Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на 2-3 операционни системи на един компютър

Featured Replies

Интересува ме какви са "подводните камъни" при инсталацията на няколко (2 или 3) Windows-a (XP, Vista, Windows 7)на един компютър. Имам такова намерение, но ме интересува какви са недостатъците, опастностите и евентуалните негативни последици на такава инсталация...ако има такива? Интересува ме също така, каква е последователността на инсталация- от по-стара весия към по-нова, или обратно? (според мен трябва да се тръгне от ХР → Vista → Windowe 7), но все пак....?

Както и да го направиш първо трябва да инсталираш ХР-то.

Иначе проблемите са малко. Крайно нежелателно е ползването на дяловете на различните ОС от една под друга. Случва се да се прецака администрацията. Случвало ми се е дори счупване на файловата система. Естествено това води до неоптимално ползване на дисковото пространство.

Доста забавно е оправянето на буут лоудъра след преинсталиране на ХР-то.

Според мен е безсмислено да имаш 7 и виста на един компютър. За ХР няма да пиша, но предполагам имаш основателни доводи да го ползваш.

друг евентуален проблем е активациите на виста и 7 ако са едновременно

често се чупи едната благодарение на другата

това нали ако не смяташ да се изкихаш стотици гущерчета за оригиналдъ

Ако все-пак държиш на ХР-то, по няква основателна причина - инсталирай си само 7цата и си подкарай ХР под виртуална машина (например с VirtualBox). Така няма да имаш ядове с дялове, ХР-то ще ти е винаги подръка (и няма да се налагат рестартираш всеки път) и ще се наслаждаваш на по-стабилната и бърза работа на 7цата. Vista-та, както Progres ти написа - е напълно излишна в случая...

• Автор

Ще има ли проблем, ако инсталирам: ХР на диск С, Vista на D, Windows 7 на E, а на другите дялове- всичко останали неща?

п.с.

ХР- държа на нея защото се е доказала във времето...просто искам да си я имам, не изкам да я изхвърлям.

Vista- имам легален оригинален лиценз, но никога не съм я ползвал

Windows 7- смятам да си купя легална Professional версия.

Ще има ли проблем, ако инсталирам: ХР на диск С, Vista на D, Windows 7 на E, а на другите дялове- всичко останали неща?

Не, никакви :biggrin: Включая и активации и подобни.

п.с.

ХР- държа на нея защото се е доказала във времето...просто искам да си я имам, не изкам да я изхвърлям.

Vista- имам легален оригинален лиценз, но никога не съм я ползвал

Windows 7- смятам да си купя легална Professional версия.

Няма да има никакъв проблем! Аз съм точно така.

До няколко ОС няма проблеми. Аз дори си ги пускам от boot loader и всяка ОС е на Primary partition. Така все едно не знаят една за друга. Разбира се подобна организация иска малко знания и тренинг.

Готино е да ползваш 7 х64 и ХР х86. От Vista май няма нужда.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Имаше един период, в който бях качил ХР pro, Vista Ultimate,Windows Server 2008 и Ubunto. Проблеми никакви. Сега съм с ХР и 7. Няма разлика в поведението на машината.

Аз имам инсталиран ХР и след това на друг дял Виста. И двата дяла са системни. Няколко месеца вече не ползвам ХР и мисля да оставя само Виста-та.Въпросът ми е мога ли да махна ХР без да се налага преинстал и без да се отрази това на Виста-та? Ако е възможно, как?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.