Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евро Конституцията - да Ви е честита

Featured Replies

p_floyd адски много те уважавам човече. Много ми допада това, че не се предаваш и отстояваш мнението си.

Само искам да ти поясня, че аз когато съм учил за това, всичко е било подкрепено с доказателства и разсъжденията, които са ми преподавани са на базата на реални факти, а не на измислени неща или на чиста теория. Отдавна отминаха времената, когато се учеше само по учебник и нищо друго. Всичките си доклади и теми съм ги писал на база факти от действителността. Такова беше и изискването.

Съгласен съм с тебе, че има доста противоречия в цялата история, но има и доста положителни неща и в крайна сметка дори и фактите говорят, че се върви към прогрес. Забелязвам, че повечето ти размисли са базирани на лично мнение и опасения, които е неясно дали могат да се сбъднат или не.

Не знам доколко лично си запознат с еврофондовете, основите на ЕС и фундаментите, които го изграждат.

Относно АЕЦ-а обаче си прав и затова имаше големи спорове. Съгласен съм, че ЕС няма да позволи една малка България да разполага с атомна централа и даже да изнася енегрия. Затвориха АЕЦ-а, защото така ще станем зависими от тях и поради други причини, неясни за всички нас.

Има примери за това, как дадени държави след рефендум се отказаха от членството си в ЕС (Лихтенщайн и Норвегия). Не че ние ще го направим, но все пак не е невъзможно.

Не си ли мислиш, че с влизането ни в ЕС и с отварянето на границите, няма да можем спокойно да изнасяме стоките си на Запад, защото те се ценят и там, в това мога да те уверя (е, не всички стоки де). Знам, че стоките ще поскъпнат, но пък така производителите ще се стремят към по-високо качество и към по-горяма конкурентноспособност, от което ще спечелим ние - потребителите.

Искам само да допълня, че нито аз, нито ти, а само ограничен брой хора знаят какво точно подписва М. Кунева и затова не смея да я обвинявам, защото доста често не знаем и 1/10 от реалните неща (били те лоши, били добри).

Още веднъж искам да кажа това, което казах в началото - адски много те уважавам, защото остояваш мнението си. Продължавай така, но го прави с още повече реални аргументи, а не само с лично мнение. :bye:

...Относно АЕЦ-а обаче си прав и затова имаше големи спорове. Съгласен съм, че ЕС няма да позволи една малка България да разполага с атомна централа и даже да изнася енегрия. Затвориха АЕЦ-а, защото така ще станем зависими от тях и поради други причини, неясни за всички нас.

...

Не си ли мислиш, че с влизането ни в ЕС и с отварянето на границите, няма да можем спокойно да изнасяме стоките си на Запад, защото те се ценят и там, в това мога да те уверя (е, не всички стоки де). Знам, че стоките ще поскъпнат, но пък така производителите ще се стремят към по-високо качество и към по-горяма конкурентноспособност, от което ще спечелим ние - потребителите.

Искам само да допълня, че нито аз, нито ти, а само ограничен брой хора знаят какво точно подписва М. Кунева и затова не смея да я обвинявам, защото доста често не знаем и 1/10 от реалните неща (били те лоши, били добри).

НИЕ всички знаем за АЕЦ. Но за колко други неща не знаем?

Износа на български стоки и сега е факт И вноса е ясен! Отдавна има споразумение за безмитна търговия със страните от ЕС! Тук отварянето на границите нямат нищо общо.

Нещо повече. За "равноправните" взаимоотношения. Малката информация, която се дава по присъединителните договори се говори само за квоти за износ и нищо не съм разбрал дотук има ли примерно квоти за внос? Че защо да има квоти за внос :speak: Въпреки че икономиката ни се нуждае от такива, поради нейната неконкурентноспособност. Но нали (ще) сме в ЕС- те ще се погрижат... да имаме икономика угодна за Големите 3 в ЕС ;)

Да, ние потребителите ще спечелим.

Аз пък откровено я обвинявам (м.Кунева)! Какво крие и от кого? Та нали ние ще сърбаме попарата, която ни надроби! Предлага попара, а не казва каква е- ами ако е ла**а с оцет? Все едно договорите, които подписва са за някое стадо овце, как да бъде подстригана вълната! :angry:

Както сам казваш ние не знаем 1/10 от реалните неща. Как да говоря за реални неща. Аз не съм овца- мога да имам мнение, задавам си въпроси. И ви препоръчвам на всички да си задавате повече въпроси, да не приемате някой като каже нещо за истина- първо се поусъмнявайте малко или повечко, пък тогава преценете дали е 1 или 0 !!!

Ще кажа само няколко неща за които съм сигурен.

За да продават в ЕС на нашите фирми им се налага да се стандартизират по ISO90хх. Консултацията по това струва около (в зависимост от големината на фирмата и дейността й) м/у 10 000 и 20 000 лв + лиценза+ месечно (до 5 000лв). В момента, да днес, вчера или преди 2 дни - има фирми, които не могат да си го ПОЗВОЛЯТ... с пълното съзнание, че ще работят още 2 год. ---без коментар.

"четири свободи"- на свободно движение на стоки, услуги, капитали и хора

Свободно движение на капитали - т.е. на 5.5.2007 ще мога да си открия сметка в германска банка ... или да инвестирам във френска фирма ... наистина питам - ще мога ли?

следващ факт - свободното движение на хора (работна ръка) се очаква да стане около 2012. А дотогава? Малките предприятия в българия (а те са много) ще могат ли да се конкурират с ЕС предприятията с големите капитали, които съм сигурен, че ще ни залеят и наводнят?

