Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за работа с графични програми

Featured Replies

Що се отнася до примерите - разликата между i5 и E5200 няма да е толкова малка, даже ще е сериозна

Примерите не са реални. Не съм имал възможност да тествам и5 на Адоб Премиер до момента но по скоро беше пример за това че обикновеният потребител няма дори да усети въпросните разлики а ще даде маса пари които може би му е много трудно да отдели ;)

Ами да ти кажа занимавам се с CAD софтуер и 3D визуализиране - надали има нужда да ми обясняваш за разликите. Но забележи за какво си говорим тук - графика под Adobe/Macromedia пакетите, което за мен не включва рендеринг и съответно коментираната от теб разлика няма как да дойде. Като говориш за минимум 550 - ами 545 показва идентична производителност.

P.S. Много ми допадат хората, които оставят негативен реийтинг, без да оборят и да кажат нещо смислено в своя защита. Поклон!

А на мен адски много ми допадат язвителните забележки към полезни потребители от нашият форум.Ти като влезеш в чужда къща,какво-първо плюеш по домакина ли?Вероятно те е приел за толкова досаден,колкото и аз,затова и не се е защитил.И внимавай с поклоните,не знаеш кой е зад теб,а врага не спи...

А на мен адски много ми допадат язвителните забележки към полезни потребители от нашият форум.Ти като влезеш в чужда къща,какво-първо плюеш по домакина ли?Вероятно те е приел за толкова досаден,колкото и аз,затова и не се е защитил.И внимавай с поклоните,не знаеш кой е зад теб,а врага не спи...

Не знам кого визираш като "домакин", но нямах предвид, че kmvasilev е "човекът с рейтинга", защото, както се вижда, той отговори най-спокойно, а и не прилича на такъв характер. Имам предвид някого, който дава минуси само за да прави мръсно дори когато не е прав. Нейсе. Иначе не знам кой е по-досаден - аз, че се бия главата да правя разбивка на половината тема или ти - който се съгласява с недотам полезни съвети, а после "брани нивата" с клишета и лъскави слова. Знам, го раздаваш "the cool boy" на форума, но от Cool boy до Mr.Smartass рзликата е малка, не я стапяй :rolleyes:. Може би това, че имаш хай-енд хардуер ти дава правото да говориш като съдия, но аз нито съм искал да обидя някого, нито говорих далече от истината. Колкото до философския ти финал - аз врагове нямам (нито виртуални такива), та не се тревожи за гърба ми. В ответ - obvious troll is obvoius ;).

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

antigravity, дал съм просто пример с въпросния процесор.

kmvasilev, знам, споменавал си го и друг път май за въпросната колежка, ама аз хич не и вярвам... Както казах, занимавам се професионално и имам представа какво е нужно, за да работят добре програмите на Adobe. Ако отидеш в която и да е фирма или печатница, едва ли ще видиш по-добър от E5200, т.е. такъв едва ли ще видиш, защото хората работят и вършат работа с едно-две поколения по-стари процесори. И изкарват пари, разбира се... С въпросната колежка мога да поспоря малко, ако има желание.

За такава работа е добре картата да е с 1024мб.Добре е да си вземеш 16:10 монитор,има повече място по вертикала.4гб Рам са задължителни (просто Адобе Премиер си го иска).Относно процесора,там има много възможности и гледам вече са ти птрдложили някакъв.Аз лично предпочитам многоядрените на Интел с 4МБ кеш.

пп:разбира се, както спомена djagi можеш да си свършиш работата и далеч по-скромна машина,но след като има кинти купи си нещо добро.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

За такава работа е добре картата да е с 1024мб.Добре е да си вземеш 16:10 монитор,има повече място по вертикала.4гб Рам са задължителни (просто Адобе Премиер си го иска).Относно процесора,там има много възможности и гледам вече са ти птрдложили някакъв.Аз лично предпочитам многоядрените на Интел с 4МБ кеш.

пп:разбира се, както спомена djagi можеш да си свършиш работата и далеч по-скромна машина,но след като има кинти купи си нещо добро.

Видеопаметта играе повече при моделиране (3DS Max примерно, аз работя на нея), а за 2D графични задачи не е ключов компонент. На мнение съм, че оперативната памет може да се счита за основно перо в случая, както и донякъде изчислителната мощ - което обаче не означава задължително да се взима четириглав чип, защото това е наистина излишно. "Многоядрен Intel с 4MB кеш" - серия Q8000 ли визираш? Все още са доста зле позиционирани ценово, а добри алтернативи не липсват. Къде обаче четири ядра за Adobe/Macro? Наистина никой не отговаря на този въпрос. Ще се повторя - за момента прирастът при работата с такъв софтуер ще е минимален, лично съм сравнявал производителмост между две и четири ядра на Photoshop бенча и разликите са минимални като се има предвид тази в цената, особено когато става въпрос за домашни машини. Като цяло обаче изводът ми е, че повечето професионални приложения предпочитат и толерират бързите Intel двуядрени процесори, когато не говорим за четири ядра, което е "bad news", понеже въпросните са неизгодни и неатрактивни.

