Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на intel Celeron dual core e1200

Featured Replies

Здравейте,бихте ли ми казали как ще бъдат таймингите на паметта при CPU frequency:275mhz;PCI:100mhz?Дъното ми е Asrock G31M-s процесор интел селерон дуал кор е1200.И още 1 въпрос дали е възможно да повиша клока?Вентилаторът ми е този,който го дават с процесора.Снимки от биос:066r.jpg068um.jpg071fs.jpg

Това снимки от твоят Биос в момента ли са ?!speak.gif Ако е така, моментално намали PCI-E шината на 100 ( в момента на снимката е 120). Ако не ти разрешава подобно намаляне на шината, свали шината на процесора, докато PCI-E стане 100 !

С каква памет ( като скорост) си ? Ако е ДДР 2 - 800 , в момента работи на 932 МХц !

Попрочети малко повече за клока и тогава се захващай .... че може да останеш без компютърcool.gif

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Ами не са от сега сега са както ги посочих по-горе.Снимките са да видите как изглежда биоса,за по-лесно.Паметта ми е ДДР2:91460971.png(в момента)По принцип съм чел по форуми и материали много неща,но с тези тайминги хич не съм на "ти"...Сега PCI е на 100мхц!Оправих го преди 2 дена още.

Щом си заключил PCI-E на 100 -добре. В такъв случай, намали честотата на паметта ( с помощта на множител, различен от сегашния) и повиши още шината на процесора. Ако компютъра започне се рестартира, докато зарежда ОС, повиши малко напрежението на процесора ( не че в момента се вижда колко е). Таймингите на паметта засега ги остави на Ауто ( както са в момента). Когато стигнеш честотата на процесора, която ти харесва или до която стигне, тогава ще се занимаваш с тайминги.

Това упражнение се прави като следиш внимателно температурите ( все пак си с бокса в момента), тестваш след всяко повишаване на шината и , разбира се, ако разполагаш с качествено захранване !

( това трябва да си го чел из темите за клок cool.gif )

• Автор

Ами не ми е качествено захранването ;) DANDY 230v 50mhz.Знам,че е зле,но в момента нямам пари за друго.Какво предлагаш да си остана с това напрежение или(НА СНИМКАТА НЕ Е АКТУАЛНО В МОМЕНТА Е 1.319В.) ?Колко да вдигна шината на процесора?От къде да сменя множителя?Множителя 8 както виждаш на снимката е в сиво и не ми дава да го променям...Сега го вдигнах на 285мхз,но не мога да разбера,защо когато е на 285мхц в еверест изписва,че е на 280,и така го намаля с 5.Когато го сложа на 280 показва,че е на 175мхц :rolleyes:cpuidx.png(АКТУАЛНО)

Това не е по темата,но да питам възможно ли е защото таймингите на са наместени игрите да ми забават например GTA San Andreas когато включа анти аналайзинг и започва да забавя това се случва,но по-радко когато е без включен такъв.ОС:Уиндоус 7,но мисля,че не е от него,защото др.нямат такива проблеми а машината ми покрива изискванията 2гб рам и 512 видео ати радеон ХД2600про..

Редактирано от lazareto (преглед на промените)

На третата ти снимка в първия пост, вторият ред отгоре - DRAM Frequency - в момента ти е на ауто. Влез в това меню и избери множител, по-нисък от сегашния, за да намалиш честотата на паметта. След това можеш да опитваш да качиш още шината на процесора.

Причината за забиванията може да и от паметта, най-вероятно е захранването да има пръст в това.

Множителят на процесора е в сиво, защото е заключен .

• Автор

Ами в DRAM Frequency има възможност да избирам между:474мхц(DDR2 948);570мхц(DDR2 1140)и автоматично...Ами значи трябва да намалям овърклока и волтажа,за да не ми забавят игрите ли?Но преди мсля,че бях пробвал без овърклок и пак го имаше този проблем,но не съм сигурен дали беше на РТМ-а.

ПС:Дадох всичко на дефаулт в биоса и пробвах.Играта пак забавяше,когато включа анти аналайзинга... :lol6:

Редактирано от lazareto (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.