Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sygic или iGO за софтуер за навигация

Featured Replies

Въпросът ми е следният кой от двата софтуера за навигация е по-добър: Sygic или iGO. И двата са последни версии. Кой от двата софтуера е с по-подробни карти и чертае по-правилни маршрути при избор на типа пътища? Благодаря предварително.

Имам опит само с iGo, но мога да кажа че тук (в Дъблин) ми спести доста разхождане и питане. Българската карта за него не е лоша. Между другото предпочитам версия 8.3, а не следващите, заради по-големите възможности на интерфейса

Определено в повечето форуми съм срещал добри ,ако не и само положителни коментари за iGO , аз също го използвам на моя HTC tytn2 и съм много доволен. Има подробни карти даже на малките градове (около 20-30 хиляди жители) .

• Автор

В момента аз също ползвам iGO 8.3 с последната карта на Телеатлас. За сега съм доста доволен: чертае правилни маршрути според зададения критерии - най-бърз или най-кратък път, позиционира ми правилно колата по време на движение с голяма точност, има много подробни карти на повечето градове с имената и номерата на улиците, менюто на софтуера е доста лесно за използване и т.н. Май ще си остана с него, но все пак искам да чуя мнения за Sygic от някой, който го ползва. Каква карта използва, подробна ли е, правилно ли позиционира и чертае маршрути, удобно ли е менюто му и т.н.

Виж тук за по-подробна информация! Отговорено е на почти всички въпроси и са изразени много мнения и то на хора ,които са го ползвали този Sygic

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

Няма по добър навигационен софтуер от IGO дори и картата на България е вече доста подробна а пък и картите се обновяват на 2-3 месеца

Редактирано от pacopsc (преглед на промените)

Още един глас за iGO 8.3. И на китайчето в колата и на Омния-та съм с него. Удобен и лесен за ползване, правилно позициониране, много бързо се ориентира за положението на пътя и маршрута. Също така важно според мен е това, че е много разпространен, а това означава, че постоянно се подобрява - винаги актуални карти и всякакви благинки като спийдкамери, POI и др. Просто нямаш нужда от нищо повече.

• 3 години по-късно...

Да кажеш че iGO е най добрият навигационен софтуер значи че нямаш никакъв опит с навигационния софтуер.

Софтуера на гармин е най-добрия, най-логично направения и с много по-добър от другите като интерфейс и с много добри карти.

За съжаление го няма за Android а за IOS не работи офлайн. 

Sygic е доста добре като софтуер но няма хубава карта за България.

iGO e много прехвален, интерфейса му е отвратителен. Картите са му добри обаче.

За Android пробвах TomTom - малко малоумен интерфейс но графиката е доста красива. Също пробвах няколко POI за моя квартал и ги нямаше.

Въобще е просто невероятно как Garmin са направили индеалния софтуер още 5-6 години назад, но не са го портнали към телефони и сега 

може да се ползва само с тяхно GPS устройство.

Редактирано от jujo_si (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Да кажеш че iGO е най добрият навигационен софтуер значи че нямаш никакъв опит с навигационния софтуер.

Софтуера на гармин е най-добрия, най-логично направения и с много по-добър от другите като интерфейс и с много добри карти.

За съжаление го няма за Android а за IOS не работи офлайн. 

Sygic е доста добре като софтуер но няма хубава карта за България.

iGO e много прехвален, интерфейса му е отвратителен. Картите са му добри обаче.

За Android пробвах TomTom - малко малоумен интерфейс но графиката е доста красива. Също пробвах няколко POI за моя квартал и ги нямаше.

Въобще е просто невероятно как Garmin са направили индеалния софтуер още 5-6 години назад, но не са го портнали към телефони и сега 

може да се ползва само с тяхно GPS устройство.

То вече има Гармин за ограничен брой модели телефони с Андроид, но точно за софтуера не съм съгласен с теб...

Започнах преглед на темите в опит да помогна и насоча колегата от 

http://www.kaldata.com/forums/topic/211616-предложете-ми-навигация/#entry2558370  И попаднах на тази тема... Може картата на OFRM да е най добрата за България, но като толкова харесваш софтуера на Гармин ще те помоля да си направиш една проста "симулация". Като се прибираш за дома, или отиваш на възможно най познатото ти място, симулирай си затворен път, примерно за ремонт. Тоест промени в движение маршрута си, вместо да следваш предложения от Гармин, мини през съседна улица... В над 90% от случаите навигацията ще иска да се върнеш и минеш през точно предложения от нея път. А сега кажи какво правим, ако си на абсолютно непознато място и идея си нямаш, пред затворения път напред, дали на ляво или дясно да продължиш. 

Навигаторът ми е с качени Garmin и IGO.  За мен IGO е по-добрата навигация. 

Сигурен съм, че всяка система си има привърженици които биха могли да доказват как тяхната е по-, по-, най-...  За мен това е добрия начин за преценка - ползваш едната, после другата и решаваш кое е ти пасва  НА ТЕБ. 

Sygic, особено последната версия Sygic Aura 13.1 е много добра, и определено е за предпочитане пред iGo. Особено за гласова навигация. 

Най-много ми харесва, че ми показва даже и в коя лента се движа :) , и къде трябва да се престроя на кръстовище.