а като ги затворят - безработицата няма ли пак да си остане в България, докато ни "пуснат" да се движим "свободно" и да търсим работа в ЕС? Другият вариант е да ги купят... а ще искат ли?

А случайно да сте чували, че гражданите на ЕС вече започват да недоволстват, че данъците им отиват за разните фондове за новите държави.

Не искам да се заяждам с никого, но мисля, че членството на България ще бъде пълноправно чак около 2015г. ... а дотогава?

Макар, че знам и че ще му намерим колая и ще съжаляват, че са ни приели ... но това е друга тема laugh.gif

“Със сегашната динамика на ЕС и конституцията поемате риска за сериозна икономическа централизация, тъй като няма механизъм за обратна връзка и въздействие върху хората, които имат властта да диктуват на всички."

Хубаво е да четете и мнения на ламири извън ?С :angry:

А специално стандартизацията по ISO90хх действително ще доведат до закриване на малките фирми :speak:

Оооооо, сега влизам във форума и гледам, че темата продължава, както и евроскептицизма.... и то интересно, от млади хора cool.gif Но смятам пак да се намеся! Та четейки новите мнения не разбрах нищо ново като довод или аргумент, освен гол песимизъм!!! Стандарта на живот и ръста на икономиките, на по-късно приетите държави в ЕС като Испания, Португалия, Гърция и Ирландия е показателен, в пъти по-висок.... това са факти!!! Но искам малко да изместя центъра на тежестта в самата тема, ако позволите! Не "чух" обаче никаква алтернатива?! Дали да направим съюз с Украйна, Беларус или Молдова? Или пък пълна независимост? Както какви? Може би още го има СССР, който да ни дава суровини(без пари) за да развиваме изкуствено тежка промишленост? Или бликаме от такива(суровини) като Норвегия за да си позволим икономическа самостоятелност, чрез която да постигнем в крайна сметка така желания ни просперитет? Или как да стане по-точно? Хайде дайте някаква алтернатива, вече малко повече икономически погледнато! Но искам определено макроикономически(обоснован) поглед за да насочим разговора в тази плоскост!

Темата си е тема! Трябва ли да спре? Може, обаче требе решение - Евро- комисарите могат да я затрият единствено! Дано не стане "тайно" :angry:

Алтернатива? (има песимизъм при някой :speak: ) Избор? Винаги има! Всеки е изправен във всеки един момент пред дилема. Въпрос на време е да се разбере дали е правилния.

Една примерна алтернатива - оставаме само асоцииран член на ?С, с всичките двустранни договорености за асоцииран член. И се справяме сами! И имаме нам угодна политика, примерно използвайки нулевите мита с ?С и поглеждайки към близкия изток, по- далечния, САЩ и Япония, че защо не и поглед към руските пазари. Максимално се възползваме от природните дадености- черноморски и планински курорти. И няколкото конкурентни бранша- стимулираме тяхното развитие.

Макроикономически погледнато няма икономически независима страна, но това го знаеш. Странно обаче ми е юрист да говори за макроикономика ;)

А иначе всеки си иска нещо- Аз примерно отговор на ламерските си въпроси ;)

Странно обаче ми е юрист да говори за макроикономика ;)

Ами освен юридическо, явно съм забравил да спомена, че имам и икономическо образование, всъщност първата специалност ми е икономическа, та за съжаление поразбирвам и от икономика :beer: До тук, обаче не виждам нищо съществено и сериозно, като икономически анализ приятелю P_Floyd :nono Трябва да си сменя подписа отдолу специално за теб и да напиша, както се пееше в една песен на Pink Floyd "Take Down The Wall"!!! ;) Поздрави!

До тук, обаче не виждам нищо съществено и сериозно, като икономически анализ приятелю P_Floyd 

Нито пък Аз! ;)

Момчета да взема да ви публикувам малко теми на преподаватели от академията в Свищов (понеже съм учил там).

Виждам че темата отива към бесмислен спор, от който май изход няма да има. Аз и затова спрях да пиша вече. Само не се нападайте на лична, защото съм убеден че и двамата сте умни и готини пичове и ако не е тази тема, ще се кефите много един на друг.

Вече колкото и да обсъждаме темата нищо ново няма да кажем, ами само ще се заяждаме още повече. Аз вече стоя и чакам да видя какво ще измислят тези идиоти дето сме ги (аз май не гласувах де, ама кой ме пита) избрали и какво ново ..... (цензура) ще ни изтряскат на масите. Стискаме зъби, надяваме се нещо да можем да направим и ..... ами не знам, това е.

• 2 седмици по-късно...

Странно, напоследък се натъквам и на други "ламери" :)

Странно, напоследък се натъквам и на други "ламери"  :)

Хубаво е, когато имаш сродни души. :) Важното е да се борите за това, в което вярвате. :)

• 3 седмици по-късно...

Тук е по скоро мястото на въпроса, написан в другата тема.

Да, това е ясно. Но кажи като човек с 2 висши на човек с 2 низши образования biggrin.gif . Мина месец, след като новата ?-Конституция е факт. Тя вероятно е ... знам ли? ... сигурно ... важна за нашто царство, ненагледно?

И след като е ... ТОЛКОВА... ВАЖНА - ТЯ ОПРАДЕЛЯ БЪДЕЩОТО РОБСТВО! НА ПРОСТИЯ НАРОД В АЦБ,

въпроса. Колко време - месец, година или... колко? се превежда нещо толкова... овчарско :wub: Светни ме, нали съм ламер, задавам си такива въпроси :) . ТрЕбЕ да го знаеш... защитил си дипломна работа на ?-тема. Там не си ли го написал? Просто посочи сайт с превод на БГ :P;)

<{POST_SNAPBACK}>

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.