Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тайдзицюан и философията зад това бойно изкуство

Featured Replies

• Автор

Takume, това което си чел е така. Тай чи има куп странични положителни ефекти като изброените от теб подобряване на имунната система, че дори и лечебни практики, изключително помага и човек да се отърси от стреса и още какво ли не. Като цяло тай чи освен всичко те изгражда като стойностен човек. Разбира се трябва търпение и постоянство. Няма как след 2-3 месеца тренировка вече да очакваш развити подобни /както сам ги нарече/ ефеки. Но пък и противно на много мнения не е нужно да тренираш и 10 години за да развиеш подобни усещания. Просто след първите месеци колкото повече се занимаваш напред във времето, толкова повече и ще усещаш как споменатите ефекти се проявляват. Случайно или не, въпроса ти идва точно, ама точно навреме защото "Световна Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация България" отваря врати и в София само след няколко дни. (стартира на 24.10.2010) Неделя 10.30 - 13.30h 10.30 - 12.00h - Тайдзицюан за здраве и антистрес 12.00 - 13.30h - Бойното изкуство Тайдзицюан Заниманията се провеждат в тренировъчната зала на ул. "Пиротска" 5, ет.2 Залата се намира в сградата на ВМРО до Централни Хали (Метростанция Сердика). Входът на сградата е от към ул. "Георг Вашингтон", зад ъгъла на Клуб Black Box. тренировката е безплатна, на нея ще можеш да се информираш за всичко, което те интересува можеш да следиш и информацията на: http://www.taiji-bg.com/bg/contacts.htm

• 2 седмици по-късно...

Това, което сте подхванали е много хубаво.Съвременният човек живее под непрекъснат стрес и напрежение, а Тайдзицюан е идеалното средство за освобождаване от забързания свят на нашето ежедневие.Дано да се популяризира, дано българинът осъзнае смисъла му.Успех в начинанието!

Takume, това което си чел е така. Тай чи има куп странични положителни ефекти като изброените от теб подобряване на имунната система, че дори и лечебни практики, изключително помага и човек да се отърси от стреса и още какво ли не. Като цяло тай чи освен всичко те изгражда като стойностен човек. Разбира се трябва търпение и постоянство. Няма как след 2-3 месеца тренировка вече да очакваш развити подобни /както сам ги нарече/ ефеки. Но пък и противно на много мнения не е нужно да тренираш и 10 години за да развиеш подобни усещания. Просто след първите месеци колкото повече се занимаваш напред във времето, толкова повече и ще усещаш как споменатите ефекти се проявляват. Случайно или не, въпроса ти идва точно, ама точно навреме защото "Световна Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация България"

отваря врати и в София само след няколко дни. (стартира на 24.10.2010)

Неделя 10.30 - 13.30h

10.30 - 12.00h - Тайдзицюан за здраве и антистрес

12.00 - 13.30h - Бойното изкуство Тайдзицюан

Заниманията се провеждат в тренировъчната зала на ул. "Пиротска" 5, ет.2

Залата се намира в сградата на ВМРО до Централни Хали (Метростанция Сердика).

Входът на сградата е от към ул. "Георг Вашингтон", зад ъгъла на Клуб Black Box.

тренировката е безплатна, на нея ще можеш да се информираш за всичко, което те интересува

можеш да следиш и информацията на: http://www.taiji-bg.com/bg/contacts.htm

Не успях да отида на откриването на школата, но мой колега беше. Било е много впечетляващо. Тренировката била страхотна. Инструктора се оказа че е учиеник на световно известем майстор - пазител на традициите в Чън Тайдзицюан. Сега (колегата) само за това говори - не мога да му затворя устата. Другата неделя и аз отивам!

Вижте следното: http://######/details.php?id=67e342a733fadcb57323a3178d598833ca25a5cd , ако още не сте го гледали.

Това е представяне на стила e като за кино, а на практика е малко по-различно, но филма поне на мен ми хареса...

Ето този филм показва Винг Чун в детайли. Има го и в Пиратския залив. Главно действащо лице е самият Вонг Шун Люн :newspaper:

...Съвременният човек живее под непрекъснат стрес и напрежение, а Тайдзицюан е идеалното средство за освобождаване от забързания свят на нашето ежедневие...

По-добре човек да се захване с йога :baby:

Да се похваля! В неделя ходих с школата по Чън Тайдзицюан (на "Пиротска" 5). Допадна ми школата - хората си разбират от работата. чуствах се перфектно и по време на тренировката и след това. Честно казано имах опасения да не попадна сред некви "мутанти", ама няма такива неща. Хората са интелигентни и учтиви и най вече сериозни в това с което се занимават. Спечелиха ме!

По-добре човек да се захване с йога :P

Всеки човек е с различен темперамент и емоционалност. Някои постигат равновесие в покоя, други в динамиката. Някои са щастливи с йога, други да копаят доматите на село. :P

Тай чи-то е само един от пътищата :mad:

Живеем в доста агресивен свят и всеки се стреми да напада и да се защитава, но не това е същността. Идеята е да се стремим към мир, но не само световен мир, ами и вътрешен мир. На мнение съм, че тайдзицюан може да спомогне за постигането на вътрешния мир на всеки един човек. Аз тренирам от година и четири месеца и мисля, че съм на правилния път за достигане на хармонията - тяло, ум и дух (душа) в едно. Колкото до бойния аспект - нека тези, които обезателно го търсят, да се замислят върху това - воините от преди няколко века как са приемали боя - с чест и достойнство и то само в краен случай. Наистина има различия във времената, но като последователи на това бойно изкуство би трябвало да се стремим към съвършенството на древните майстори. Иначе всеки може да се научи да рита и да блъска, но не е това идеята на БОЙНОТО ИЗКУСТВО.

Мисля, че прекалено наблягате на бойния аспект... В днешното общество къде и кога ще ви се наложи да се биете на улицата с голи ръце срещу друг противник?

Освен при някоя пиянска свада... Ако някой иска да ви направи нещо лошо, едва ли ще излезе невъоръжен срещу вас. Колкото до участието в свободни двубои - лично аз не одобрявам да се смесват различните стилове и да се изпробва кой е по-по-най. При много от стиловете е важна хармонията в изпълнението и партньорството, и самото бойно изкуство е по-скоро "изкуство" , отколкото "бойно".

Напълно съм съгласна.

Редактирано от milena_vo (преглед на промените)

Да се похваля! В неделя ходих с школата по Чън Тайдзицюан (на "Пиротска" 5). Допадна ми школата - хората си разбират от работата. чуствах се перфектно и по време на тренировката и след това. Честно казано имах опасения да не попадна сред некви "мутанти", ама няма такива неща. Хората са интелигентни и учтиви и най вече сериозни в това с което се занимават. Спечелиха ме!

Това е чудесно.

Доста се подценява бойния аспект на Тай Дзи. Това може би е заради факта, че в днешно време куцо и сакато се клати наляво-надясно по паркове и градинки и си мисли, че прави нещо. Тай Дзи е фамилен стил, възникнал в селото на фамилия Чън - Чъндзягоу. Ако искате да вникнете в същността на Тай Дзи - пийте вода от извора. Благодарение на българския клон на Световната асоциация на Чън Сяоуан, майстори от фамилията преподават регулярно в България, включително и Чън Сяоуан, който към момента е глава на фамилията. Не случайно този човек има огромна репутация в света на бойните изкуства.

• 2 седмици по-късно...

Аз също бях на "Пиротска 5" и това което видях надмина доста очакванята ми за Тай Дзи Цюан, който имах преди да отида там.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.