Сменил съм картата на TeleAtlas, която е по подразбиране, с по-подробната карта на NavTeq, така че нямам проблеми с ориентирането и намирането на адреси.

• Автор

Благодаря за предложенията. Бях забравил темата. Пробвах почти всички софтуери за навигация и се спрях на iGO. Много лесна за използване програма, може да се персонализира както иска потребителя, има много настройки, често обновяване на картите, скиновете, спийд камерите и други подобни неща. Та аз лично съм за iGO като навигационен софтуер.

Още едно предимство на Sygic - при инсталирането автоматично разпознава размера на дисплея на устройството, и се самонастройва да го запълни целия. Докато при iGo трябва ръчно да се редактира файла sys.txt. Дори и тогава е възможно да не покрива точно дисплея, при мен на Samsung Galaxy Tab остават черни линии в горната и долната част.

Освен това Sygic е по-удобен за работа с мултитъч.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Още едно предимство на Sygic - при инсталирането автоматично разпознава размера на дисплея на устройството, и се самонастройва да го запълни целия. Докато при iGo трябва ръчно да се редактира файла sys.txt. Дори и тогава е възможно да не покрива точно дисплея, при мен на Samsung Galaxy Tab остават черни линии в горната и долната част.

Освен това Sygic е по-удобен за работа с мултитъч.

Не, не трябва да редактираш файла, трябва да имаш в data.zip подходящите файлове за твоята разделителна способност. Тогава тръгва безпроблемно.

Ни едното, ни другото. На днешен ден най-доброто е израелската Waze. Тя спечели първенството - Webby 2013 - висша награда в интернет, сред сроден софт, присъден от Международната академия по цифрови изкуства и науки. Не случайно пресата пише, че Сергей Брин е предложил 1.1 млрд долара, за да я придобие.

Ни едното, ни другото. На днешен ден най-доброто е израелската Waze. Тя спечели първенството - Webby 2013 - висша награда в интернет, сред сроден софт, присъден от Международната академия по цифрови изкуства и науки. Не случайно пресата пише, че Сергей Брин е предложил 1.1 млрд долара, за да я придобие.

Има ли карта на България? Ако да, ще я пробвам.

Хубаво, но само онлайн....

http://es.waze.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=34864

Има ли карта на България? Ако да, ще я пробвам.

Не знам, не живея в България.

Хубаво, но само онлайн....

http://es.waze.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=34864

Да, така е. Иска връзка с интернет. Проблемът идва от ajax заявки, които теглят нови карти по време на маршрута, отделно следи съобщенията на другите waze-участници ( носи смисъл на социална мрежа ).

Apple първи хвърлиха око и предложиха 400млн, след него наддаде лицетефтера с предложение 1млрд, обаче Брин обяви бяла кента. Та последните никак не са лишени от нюх, отделно Webby 2013 е признание.

Като приложение е завлядяващо. Всеки един участник има принос в реално време и това разобличава засадите на куките.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Да, така е. Иска връзка с интернет. Apple първи хвърлиха око и предложиха 400млн, след него наддаде лицетефтера с предложение 1млрд, обаче Брин обяви бяла кента. Та последните никак не са лишени от нюх, отделно Webby 2013 е признание.

Като приложение е завлядяващо. Всеки един участник има принос в реално време и това разобличава засадите на куките.

Да ти кажа честно аз като човеек, който няма книжка не се кефя на това приложение, да, иновативно е, ама ако минаваш по пътища по които рядко някой е минавал може сериозно да те заблуди. ОСвен това ми се иска да си направя едно визуално планиране, което не е просто и лесно с техния продукт. Иначе за средностатистически водач вигурно ще е много готино

Няма значение как се предвижваш. Задаваш изходна точка. Задаваш крайна. Получаваш маршрут, приблизително време и разстояние. Логичната Ц ако е заменена от Д, означава, че на Ц има задръстване, тежка катастрофа или от рода. Избираш си език. Подминеш ли разклонение нарочно веднага ти се предлага нов преизчислен маршрут. Тръпката идва, че набираш точки, които се осребряват, като информираш останалите участници. Картите са чудесни и престанах да питам как се стига до Цариград. и така ...

• Автор

Идеята на този навигационен софтуер за обратна връзка в реално време е добра, но само за хора с активна интернет връзка. Аз лично използвам китайско GPS устройство без интернет връзка и съм доволен от iGO, като трябва да се отбележи, че в някои европейски страни той също поддържа трафик информация, която се опреснява в реално време. Другият недостатък според мен на този софтуер е, че когато пътуваш често в различни страни няма да ти е евтино постоянно да имаш връзка с интернет, особено ако е през мобилен оператор и не на всякъде има връзка с интернет. И какво правиш тогава... караш по табели? А функциите, които изброи ги поддържа всеки софтуер за навигация, а ако е с TMC приемник ще поддържа и трафик информация в реално време. 

Също така бих искал да кажа, че картите се развиват много бързо и динамично. От известно време даже имам възможност директно да поправям грешките в някои карти, та в не далечно бъдеще (според мен до 1-2 години) няма да има значение какъв софтуер използваш - ще се правят почти еднакви маршрути и всичките ще са правилни и верни. Тоест ще може да се ползва това, което ти допада като софтуер за навигация, освен ако не е със специфични карти за него.

П.п. Отдавна не питам как да стигна до Цариград...  ;)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.