Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Realtek AC97 Audio проблем

Featured Replies

значи отскоро имам проблем със Realtek AC97 Audio драйвъра

като пусна компютъра максимум след 10-15 мин темата на Windows XP-то става като на Windows 98 за 2-3 секунди и се връща в нормално

въпроса е че след като стане това нямам звук...

преинсталирал съм няколко пъти самия драйвър, но все едно и също, днес ъпдейтнах драйвера ( ползвах Driver Checker да открие драйвъра и да го ъпдейте и поне каза че се е ъпдейтнал ...)

и като рестартирах компа в рамките на 10-15 мин пак стана същото

като почна да играя примерно Sniper Elite ми казва "Unable to launch DirectSound - a compatible sound card or driver was not detected" ...

моля ви помогнете наистина искам да оправя този проблем защото така нито музика мога да слушам,нито филми да гледам, нито пък да играя ...

ето всичко за драйвъра(пркачения файл е снимката на това какво ми пише за драйвъра) , и преди да кажете "Ползвай търсачката" вече я ползвах но не видях нещо което лично на мен да ми помогне

post-138359-1257186864,03_thumb.jpg

Колега,с какви драйвери пробва да ги смениш?С по-стари или по-нови?Имаш ли диск за дъното с драйвери?И кога се появи самият проблем,забеляза ли нещо да си променял?

• Автор

Колега,с какви драйвери пробва да ги смениш?С по-стари или по-нови?Имаш ли диск за дъното с драйвери?И кога се появи самият проблем,забеляза ли нещо да си променял?

ползвах диска с драйвърите който си дойде заедно с компа ...

с него си преинсталирах Realtek-a

след като преинсталирах Realtek-a поне 5-6 пъти в рамките на 2 седмици с този проблем реших да го ъпдейтна с по-нов,но същия проблем си остана ...

самия проблем се е появявал и преди но се е налагало да преинсталвам Windowsa и в рамките на 4-5 месеца сред преинстала пак се появява ... поне така мисля sad.gif някакви идеи как да го оправя че направо ми писна а сега пари за нов комп няма от къде да намеря ...

Странно.Пробвал ли си да почистиш регистрите с някоя програма или ръчно след като деинсталираш версията и тогава пак да инсталираш на чисто?А и коя версия е драйвъра с диска ти?Съобразяваш AC 97 с HD на Realtek.Не се обиждай,но не знам всеки различно разбира.Но HD просто нама да ти тръгне,така,че го изключваме.

• Автор

Странно.Пробвал ли си да почистиш регистрите с някоя програма или ръчно след като деинсталираш версията и тогава пак да инсталираш на чисто?А и коя версия е драйвъра с диска ти?Съобразяваш AC 97 с HD на Realtek.Не се обиждай,но не знам всеки различно разбира.Но HD просто нама да ти тръгне,така,че го изключваме.

значи за регистрите честно казано не знам за какво ми говориш :rolleyes: драйвъра с диска май беше 5.10.0000.5*** но не беше със сигурност над 5.10.0000.5700

не се обиждам ... аз виждам че много много не знам от към такива неща ...не е HD драйвъра ...

Малко закъснях с отговора,извинявай,но съм и на работа.Значи за регистъра ти говоря,че трбва след деинсталация да се очисти.Явно ръчно няма да можеш,затова ти препоръчвам да си изтеглиш от тък ето тази програма

http://www.kaldata.com/comments.php?id=50934&catid=1&highlight=Ccleaner

инсталираш я на български да ти е по-лесно и почистваш регистъра.След това пробвай да инсталнеш пак и да видим какво ще стане.Пиши.Успех!

• Автор

няма проблем :)

значи направих това което ми каза но същата история ...

преди като ми стана така за 1ви път излизаше и някакъв error и даваше Don't Send ... тогава бях търсил в интернет относно този error и бях намерил някакъв файл който оправи проблема но не помня какъв беше error-a ако го видя ще се сетя сигурно ...

• Автор

Я се пробвай с този

http://www.kaldata.com/comments.php?id=310&catid=1&highlight=realtek

или някой от тези там,по-старите да видим и в него как е.А въобще като го сложиш тръгва ли ти звука?

тръгва ... да , но сега забелязах нещо ... сутринта нямах интернет ... и си работеше перфектно ... като тръгна нета и веднага умря xD

малко по късно ще го пробвам това че сега имам да свърша някои неща

трябва ти драйвер на via (VEN_1106...), звука ти не е е realtek

http://www.pcidatabase.com/

какъв модел точно ти е дъното?

http://www.viaarena.com/Driver/vinyl_v700b.zip деинсталирай реалтека и пробвай тоя

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

трябва ти драйвер на via (VEN_1106...), звука ти не е е realtek

http://www.pcidatabase.com/

какъв модел точно ти е дъното?

http://www.viaarena.com/Driver/vinyl_v700b.zip деинсталирай реалтека и пробвай тоя

съжелявам за забавянето ... сега ще пробвам с този ... и ще кажа какво стана после ако не стане ще пробвам с по стара версия на Realtek-a

* значи сложих драйвъра на VIA но стана същото ...

през DXDIAG-a като дам Test DriectSound ми пише следното нещо : DirectSound test results: Failure at step 3 (DirectSoundCreate): HRESULT = 0x88780078 (No driver)

трябва да ставам сега .. утре ще кажа какво е станало със по-стара версия на Realtek-a

Редактирано от simozh (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.