Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

разпределяне на памет - DELL 1535

Featured Replies

здравейте,

искам да попитам при рам 3 ГБ колко трябва да се отдели за диск С: ако компютъра е с ВИСТА?

в смисъл как да си разпределя паметта? колко да оставя за С:?

само да кажа че харда ми е 320 ГБ

• Автор

дисковете ми са Ц: 40ГБ, Д: 129ГБ и Е: 129ГБ... сега ми казва че Ц: е пълен. махнах записвачката и всички програми, които не ми трябват (за телефона, МП3 и т.н.)опитах се да си ги запиша на друг диск, но пак ми взима място на Ц:, а Д: примерно не се променя. после почистих диск Ц: и от 1.88 ГБ свободни успях да вдигна до 5ГБ.

инсталирах си пак записвачка и после я деинсталирах, понеже пак показа пълен диск. дефрагментирах диска и накрая излезе, че от 5 ГБ останах само с 2.57 ГБ ;) сега имам диск Д: с 123 ГБ свободни и Е: с 29 ГБ свободни, а Ц: дефакто ми е пълен... в един форум някой беше казал, че могат да се сливат дяловете или да си вземеш от единия и да добавиш в другия... това ще ми изтрие ли информацията от Е: и Д: (трябва ли тези дялове да са празни, за да мога да си ги комбинирам) и мога ли да оставя Е: 129 гБ и да взема примерно само от Д:, за да допълня Ц:?

помогнете ми....

дисковете ми са Ц: 40ГБ, Д: 129ГБ и Е: 129ГБ... сега ми казва че Ц: е пълен. махнах записвачката и всички програми, които не ми трябват (за телефона, МП3 и т.н.)опитах се да си ги запиша на друг диск, но пак ми взима място на Ц:, а Д: примерно не се променя. после почистих диск Ц: и от 1.88 ГБ свободни успях да вдигна до 5ГБ.

инсталирах си пак записвачка и после я деинсталирах, понеже пак показа пълен диск. дефрагментирах диска и накрая излезе, че от 5 ГБ останах само с 2.57 ГБ :( сега имам диск Д: с 123 ГБ свободни и Е: с 29 ГБ свободни, а Ц: дефакто ми е пълен... в един форум някой беше казал, че могат да се сливат дяловете или да си вземеш от единия и да добавиш в другия... това ще ми изтрие ли информацията от Е: и Д: (трябва ли тези дялове да са празни, за да мога да си ги комбинирам) и мога ли да оставя Е: 129 гБ и да взема примерно само от Д:, за да допълня Ц:?

помогнете ми....

Четете ли къде ги пускате тези теми? Раздел за проблеми като твоя но не е този. Деинсталирай програмките които си инсталирал и ги инсталирай наново на д: . Завбъдеще те съветвам да ги инсталираш там. Направи си една папка програмс примерно и като инсталираш нещу му задавай да се инсталира там. Ако слееш дяловете ще загубиш информацията.

Ако ще слагаш виста и отдели около 40гб памет...може и малко повече за всеки случай понеже явно обичаш да инсталираш всичко на ц: ...Препоръчително 50 :cool: И все пак windows 7 е по-добър от виста и товари по малко компютъра.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

работата е там , че ц: ми е 40ГБ. деинсталирах всичко , което не ми трчбва и го сложих на д:, но не ми се променя паметта там....пак взима от ц:?!??!?! а за това къде съм пуснал темата не обърнах внимание ;)

работата е там , че ц: ми е 40ГБ. деинсталирах всичко , което не ми трчбва и го сложих на д:, но не ми се променя паметта там....пак взима от ц:?!??!?! а за това къде съм пуснал темата не обърнах внимание :yanim:

Не е възможно да не се променя. Проблема е че програмките по принцип заемат малко памет. Предположението ми е за игрите. Имаш ли много? Къде са инсталирани? Не каза с кой уиндолс си но дори и за виста 40гб са предостатъчно. Няма как да се напълни ц: Виж и игрите. Те заемат място. С коя програма сваляш? Виж къде запеметява.

• Автор

свалям с utorrent а иначе нямам никакви игри и ххх филми и съм с виста... гледах папка по папка и освободих малко памет но за повечето наистина нямам обяснение откъде е.... и скрити папки гледах даже :Д

свалям с utorrent а иначе нямам никакви игри и ххх филми и съм с виста... гледах папка по папка и освободих малко памет но за повечето наистина нямам обяснение откъде е.... и скрити папки гледах даже :Д

При самото инсталиране на уиндолса форматира ли партишъна? В случая не виждам какво може да ти напълни ц: . Виста наистина взима доста, но не чак толкова. Защо не преинсталираш уиндолса и проблема ще се оправи. И при преинсталирането форматирай преди да инсталираш. Може да си сложиш и уиндолс 7...по-добър е от виста и по-малко товари компютъра

• Автор

При самото инсталиране на уиндолса форматира ли партишъна? В случая не виждам какво може да ти напълни ц: . Виста наистина взима доста, но не чак толкова. Защо не преинсталираш уиндолса и проблема ще се оправи. И при преинсталирането форматирай преди да инсталираш. Може да си сложиш и уиндолс 7...по-добър е от виста и по-малко товари компютъра

ами да ти кажа не си пурвият дет ми казва да си сложа уиндоус 7, но незнам... нямам наблюдения, а иначе не сум си инсталирал аз вистата а един познат и незнам дали е форматирал, но въпреки това мислех да я преинсталирам :? защото и аз не се сещам какво може да е :Д

А къде сваляш торентите с utorrent, защото по подразбиране е в C:. Изчистил ли си cache файловете на уеб браузъра? Също така браузърите, при незададени изрично настройки често свалят в C:. Прегледай си папката My Documents. Харддискът не се пълни ей така самичък. Ти го пълниш. След като най-накрая се примириш с този факт, ще ти е по-лесно да мислиш къде си инсталирал, копирал, свалял и прочие файлове, програми, филми и т.н.

Виста има вграден инструмент с които можеш да прехвърлиш свободна памет от "D" във "С".Без да се обиждаш като ти чета постовете компютърната ти грамотност е около средното ниво така че по добре го занеси на някои които разбира.

п.п Аз винаги оставям 100GB за "C".

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

аз не претендирам да знам, за всичко си има хора ;) както и да е.... оправих си компа и го опознах доста добре ;) мерси все пак за коментарите :crying10:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.