Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с батерията ми...

Featured Replies

Здравейте. Преди около година си купих Acer Aspire 5730Z:

- Intel ® Pentium ® dual-core processor T3200 (2.0 GHz, 667 MHz FSB, 1 MB L2 cache)

- 15.4" WXGA Acer CrystalBrite LCD (8 ms/220-nit)

- Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500M

- 4 GB DDR2

- 160 GB HDD

- DVD Super Multi DL

- Acer Nplify 802.11b/g/Draft-N WLAN

- Bluetooth ® 2.0+EDR

От една седмица насам забелязвам, че като извадя лаптопа от зарядното, батерията от 100% пада на "критичните" 3-4% и минава на хибернация, което е доста дразнещо и на практика се губи основният смисъл на преносимия компютър.

Прочетох няколко теми из Гугъл и останах с впечатлението, че може би аз съм си виновен. Не съм много наясно с правилното потребление на лаптоп батериите, а и мнения и теми колкото искаш и все различни. Но знам, че за да увеличиш максимално живота на батерията е нужно от време на време да вадиш notebook-а от зарядното. Първите 2-3 месеца го изтощавах докрай периодично - веднъж на 1-2 седмици, а през останалото време си седеше свързан към захранването. Оттогава насам обаче почти нон-стоп седи вързан към зарядното, независимо дали е включен или не.

Въпросът ми е дали е възможно да си е отишла батерията и има ли възможност да се презареди по някакъв начин? Било то с разни малки софтуерчета - tools, за които прочетох във вашия форум, било то чрез зареждане на клетките, или по друг начин? Не ми се ще много много да купувам нова батерия :rolleyes: Мерси предварително.

Батерия на лаптоп трябва да бъде вадена когато стигне на 100% защото топлината на компютъра я поврежда може би това и е проблема.

• Автор

А дали е възможно да е разкачена по някакъв начин, понеже в момента дори не ми показва долу вдясно живота на батерията. Седи сякаш съм на настолното PC...

Този уинбоз какъв е от покупка инсталиран или си си инсталирал или имаш иконка за батерия:

• Автор

Аз съм си го слагал. А преди него съм инсталирал поне 50 такива и подобни "уинбоз-и" :wors: Така че май не е от OS-a, защото тая иконка (която е малко по-различна от твоята.. по-скоро е стандартната, показваща оставащия живот на батерията) досега не помня да е липсвала. Може и аз да греша.

Редактирано от dipsomaniac (преглед на промените)

Значи е хардуерен проблема виж програмките ойто са дадени за такива случай:Battery Doubler напрмер удвоява времето на батерията има и дуги просто се празстърси.

Според мен просто трябва да си купиш нова батерия, малко вероятно е да се оправи!

Да ама може до то като си събере пари да ползва такива програми.Да съм написал че ще я използва само така?

Да ама може до то като си събере пари да ползва такива програми.Да съм написал че ще я използва само така?

Не се занимавам с неграмотните ти постове, спокойно. Аз отговарям директно на въпроса на човека, абстрахирайки се от твоите мнения.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Батерия на лаптоп трябва да бъде вадена когато стигне на 100% защото топлината на компютъра я поврежда може би това и е проблема.

Напълно не професионално мнение!!! Вярно е, че топлината пречи за по-дългия живот на батерията, но нейното вадене скъсява значително живото на целия лаптоп при спиране на тока. Кое е по-добре - запазена батерия с не работещ лаптоп или обратното?

dipsomaniac не си виновен.

Почти съм сигурен,че е хардуерен проблем,или такъв с батерията,но вината не е твоя.

Аз се държа по подобен начин с лаптопа ми,чиято батерия е на 6(Шест!) години,и държи между 40 минути и 1.20 минути в зависимост от натоварването,условията,операционната система и т.н

Не е нормално батерия на 1 година да се е скапала до такава степен.

Ако лаптопът е в гаранция,потърси оторизиран сервиз...

Длъжни са да го прегледат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.