Не знам кого визираш като "домакин", но нямах предвид, че kmvasilev е "човекът с рейтинга", защото, както се вижда, той отговори най-спокойно, а и не прилича на такъв характер. Имам предвид някого, който дава минуси само за да прави мръсно дори когато не е прав. Нейсе. Иначе не знам кой е по-досаден - аз, че се бия главата да правя разбивка на половината тема или ти - който се съгласява с недотам полезни съвети, а после "брани нивата" с клишета и лъскави слова. Знам, го раздаваш "the cool boy" на форума, но от Cool boy до Mr.Smartass рзликата е малка, не я стапяй :angry:. Може би това, че имаш хай-енд хардуер ти дава правото да говориш като съдия, но аз нито съм искал да обидя някого, нито говорих далече от истината. Колкото до философския ти финал - аз врагове нямам (нито виртуални такива), та не се тревожи за гърба ми. В ответ - obvious troll is obvoius :speak:.

:cool:Сега вече ме разсмя наистина...Аз-cool boy,господи... по мое мнение Mr.Smartass ми подхожда значително повече...;)Не знам откъде черпиш сведения за хардуера ми,но той в никакъв случай не може да е причина за една или друга моя реакция...Просто печеля добре и се интересувам от хардуер,това е всичко.Причината за "острото ми влизане" е нападката ти(както я разбрах)към хора,които дълбоко уважавам и ценя.След сегашният ти пост разбирам,че може би греша,затова моля за извинение за грубият тон.Но ,господи;),да мислиш за мен,като за cool boy със самочувствие,базирано на кинти-наистина е ужасно смешно...Мир,братко.

kmvasilev, знам, споменавал си го и друг път май за въпросната колежка, ама аз хич не и вярвам... Както казах, занимавам се професионално и имам представа какво е нужно, за да работят добре програмите на Adobe. Ако отидеш в която и да е фирма или печатница, едва ли ще видиш по-добър от E5200, т.е. такъв едва ли ще видиш, защото хората работят и вършат работа с едно-две поколения по-стари процесори. И изкарват пари, разбира се... С въпросната колежка мога да поспоря малко, ако има желание.

Здравей djagi, въпросната дама а и останалите е/са сравнително млади, наперени, със самочувстие и трябва да внимаваш в разговара, никак не се говори лесно с подобни, за спор пък хептен :wors: А и малко са омъжени ако има значение :) Това беше опит за шега. А за фирмите е така, мога да те допълня и че работят и със стари версийки и на Адобето и Корела, там се вадят пари преди всичко. Добра тема се получи обаче къде е автора и да каже и той две приказки ?

antigravity, подчертал съм, че четирите ядра са за комфорт при работата и резерв от мощност за неясното бъдеще. Мисля, че ме разбираш добре какво искам да кажа понеже си от бранша. Бенчовете са донякъде вятър работа и в реалния живот ако решиш по време на ренда да правиш нещо друго веднага си проличава за какво си пръснал повече пари. И ако ги има човека парите - нека ги даде. Аз поне така бих направил ако имам пари и бих подминал по-евтините предложения. А ако ще се разцъкват и игрички - естествено веднага му слагаме една 4770 или каквото е там според парите и изискванията. Подобна насока се получава редовно при подобни теми. Вчера някой искаше монитор за 1800 лева и веднага започнаха да го разубеждават да си вземе по-евтин. Ами те тия дето имат пари могат да си правят горе-долу сметката. Или поне повечето от тях :)

:rolleyes:Сега вече ме разсмя наистина...Аз-cool boy,господи... по мое мнение Mr.Smartass ми подхожда значително повече...:blink:Не знам откъде черпиш сведения за хардуера ми,но той в никакъв случай не може да е причина за една или друга моя реакция...Просто печеля добре и се интересувам от хардуер,това е всичко.Причината за "острото ми влизане" е нападката ти(както я разбрах)към хора,които дълбоко уважавам и ценя.След сегашният ти пост разбирам,че може би греша,затова моля за извинение за грубият тон.Но ,господи:blink:,да мислиш за мен,като за cool boy със самочувствие,базирано на кинти-наистина е ужасно смешно...Мир,братко.

/* off

Виж, аз не искам да имам лоши отношения с никого - забелязах някои неточности в изказванията, които коментирах - така или иначе вув форума никой не си прави труда да ги отбеляазва. Никъде не коментирам доходи или нещо подобно. Да речем, че съм сравнително актуално инфоримрам за машината ти (форума далеч не го следя от вчера) и също мога да си позволя всякакъв хай-енд хардуер. Та, кинтите настрана, търсех причината за отношението ти от гледната точка на хардуерно заинтересован човек - по принцип тези с висок клас компоненти нерядко се имат за нещо повече, което далеч е неправилно. Дори и да греша, това което ме кара да те мисля за "cool boy", е самият начин на поведение - далеч не ниско самочувствие и дискретна показност (забелязвал съм и в други теми, не се обиждай), когато не става въпрос за хардуер. Защото, когато става въпрос за това, предполагам имаш правото на високо самочувствие, стига да не съм си правил грешни изводи за доста приличните ти познания. Peace и от мен.

@kmvasilev,

какъв рендеринг визираш при коментирания софтуер, та да си проличи силата на четирите ядра? Аз коментирах бенчовете на PS като малко по-показателни, понеже на програмата така или иначе се правят доста различни неща, които обаче са като цяло еднакво зависими от централния чип, когато става въпрос за професионални занимания.

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.