иска където иска да си ги класира в разни тестове. Напробвал съм им се на всичките и пак са ми интересни - защото се разработват и въвеждат новости. Поздрави

Ето и Kaspersky

Открити заплахи: 10

Когато спреш ти да обиждаш другите тогава ще очакваш такава реакция от мене.

СПРИ СЕ ТИ!!! Напоследък направо се оля с твоите изцепки.

Тука дреме един архив от 100 файла,ще го пусна по Коледа :yanim:

пп.Пич аз за разлика от тебе ги пращам веднага след публикуване тук или другаде.Дори сега все още не съм изпратил тези които не се засичат.Какво да правя - да давам само линкове и файлове на които НОД се представя отлично ли? Я виж от последните ми постове колко съм дал и се засичат от Касперски? Пишеш глупости.

1. Мда... очакваше се такъв резултат, при "домашна заготовка"

2. Аз никого не обиждам, ти го правиш. Аз правя анализ на резултати

3. Не аз, ТИ трябва да се спреш! Още на 3-4 ден откакто се регистрирах в този форум, ми направи впечатление, че тикаш програмата си под носа на всеки, и в същото време имаш негативно отношение към една единствена програма- НОД. Не понасям хората и рекламите, които ми тикат под носа нещо- "вземете го, то е най-доброто"!

Имам достатъчно акъл в главата, за да преценявам сам нещата! Пак искам да подчертая- ТИ си причаната, да ти правя нарочно "сечено" с НОД-а!

4. От къде знаеш дали пращам или непращам нещо? До мен ли си за да знаеш? Пращал съм на всички, без Касапа- няма и да му пращам! А и в крайна сметка- длъжен ли съм да пращам? мисля, че не! А и гледам, че само ултрасите на Касапа "треперят" за пращане...щото без пращане Касапа е , грубо казано- умрЕл....

защото не следва да създават неудобства на ползвателите си. Безпроблемно се разхождам с тях из всякакви сайтове - не ме безпокоят с предупреждения и имат солиден ресурс за справяне и с неизвестен вредоносен код.

Що за логика вадиш? "да не те безпокоят с предупреждения"....значи викаш- нека има вируси, ама да не ме безпокоят! няма такйв вариант- или засичаш вирус или не го засичаш! какво е това- "да не ме безпокоят". Ами махни си АВ програма и ще спрат всякакви "безпокойства" 453.gif, ще си се разхождаш безпроблемно навсякъде....

Имали били "солиден ресурс".....и де го тая ресурс у лъва? За Нортон съм съгласен, че го има, но той не "мълчи", за разлика от лъвчето....

Ами щом им пращаш и не се добавят явно не са заразени.Може би си прав,че не харесвам НОД. Трудно ще харесам нещо отново след като ме е проваляло преди доста пъти. Вярното е и че тази версия наистина е доста добра.Доста стабилно се държи,не е вярно че е кой знае колко лека но това изобщо не ме вълнува лично мене. Може би си прав,че тикам под носа на всички ползваната от мене програма,изходът е един просто да престана да давам резултати с Касперски и НОД и ще го сторя в името на мира.Ти обаче ако обичаш се спри с това непрекъснато хвалене на НОД защото те всички пропускат, като решетки са знай го. Антивируса за съжаление има нужда от дефиници макар и с добра евристика - това се видя при няколкото файла на последък. така,че спри с тази реклама на това,което наричаш "Проактивният" лидер.

Ами щом им пращаш и не се добавят явно не са заразени.Може би си прав,че не харесвам НОД. Трудно ще харесам нещо отново след като ме е проваляло преди доста пъти. Вярното е и че тази версия наистина е доста добра.Доста стабилно се държи,не е вярно че е кой знае колко лека но това изобщо не ме вълнува лично мене. Може би си прав,че тикам под носа на всички ползваната от мене програма,изходът е един просто да престана да давам резултати с Касперски и НОД и ще го сторя в името на мира.Ти обаче ако обичаш се спри с това непрекъснато хвалене на НОД защото те всички пропускат, като решетки са знай го. Антивируса за съжаление има нужда от дефиници макар и с добра евристика - това се видя при няколкото файла на последък. така,че спри с тази реклама на това,което наричаш "Проактивният" лидер.

:yanim:

:computer2: Приемам всичко зависи от тебе

да добавя,че НОД не добавят всичко което се изпрати, като нова дефиниция. С една дефиниция се покриват от няколко стотици, до няколко хиляди зарази (до колкото ми е известно). Затова и ъпдейтите са обикновено максимум 3-4 на ден, а има дни и с по 1-2 ъпдейта, и за това в изписването на сигнатурата на даден вирус, много често виждаш- "вариант на....еди-какво си" или "вероятно вариант на....еди-какво си". предполагам, че това го знаеш, но сигурно има и такива, на които не им е известно.

Нали уж щяхме да спираме :angry:

Чакай малко....в предният пост- нито оплювам някого, нито хваля някого! Просто изнасям информация, която бях пропуснал да спомена като отговор на предпоследният ти пост. В случая какво се "зъбиш" , не разбирам..... :computer2:

този вирус атакув първо анти-вирусната програма,и не позволява да се теглят анти-вирусно програми като затваря страниците.

И как го атакува ? Като му разказва приказка за лека нощ ли ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.