Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с CHKDSK. Не иска да премахне bad cluster.

Featured Replies

Реших да сканирам компютъра на приятелката ми с chkdsk c: /r . Намери някакъв кофти клъстер и го премести(файла де), после пуснах HD Tune за да видя къде точно е проблема. Локализирах го и пуснах HDD Regenerator който оправи два проблемни сектора. И друг път ме е спасявала тази програма.

Проблемът се състои в това, че в MFT лога CHKDSK е записала къде е лошият клъстер и неиска да го махне от списъка. Пуснах го пак да сканира с chkdsk c: /r но не го махна от там. Тия 4KB ще ми извадят очите.

Някакви идеи?

Едит: Тествах отново с HD Tune и там където преди имаше проблем, сега си прелетя спокойно. Значи наистина секторите са оправени, но в MFT лога има ограничение над тях за писане и четене на файлове.

Редактирано от invio (преглед на промените)

Реших да сканирам компютъра на приятелката ми с chkdsk c: /r . Намери някакъв кофти клъстер и го премести(файла де), после пуснах HD Tune за да видя къде точно е проблема. Локализирах го и пуснах HDD Regenerator който оправи два проблемни сектора. И друг път ме е спасявала тази програма.

Проблемът се състои в това, че в MFT лога CHKDSK е записала къде е лошият клъстер и неиска да го махне от списъка. Пуснах го пак да сканира с chkdsk c: /r но не го махна от там. Тия 4KB ще ми извадят очите.

Някакви идеи?

Едит: Тествах отново с HD Tune и там където преди имаше проблем, сега си прелетя спокойно. Значи наистина секторите са оправени, но в MFT лога има ограничение над тях за писане и четене на файлове.

Оправени означава изолирани.Демек не може да се пише на тях,съответно няма какво да се чете...А относно клъстера-нека се произнесе някой по-компетентен от мен.И така...

• Автор

Оправени, значи оправени. Не са били физически, а логически грешки затова HDD Regenerator ги поправи.

Проблемът ми е, че в лога на MFT е записано вече, че те са проблемни и тази информация немога да я променя, и сега писането, и четенето на този клъстер е забранено.

Реален проблем НЯМА. Просто ме дразни като ми излиза, че имало 4KB bad sectors.

затрий дяла и го създай на ново...

обаче да знаеш hdd regenerator не оправя лоши сектори, тя нищо не прави - автора и даже не е знаел ата командите докато е писал програмата - справка в руските форуми

• Автор

Незнам какво оправя и какво не, но върна към нормална работа 4 диска пред очите ми! Грешките от намагнетизиране ги поправя без проблем, а те са приблизително 2/3 от лошите сектори. Факт! От 2 години и се доверявам и не съм сгрешил.

Немога да затрия дяла, системен е. Аз преинсталирам само при смяна на компютър, не съм като вас "спортистчета" по 5 пъти на ден да преинсталирам.

Както и да е, явно остава така. Не е болка за умиране.

• Автор

Мисля, че си намерих решение на проблема.

Утре ще тествам командата /b на chkdsk .

/F Fixes errors on the disk.

/V On FAT/FAT32: Displays the full path and name of every

file

on the disk.

On NTFS: Displays cleanup messages if any.

/R Locates bad sectors and recovers readable information

(implies /F).

/L:size NTFS only: Changes the log file size to the specified

number

of kilobytes. If size is not specified, displays current

size.

/X Forces the volume to dismount first if necessary.

All opened handles to the volume would then be invalid

(implies /F).

/I NTFS only: Performs a less vigorous check of index

entries.

/C NTFS only: Skips checking of cycles within the folder

structure.

/B NTFS only: Re-evaluates bad clusters on the volume

(implies /R)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.