Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката

Featured Replies

Акцизът върху алкохола скача с 15% от догодина

0000078782-article2.jpg

След като финасист №1 на държавата подложи пушачите на тютюнев геноцид от 2010, сега предложи и акцизът върху алкохола да бъде увеличен с 15% .

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Дянков обясни, че ще е добре тези пари да се използват за лекуването на болестите, при които тютюнопушенето има пряк негативен ефект, като астмата.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

dnes.bg

• Автор

НЕ Е НОРМАЛНО ! Отнемат ни всяко удоволствие ... не разбраха ли че българският народ без ичкия не може !

Сега ще има незаконни казани , натровени от фалшив алкохол ... !

Тоз министър върви по пътя на най-малкото съпротивление - вдигаме акцизи, вдигаме данъци и т.н. Така и баба знае. Не е необходимо нищо да си учил и съответно да знаеш, а просто да си нахален и циничен. Язък, такъв на рамо да си го носиш!

Всичко се крие в стимулиране на собственото произвдоство, само оттам идват парите и развитието на икономиката.

Все пак аз подкрепям И високите акцзи на алкохол и цигари.

• Автор

Всичко се крие в стимулиране на собственото произвдоство, само оттам идват парите и развитието на икономиката.

За какво собственото произвдоство говорим ... преди време се опитаха при братушките да направят същото ... не мога да се сетя с колко процента се увеличиха смъртните случай от отровени с фалшив алкохол !

За какво собственото произвдоство говорим ... преди време се опитаха при братушките да направят същото ... не мога да се сетя с колко процента се увеличиха смъртните случай от отровени с фалшив алкохол !

Говоря за друго. Идеята на повишените акцизи е да има повече пари в хазната. А имайки българско производство, което да задоволява нуждите в много сфери както на нас, така и да има износ, пари ще има.

• Автор

prwvu , тук иде дума за пиенето на хората ... а българин без чашка не може :ph34r: ! Да дигне акциза за производството на пачи яйца ... ама да не пипа пиячката !

offtopic: Ха-ха, май си го приел твърде лично :) Намалявай алкохола, пий кока-кола :yanim: /offtopic

• Автор

prwvu , като направят едная бира 5 лв. в магазина ... друга песен ще запееш !

П.П. И аз го знам ... С плодов сок , полов скок :yanim: !

Къде са 15 процента повишен акциз, къде са 5 лева бира.. не драматизирай, няма да се стигне до там :yanim:

• Автор

ако си мислиш че сега една бира излиза на производитела 1 лв. ... грешиш . А на каква цена е при крайният потребител ... малииии . А да не говорим на заведение каква надценка ще бъде ... На дискотека ще се пие лимонада и бозЪ май !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

В ЕС е нормално цените на цигарите и алкохола да са доста солени, именно заради високия акциз. Според мен, обаче, не трябва да се повишава цената на виното, защото по този начин ще се помогне на лозарите и винарите.

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

dnes.bg

пуша, пия, но подкрепям с две ръце решението.

Без алкохол и цигари не се мре...чак пък удоволствие да му се вика на това...и на мен ми е приятно на по чашка, но всичко с мярка.

prwvu , тук иде дума за пиенето на хората ... а българин без чашка не може :) ! Да дигне акциза за производството на пачи яйца ... ама да не пипа пиячката !

Аз пък не мога да те разбера какъв е тоя зор твой и защо си мислиш, че цял един народ не може без чашката. Удоволствията далеч не са свързани с напиването (или пиенето честичко), а за мен поне са свързани с хора. Далеч повече предпочитам един приятен спомен от хубаво място с любимия човек и т.н., отколкото поредното нальокване. Но всичко е въпрос на приоритети и най-вече желание.

Да, определено поддържам вдигането на акциза и на цигарите и на алкохола. Не може в една нормална държава едно шише алкохол (някакъв си) да струва колкото кило сирене. Е няма такова безумие. (навремето даже две шишета къркане бяха кило сирене)

Много, ама прекалено много се пие в тази държава. Последствията от алкохола са безумно много и всъщност никой не е казал да не се пие. Но като стане една бутилка 30 кинта, ще се пие по-малко и кефа от къркането ще е по-голям.

От много години изповядвам максимата, че е адски гот не всяка вечер да се пие по шише шльокавица, а веднъж в седмицата да пийнеш с приятели и много кеф, но нещо качествено. Хем удоволствието е пълно, хем на другия ден главата ти няма да е три пъти колкото бойлера.

Това до сега в нашата държава беше пълно безобразие. Затова вместо хората да отидат на дискотека (примерно) за да потанцуват и да отпочинат от тежката седмица, ходенето по такива места беше се превърнало в дежурното напиване с всичките му последствия и прочие. А колко хора (и млади и стари) се качват в колите си след като са се наплющяли като донски казаци?

На мен лично ми писна от описаното по-горе и съм За с двете ръце да се вдигне много акциза и цената на алкохола.

Нека струват 50лв. кутия цигари и 100лв. литър ракия!

Пушех 10 години, най-хубавите години си очерних с тютюн. Не пуша от 3 години и се преродих. Проклинам всички, които си изкарват хляба с отглеждане на отрова и всички, които печелят пари за сметка на здравето на хората!

А алкохол не пия. Особенно пък "твърд". Повече от чаша вино не близвам и то рядко.

И цигарите и алкохола са пороци. Вредни! Трябва да се забранят със закон.

Ee, нека да не е със закон. Това си ми е страст да запаля с кафето една цигара, пък вечер един Джак! Ще ме направиш нещастен :wors:

Все пак съм съгласен с теб, че тези неща са много вредни, както всичко друго, когато се прекали!

Като няма пари за алкохол ще пием спирт за горене! Ебаси и държавата, която не само, че не осигурява нормален живот на гражданите си, но и им отнема единственото, което им беше останало. Призовавам всички да си направим по един казан на село и да стимулираме производството на алкохол в България! Наздраве!

Единственото, което е останало, ако е алкохолът - трябва да сме ебати и алкохолиците тука. Няма да станат толкова фрапантни цените, че да неможете да си позволите по една чашка. Но предполагам, че ще са достатъчно солени, за да не се напиеш като свиня за 10 лв.

Като вдигне акциза к'во.... ще речем ОК, така е навсякъде в развитите страни, високи цени на цигари и алкохол, ама там имат и високи заплати и пенсии. А в България всеки министър се прави на голям разбирач, накрая винаги се получава като при щангите например - шефчето си кара чисто нов Мерцедес С класа, иначе ако го питаш все няма пари за неговата федерация:)

Българска му работа.

Накрая ще спрат да му плащат и ще му развалят бюджета. Зависи колко е близо до прага на търпимост.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.